Orijinalini görmek için tıklayınız : 308 1.6 vti lpg taktırdım
bu gün zincirlerimi kırdım ve 308 lpg taktırdım buna en büyük sebeb yakıt gerci 308 normal yakıyor ama benzin pahalı eski aracım i20 ile urfa viranşehirden ankaraya 130 tl gidip dönüşte 308 ile 260 tl yakınca işin acıkcası beni lpg yönelti yaptığım araştırmalar sonucunda bizim motorların sıkıntılı olduğunu öğrendim ve yeni aldığım 308 mi satılığa cıkardım aracıma müşteride cıktı aldığım fiyatın üstünde gayet iyi bir fiyata aracı satacaktım ki aldığım para böylesine temiz bir arac almam zor hatta imkansızdı üste para eklemem gerekiyordu bende eski tanıdıkların vasıtası ile işçiliği düzgün usta aradım usta ile telefonla görüştük arada mesafe olunca resim istedi bende yolladım 1 saat sonra aradı ve bu arac için uyumlu kitin romano olduğunu fiyatının ise 2000 tl olacağını motajın uzun süreceğini söyledi daha sonra yaptığımız görüşmede asıl manifolt işinin uzun süreceğini vakum olmadığından boru takılacağını söyledi. antakyada işin ehli bir ustadanda fiyat aldım romano 2500 mimgas 1750 takabileceğini söyledi brc yi aradım oda 2000 tl fiyat verdi rolantide dalgalanma olabileceğini söyleyince bende fazla uzatmaya gerek yok diyerek romano taktırmaya karar verdim
montaj saat 9 gibi başladı 6 gibi bitti en korktuğum rolantide yaşanacak dalgalanma idi fakat dalgalanma aracta yoktu stabil duruyordu 100 km dönüşte kullandım sonucu en kötü tarafı benzin ibresi iniyor bununla beraber benzin bittimine 30 km kalınca motor arıza ışığını yaktı ve uyarı eksoz sistemi arızalı dedi 10 tl benzin aldım ibre kalkmadı başka yerden 30 tl daha aldım depo yarıya yükseldi biraz kullanıncada motor arıza ışığı söndü motor sıcakta olsa 15-ile 20 saniye sonra lpg geciyor rolantide dalgalanma yok durum şuan için bu ilerliyen günlerde daha detaylı yazarım
hayırlı olsun.. işçilik iyi oldu ise pek sıkıntı çıkmayacaktır..
güle güle kullanın.. maalesef peugeot en kötü yanı lpg de benzin ibresinin sürekli düşmesi ve yükselmesi..
lpg ile ilgili ufak tefek hataları düzeltik cinden aldığım cruise kolunada aktif ettirdim limitlemede aktif oldu fakat ilk kullanımda hata verdi gaz pedalı arızalı hata kodu üzerine yetkili servisteki arkadaşı ile yaptığı görüşmede sensör olmazsa hata kodu verir demesi üzerine bizde limitlemeyi kapattık cruzu aktif olarak kullanıyorum
hayırlı olsun.. işçilik iyi oldu ise pek sıkıntı çıkmayacaktır..
güle güle kullanın.. maalesef peugeot en kötü yanı lpg de benzin ibresinin sürekli düşmesi ve yükselmesi..
eyvallah
arkadaşlar lpg ile ilgili bazı sıkıntılarım baş gösterdi öğlen sıcağında aracı kullandığımda rolanti aşırı dalgalanma yapıyor ve stop ediyor bu sorun sabah ve akşam olmuyor 44000 bakımı yapıldı bujiler değişti. bu sıkıntıyı yaşayan arkadaşlar varmı
lpg ile ilgili ufak tefek hataları düzeltik cinden aldığım cruise kolunada aktif ettirdim limitlemede aktif oldu fakat ilk kullanımda hata verdi gaz pedalı arızalı hata kodu üzerine yetkili servisteki arkadaşı ile yaptığı görüşmede sensör olmazsa hata kodu verir demesi üzerine bizde limitlemeyi kapattık cruzu aktif olarak kullanıyorum
Cruise kontrol kolunu bende sipariş ettim..ancak henüz bağlatmadım..bu limitlemedeki olaya kafam takıldı ? neyin sensörü olmassa ne hata verirmiş ? yanlış hatırlamıyorsam sitede sabitlemeyide limitlemeyide çalıştıranlar vardı ?
Cruise kontrol kolunu bende sipariş ettim..ancak henüz bağlatmadım..bu limitlemedeki olaya kafam takıldı ? neyin sensörü olmassa ne hata verirmiş ? yanlış hatırlamıyorsam sitede sabitlemeyide limitlemeyide çalıştıranlar vardı ?
benim araç için söylüyorum bende bu sensör olmadığından 5 sn civarı çalışıp sonra devren çıkıyor bir daha devreye girmiyor bilgisayarda hata kodu gaz pedalı arızası gözüküyor yetkili servisle yapılan görüşme sonucu gaz pedalının altında bu sensör olmadan çalışmayacağı söylendi ama koldan limitleme bölünü arabanın ekranında görülebiliyor otomatik olan araçlarda belkide bu sensor var olabilir sizin araçta var olabilir onu bilemem benim aracım 2010 comfort stil ve elektrik paketi mevcut
benim araç için söylüyorum bende bu sensör olmadığından 5 sn civarı çalışıp sonra devren çıkıyor bir daha devreye girmiyor bilgisayarda hata kodu gaz pedalı arızası gözüküyor yetkili servisle yapılan görüşme sonucu gaz pedalının altında bu sensör olmadan çalışmayacağı söylendi ama koldan limitleme bölünü arabanın ekranında görülebiliyor otomatik olan araçlarda belkide bu sensor var olabilir sizin araçta var olabilir onu bilemem benim aracım 2010 comfort stil ve elektrik paketi mevcut
Aralarımız aynı manuel comfort stil art elektk paket benimkide..ümitliydim limitlemeden demekki olmayacak neyse sabitlemede yeter napalım :)
kolu kaça aldınız ben çinden getirdim 15 günde geldi 17 dolar civarı hatta sitede yazdım
kolu kaça aldınız ben çinden getirdim 15 günde geldi 17 dolar civarı hatta sitede yazdım
18 dolara aldım bende çinden.1 hafta oldu sipariş vereli henüz gelmedi elime..
15 gundede gelir 2 aydada ama gelir ben beyin tamircisinde kolu aktif ettirdim 20 tl ye şimdide kullandıkları bilgisayar programi ve ara kablosunu siparis ettim 44 dolara artik gitmeden arizayi tespit edecegim
SM-E500H cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
15 gundede gelir 2 aydada ama gelir ben beyin tamircisinde kolu aktif ettirdim 20 tl ye şimdide kullandıkları bilgisayar programi ve ara kablosunu siparis ettim 44 dolara artik gitmeden arizayi tespit edecegim
Arıza tespit işi kolay ELM327 cihazı ile tesipt ve silme işlemi yapıyorum bende 2 3 dolar bişey..Ama aktif etme etmeme işini kurcaladım biraz yok..sizin aldığınız ürünle sanırım müdahale edebiliyosunuz doğrumu ?
Arıza tespit işi kolay ELM327 cihazı ile tesipt ve silme işlemi yapıyorum bende 2 3 dolar bişey..Ama aktif etme etmeme işini kurcaladım biraz yok..sizin aldığınız ürünle sanırım müdahale edebiliyosunuz doğrumu ?
ben cihazi dun siparis ettim hiz sabitlemeyi actirdigim beyin ustasida ayni cihazi kullaniyor sizin cihazla o islememi yapamazsiniz
ozgurkso
05-06-2016, 19:08
308 vti a lpg takdıracak arkadaşlar çok araştırdım faydalanın benim gibi yorulmayın diye yazıyorum.Vti araca sağlıklı bir lpg için araçta emiş olmadığından 2 bar yüksek basınçta çalışan,enjektörleri çok kaliteli olan bir kit takılmalı(prins), manifolt içine sokulan teflon yanmaz borularla lpg yanma odasına yaklaştırılmalı (piyasada naylon sallama denilen işlem) ve benzin ibre sorunu için psa modülü takılmalı,iyi bir usta bulunmalı ayrıca subaplarda hassas.Prins vsi kit 2500 tl artı manifolta naylon sallama işçiliği 400-500 tl psa modülü 150 tl civarı sonuç olarak mümkünse takılmamalı takılacaksa da ucuza kaçılmamalı bu motorda sağlıklı lpg kullanmak yüksek maliyet ve emek istiyor.
308 vti a lpg takdıracak arkadaşlar çok araştırdım faydalanın benim gibi yorulmayın diye yazıyorum.Vti araca sağlıklı bir lpg için araçta emiş olmadığından 2 bar yüksek basınçta çalışan,enjektörleri çok kaliteli olan bir kit takılmalı(prins), manifolt içine sokulan teflon yanmaz borularla lpg yanma odasına yaklaştırılmalı (piyasada naylon sallama denilen işlem) ve benzin ibre sorunu için psa modülü takılmalı,iyi bir usta bulunmalı ayrıca subaplarda hassas.Prins vsi kit 2500 tl artı manifolta naylon sallama işçiliği 400-500 tl psa modülü 150 tl civarı sonuç olarak mümkünse takılmamalı takılacaksa da ucuza kaçılmamalı bu motorda sağlıklı lpg kullanmak yüksek maliyet ve emek istiyor.
İşte ben bu tarz işler yüzünden lpg sistemine sıcak bakmıyorum malesef sonra bir sıkıntı çıkıyor araki bulasin sorunu
LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
İşte ben bu tarz işler yüzünden lpg sistemine sıcak bakmıyorum malesef sonra bir sıkıntı çıkıyor araki bulasin sorunu
LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
usta var usta var naylon sallama işçiliği de neymiş alt tarafı yanmaz boru eki yapacak onu lpg takılırken bedelsiz yapıyorlar psa modulü 50 tl takma ile beraber bilemedin 100 tl olsun
bana 2050 tl mal oldu romano marka emişsiz motorlar için olan sistem 3 defa ayar için gittim şimdi klima açık karma 160 km şehirler arası 80 km şehir içi 0.185 kuruşa geziyorum aracımla uzun yolda 0.28 kuruş yakıyordum klimasız bu farka değer lpg ile kullanım tarzımda benzinde devam etsem 0.33 kuruştan aşağı olmazdı
0.333-0.185= 0.148 kuruş km kar 1000 km 148 tl 10000 km 1480 tl 15000 km kiti kurtarırsınız sonrası sizin ben bir kaç yere danıştım özellikle motor ustası arkadaşlarıma eski bulunduğum yerde lpg takıldıktan sonra 3 4 sefer ayara gider sonra memnun kalırsın dediler aynen de öyle oldu
usta var usta var naylon sallama işçiliği de neymiş alt tarafı yanmaz boru eki yapacak onu lpg takılırken bedelsiz yapıyorlar psa modulü 50 tl takma ile beraber bilemedin 100 tl olsun
bana 2050 tl mal oldu romano marka emişsiz motorlar için olan sistem 3 defa ayar için gittim şimdi klima açık karma 160 km şehirler arası 80 km şehir içi 0.185 kuruşa geziyorum aracımla uzun yolda 0.28 kuruş yakıyordum klimasız bu farka değer lpg ile kullanım tarzımda benzinde devam etsem 0.33 kuruştan aşağı olmazdı
0.333-0.185= 0.148 kuruş km kar 1000 km 148 tl 10000 km 1480 tl 15000 km kiti kurtarırsınız sonrası sizin ben bir kaç yere danıştım özellikle motor ustası arkadaşlarıma eski bulunduğum yerde lpg takıldıktan sonra 3 4 sefer ayara gider sonra memnun kalırsın dediler aynen de öyle oldu
qomeclı yarın kısmetse 308 1.6 vti alacağım tüp taktırmak konusunda endişelerim var ancak yazını okuduktan sonra duruma olumlu bakıyorum .
Sanlıurfa da yasıyorum sen araca nerede tup taktırdın tavsıye edecegın bı yer varmı ..
gencmuzik0
04-10-2016, 09:06
ben de yaklaşık 2 yıl önce 2011 model 308 1.6 vt otm. araç kullandım, aracın üzerinde prins marka lpg vardı ve psa modülü de takılmıştı, inanın hiç bir sorun yaşamadım, ne rölantide dalgalanma ne stop etme ne arıza ışığı hiç bir şey yaşamadım, üstelik psa modülü de kontağı her kapatıp açtığınızda benzin göstergesini yeniden ölçüyor. size tavsiyem 1.6 vti ye lpg taktıracaksanız prins ten başka marka taktırmayın.