PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 308 yabancısından bilinlere bir kaç soru

Mete_han
02-04-2016, 13:59
Arkadaşlar ilk arabam değil ancak bu araca çok yabancıyım. Araç hakkında bilgi bulmakta zor malesef. Aracım 2009 308 comfort 1.6 vti prins lpgli otomatik.

1) Ön koltukların altında, elektrikli kablolu bir parça var isterseniz resim eklerim dün gördüm. Şöför kapısındaki altındaki sağlam döşemeye monteli duruyor 2 vida yada klips tutuyor tam anlamadım, ancak vidası/klipsi olmadıgı için yolcu koltu altındaki boşlukta ama kabloları kopmamıs.. Bu parça nedir?

2) Far ayakları kırık bu kronik sanırım nette yaşayan baya gördüm. Biri sağlam yapıstırılmıs diğerini de yapıştırmayı dusunuyorum sonrada birlesim yerini siyah rotus boyasıyla boyarım. Bu muayenede sorun olur mu?

3) Bu aracın otomatik (4 ileri) şanzıman yağı ilk kaç binde ve sonrasında kaç binde değişiyor?

4) Peugout market diye bir site var güvenilir gözüktü kullanan var mı parça alımı için.. ?

5) Arka bagaj fitili çürümüş gitmiş heralde tam anlamadım. Onar santimlil iki parça vardı bagaj camının üst sağ-solunda biride iyice çürümüş kopardım hatta. İnşallah içeri su girmiyordur. http://www.peugeotmarket.com/PEUGEOT-308-BAGAJ-KAPUT-FITILI,PR-3693.html linktelki parçayı satın alsam camcı yapıştırır mı bunun dışında bagajda bir fitil var mı?

6) Bu aracın bujisi kaç binde değişir? Motor yağı kaç binde değişir?

7) Triger değişimi kaç binde?

YuHaN
02-04-2016, 14:33
Dostum bhsettigin kablo koltuk airbag inin kablosu kontak acıkken veya araba çalışırken çıkarıp takarsan airbag ısıhın yanar. Eğer koltuk ısıtma var da onun kablosuda aynı şekilde koltugun altında olur hepsi fişli dir ama bazılarını sökmek gerçekten büyük sorun kırıla bilir dikkatli ol ben birçok markanınkini söktum taktım. Farlara gelince oralarda tampon tamircisi felan varsa bi uğra plastik eritip tel koyup tamir ediyorlar. Eğer kırılan ayak dışkısımdaki ise içteki krıksa onunda parça sı satılıyor far tamir takımı diye geçer tanesi yani 1 far için olanı 160 tl orjinal i. Saygılar.

Mete_han
02-04-2016, 14:41
Kablolar kopuk değil sadece parça dosemeye monteli değildi. Resmini ekliyorum.

http://i.hizliresim.com/kB80kD.jpg

Far kaputu açınca görünüyor üstten kırık, tamiri takımı pahalıymış, plastik tamponcuda beni çarpmaya kalktı 350 TL istedi tamponu sökcez falan dedi tam bir ... di, o yüzden yapıştırtcam, inş. muayenede sorun çıkmaz.

YuHaN
02-04-2016, 15:25
Bak bi piknik tüpü bul bir de çatal parçayı yerine koy çatalı ısıt bas üstüne farın sökülmesi için tamponun ve ön panelin sökylmesi gerekiyor evet ama bu işlem için farı sökmeye gerek yokki yapıştırıcı kullanma bence.
Ha sen muayene için soruyosun muayenede farın yandıgına bakarlar far ayarına bakarlar elektirikciye götür hem far ayarı yapar hem farının ayağını yapıştırır far camı kırık olmadığı surece muayeneden geçer.
Birde 2009 model bi aracın pilastik aksamında çurume olması normal değil ki benim araç motor su borularında dahi çatlak yok sıfırgibi duruyor. Bagaj kapacının sagındaki ve soklundaki plastikler kapağı kapatınca dışarı az sarkıyo ama hiç önemsemedim ama kesinlikle eskime yıpranma sözkonusu değil.

Mete_han
02-04-2016, 15:35
Hiç sevmem böyle görsel göze batan işi ama yapacak bişey yok farı komple değiştirecek değilim. Koltuk altındaki siyah kutu hakkında bir fikrin var mı? Birde triger değişimi kaç binde?

YuHaN
02-04-2016, 15:46
Bunu dunde biyere yazmıştım ama triger zincirli degişiyormu onuda bilmiyorum bukınuda bilgim yok ama kayışlılar dan cokdaha uzun gider diye tahmin ediyorum bunu daha bilgili arkadaşlar yanıtlar umarım kutucuga gelince onun tek özelliği kapak diye tahmin ediyorum yinede aksam benim araca bakar ona göre bir yanıt veririm ne audi ne mersı nede bmv koltuk altında önemli birşey görmedim sadece kapak oluyor bir de kaloriferin uflemesi olur akşam bakar net birşey söylerim foto cekerkende flash ı aç bile görunmuyo ��

Mete_han
02-04-2016, 16:04
Zincirliyse değişmez baya bir. En az 200 bin gider. Ya bu arabanın bir kullanım kılavızı falan yok mu pejonun sitesinde bulamadım

YuHaN
02-04-2016, 16:35
Vallaha benim arabanın torpido gözunde var ama şimdilik bi işime yaramadı bi bak torpidonun üst tarafında bir bölüm var belki duruyodur.

converse10
02-04-2016, 16:39
Arkadaşlar ilk arabam değil ancak bu araca çok yabancıyım. Araç hakkında bilgi bulmakta zor malesef. Aracım 2009 308 comfort 1.6 vti prins lpgli otomatik.

1) Ön koltukların altında, elektrikli kablolu bir parça var isterseniz resim eklerim dün gördüm. Şöför kapısındaki altındaki sağlam döşemeye monteli duruyor 2 vida yada klips tutuyor tam anlamadım, ancak vidası/klipsi olmadıgı için yolcu koltu altındaki boşlukta ama kabloları kopmamıs.. Bu parça nedir?

2) Far ayakları kırık bu kronik sanırım nette yaşayan baya gördüm. Biri sağlam yapıstırılmıs diğerini de yapıştırmayı dusunuyorum sonrada birlesim yerini siyah rotus boyasıyla boyarım. Bu muayenede sorun olur mu?

3) Bu aracın otomatik (4 ileri) şanzıman yağı ilk kaç binde ve sonrasında kaç binde değişiyor?

4) Peugout market diye bir site var güvenilir gözüktü kullanan var mı parça alımı için.. ?

5) Arka bagaj fitili çürümüş gitmiş heralde tam anlamadım. Onar santimlil iki parça vardı bagaj camının üst sağ-solunda biride iyice çürümüş kopardım hatta. İnşallah içeri su girmiyordur. http://www.peugeotmarket.com/PEUGEOT-308-BAGAJ-KAPUT-FITILI,PR-3693.html linktelki parçayı satın alsam camcı yapıştırır mı bunun dışında bagajda bir fitil var mı?

6) Bu aracın bujisi kaç binde değişir? Motor yağı kaç binde değişir?

7) Triger değişimi kaç binde?

Far kollarınız kırıksa araç muayeneden geçemez.Far kolları gayet sağlamdır kırılması için darbe alması gerekiyor yoksa kolay kolay kırılmaz.

mimit
02-04-2016, 17:41
şanzıman yağını max 80.000 de bir değiştiriniz, benim tavsiyem 50.000 km dir.

POLISTNBLS
02-04-2016, 21:30
Bagaj kapağı üstü cam kenarındaki fitiller maalesef kronik bir durum 308 ler için! Benim eski aracım içinde aynı durum söz konusu oldu. Zamanla pis bir şekilde sarkmaya başlamıştı sağdan soldan. Bende camı çevreleyen o sarkan fitilleri güzelce cam şekline göre maket bıçağıyla kesip atmıştım. Hiçbir şekilde de su almadı o bölümlerden içiniz rahat olsun.

YuHaN
02-04-2016, 21:40
http://i.hizliresim.com/8ZL7DV.jpg (http://hizliresim.com/8ZL7DV)
Kablolar kopuk değil sadece parça dosemeye monteli değildi. Resmini ekliyorum.

http://i.hizliresim.com/kB80kD.jpg

Far kaputu açınca görünüyor üstten kırık, tamiri takımı pahalıymış, plastik tamponcuda beni çarpmaya kalktı 350 TL istedi tamponu sökcez falan dedi tam bir ... di, o yüzden yapıştırtcam, inş. muayenede sorun çıkmaz.
Buda benim arabanın sağ ön koltugun altı bak bakalım

Mete_han
03-04-2016, 15:33
Tek tek cevap vereyim. Öncelikle herkese ilgisi için teşekkürler.

- mimit arkadaşım araç 80 binde tahminimce yağ hiç değişmedi servise egsoz emisyon hatası için uğrayacağım o iş için gittiğimde şanzıman yağını da değiştiririm.

- POLISTNBLSPOLISTNBLS sanarsın ki senin arabayı almışım :) Benim arabanın bagaj camı etrafındaki cam fitilini komple maket bıçağıyla kesmişler. Su almamasına sevindim ama camcıya bi soracağım halledebilirse bir fitil uydursun hoş durmuyor.

- Yuhan: senin resimdeki gibi parça aynen duruyor sadece döşemeye monteli değil yerinden çıkmış. Onuda halletcem inş bir vida uydurup. O parça tam olarak nedir, net bilgisi olan var mı?

- converse10: Sağlam bir darbe aldığını sanmıyorum çünkü kaputta boya yok aracın. Panelde de birşey çıkmadı. İki ihtimal var ya birisi tamponun üstüne oturdu yada önceki sahibi tamponıu dediğin gibi vurdu ama sağlam bir darbe olsa kaputta da azda olsa boya olurdu. Ayrıca internette pejoda bu sorunu yaşayan bir çok kişi var öyle ki far tamir kiti diye bir kit bile var.

Benim kırık alttaki resimdeki yerden kırık, ancak resim benim aracın değil bu forumdan buldum plastik kaynak yaptırmış benim kırıkta tam orda, inşallah dediğin gibi muayenede sıkıntı olmaz.

http://i1270.photobucket.com/albums/jj606/ankasimmurg/Mobile%20Uploads/DSC_1120_zps55648a4f.jpg

YuHaN
04-04-2016, 21:00
Metehan kardeşim alet edevat varsa koltuğu sök altta fişini cek kontak açık olmasın bir bak bakalım bida gibi birşeymi var yoksa tak çıkarlı birşeymi. Birde fotoda görülen far ayağını mecbur yapıstırıcan tamir seti diğer iç kısımdaki ayak ve alttaki ayak için seninki dıştaki ayak benimkide yapıştırma ve kaput hiç hasar almadan bu araba pert bile olabiliyor ben çok gördüm tamponu vurup airbag acan araba bu arabaların far camı çok sağlam ama ayaklar malesef kazalarda cam kırılmıyor ama ayak hemen kırılıyor.