Orijinalini görmek için tıklayınız : Güzelleşme Yolunda Füme 301
mstfkarsli
19-04-2016, 17:47
Bende amortisör siparişi verdim. :) Umarım çabuk gelir, pazar günü yola çıkmam gerekli..
Hayırlı olsun
mstfkarsli
19-04-2016, 17:52
Haklısınız necdet bey,rondelesiz yapmak riskli olabilir. Delikleri doğru yerden açmam gerekiyor. Mustafa karslının videosunu on kez izledim belki. Tam yerine denk getireyim diye. Tamam kapak bölümünde sağdan 9, soldan 6 cm yazmış ama koltuk arkası bölümden tam kaç cm aşağıda olduğunu söylememiş. sanırım mustafa karslı olaya biraz gizem katmak istemiş :gül4: Duy sesimi meslektaşım ve ölçüver hayrına, yukarıdan kaç cm aşağıda veya herhangi sabit bir yerden ne kadar uzakta?
Hocam onu ölçmedim şimdi gördüm mesajınızı da koltuk arkasındaki çıkıntının üstteki kıvrımından deldim. Somun sığacak şekilde delmiştim zaten tebukan'ın paylaştığı resimde de görünüyor. (Bu arada ne demek helal olsun tebukan yeterki faydamız olsun) Yine de ölç derseniz aracın yanına gidince ölçerim.
mstfkarsli
19-04-2016, 19:34
Arkadaşlar koltuk arkası ölçüleri için resim attım. Konu bütünlüğü olması için benim videoyu açtığım konunun ilk mesajını güncelledim. Umarım resim işinize yarar
HarunHoca
19-04-2016, 21:16
Başta üsenmeden ölçüm yapan mstfkarsli ve elbette online destek dahi veren tebukana, fikirleri ile destekleyen necdetpek dostuma teşekkür ederim. Biraz uğraştırcı oldu ama sanırım murada erdim. Mstfkarsli daki iki parmak boşluk bende dört parmak oldu:gül4: ama netekim şahane oldu. Basınca düğmeye cossstık gibi bir ses çıkararak var gücüyle açılıyor sona kadar. Yani amortisörün sonuna kadar, dedim ya dört parmak kala bitiyor boyu. Ne bir düşme ne de kalkarken bir zorlanma veya nazlanma. Sadece hızla açıldığından en yukarı geldiğinde bir silkelenme oluyor. Video çekmedim hava karardı. Ancak bir kaç kare foto paylaşmak isterim.
http://i.hizliresim.com/nM0dgl.jpg (http://hizliresim.com/nM0dgl)
http://i.hizliresim.com/1vObvj.jpg (http://hizliresim.com/1vObvj)
http://i.hizliresim.com/7g3JqL.jpg[/url
[url=http://hizliresim.com/RkzADZ]http://i.hizliresim.com/RkzADZ.jpg (http://hizliresim.com/7g3JqL)
Hocam elinize sağlık. Güle güle kullanın inşallah. Birde kullandığınız file çantayı bagajın yanlarının baş taraflarındaki boşlukların önüne monte ederseniz o boşluklarıda kullanma imkanı doğuyor. Ben öyle yaptım.
HarunHoca
19-04-2016, 21:35
Hocam elinize sağlık. Güle güle kullanın inşallah. Birde kullandığınız file çantayı bagajın yanlarının baş taraflarındaki boşlukların önüne monte ederseniz o boşluklarıda kullanma imkanı doğuyor. Ben öyle yaptım.
Orayı denedim ama sığmadı diye hatırlıyorum. Ama tekrar bir gözden geçiririm. O boşlukları değerlendirmeyi ben de isterim.
HarunHoca
19-04-2016, 21:40
Yarın aydınlıkta bir de video cekebilirsem daha net fikir sahibi olabileceksiniz sanırım. Mstfkarsli tebukan ve son olarak da ben sıramızı savdık. Sıra necdetpekte.
NecdetPek
19-04-2016, 21:55
Yarın aydınlıkta bir de video cekebilirsem daha net fikir sahibi olabileceksiniz sanırım. Mstfkarsli tebukan ve son olarak da ben sıramızı savdık. Sıra necdetpekte.
Ellerine sağlık Harun Hoca, iyi günlerde keyifle kullan. Evet sıra bende, umarım yarından sonra elimde olur amortisörler.
Ellerine sağlık Harun Hoca, iyi günlerde keyifle kullan. Evet sıra bende, umarım yarından sonra elimde olur amortisörler.
Yarın elinizde olur Necdet bey. Çok ilgili bir firma çünkü.
NecdetPek
19-04-2016, 22:23
Yarın elinizde olur Necdet bey. Çok ilgili bir firma çünkü.
Kargoya verildi falan diye bir mesaj-mail gelmedi. Hayırlısı bakalım.
mstfkarsli
19-04-2016, 23:01
Hayırlı olsun Harun hocam gözünüz aydın
HarunHoca
20-04-2016, 07:11
Kargoya verildi falan diye bir mesaj-mail gelmedi. Hayırlısı bakalım.
Sipariş takip bölümü var, kendi sitelerinde. Oradan görebiliyorsunuz kargoya verilip verilmediğini ki anında kargoya veriyorlar. MNG kargo ile geliyor. Ancak amortisörü satan firmanın web sitesinden kargoyu takip edemiyorsunuz. Orada adamların 850 lili bir numaraları var. O numarayı arayın, adınızı soyadınızı söylediğinizde MNG kargonun takip numarasını veriyorlar. MNG sitesine girince de ürünün nerede olduğunu anlıyorsunuz. Ancak adamlar çok hızlı, bugün kesin elinizde olur.
Takarken dikkat edin, deliklerin delineceği yer önemli. Koltuk tarafındaki bölümde fazladan iki delik açıldı. Çok önemli değil yük taşımıyor orası ama bagaj kapağını taşıyan kollardan fazla delik açmamak lazım, siz daha iyi bilirsiniz. Kolay gelsin, gelişmeleri bekliyoruzi takipteyiz. Ama sizde keçe var, bir amortisör yetmeyebilir. Keşke iki amortisör sipariş verse idiniz. Ben videoyu akşama çekeceğim inşallah, düşmeyen, ahenkle açılan bir bagaja sahip olmayı özlemiştim :keyifli
HarunHoca
20-04-2016, 07:16
Hayırlı olsun Harun hocam gözünüz aydın
Valla arkaya iki kolon koydurup teybi değiştirmekle beraber araca yaptığım değişiklikler içinde en çok içime sinen ve iş görecek atraksiyon bu oldu. Umarım uzun soluklu olur. Çok hızlı açılıyor ve 4 parmak kala amortisörün boyu bittiği için aniden durduğundan bir silkeleme ve yaylanma yapıyor ama düşmeyecek, yaralanmaya sebep olmayacak şekilde açılıp duruyor. Sizinki gibi iki parmak kala dursa daha iyiydi ama o kadar becerebildik. İlk açtığımız delik bir parmak üstte idi kapak kapanmadı, sonra bir parmak aşağı alınca neden dört parmak fark yaptı anlayamadım. Ancak içime sindi, uzun soluklu olursa iyi olacak. Boşuna o kadar zaman beklemişiz.
NecdetPek
20-04-2016, 07:25
Sipariş takip bölümü var, kendi sitelerinde. Oradan görebiliyorsunuz kargoya verilip verilmediğini ki anında kargoya veriyorlar. MNG kargo ile geliyor. Ancak amortisörü satan firmanın web sitesinden kargoyu takip edemiyorsunuz. Orada adamların 850 lili bir numaraları var. O numarayı arayın, adınızı soyadınızı söylediğinizde MNG kargonun takip numarasını veriyorlar. MNG sitesine girince de ürünün nerede olduğunu anlıyorsunuz. Ancak adamlar çok hızlı, bugün kesin elinizde olur.
Takarken dikkat edin, deliklerin delineceği yer önemli. Koltuk tarafındaki bölümde fazladan iki delik açıldı. Çok önemli değil yük taşımıyor orası ama bagaj kapağını taşıyan kollardan fazla delik açmamak lazım, siz daha iyi bilirsiniz. Kolay gelsin, gelişmeleri bekliyoruzi takipteyiz. Ama sizde keçe var, bir amortisör yetmeyebilir. Keşke iki amortisör sipariş verse idiniz. Ben videoyu akşama çekeceğim inşallah, düşmeyen, ahenkle açılan bir bagaja sahip olmayı özlemiştim :keyifli
Teşekkürler bilgilet için hocam. Ben zaten 2 amortisör siparişi verdim.☺
SM-N7500Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
HarunHoca
20-04-2016, 07:35
Tarihe not düşmek adına, amortisör takmadan önceki halini videoya almıştım. Öncelikle bunu paylaşayım istedim.
https://m.youtube.com/watch?v=6crpkCo5Py8
NecdetPek
20-04-2016, 08:20
İkincisi bende açılmadı.
HarunHoca
20-04-2016, 08:25
[QUOTE=HarunHoca;224131]Tarihe not düşmek adına, amortisör takmadan önceki halini videoya almıştım. Öncelikle bunu paylaşayım istedim.
https://www.youtube.com/watch?v=6crpkCo5Py8
HarunHoca
20-04-2016, 08:28
İkincisi bende açılmadı.
İkisi de aynıydı necdet bey, linki değil, videoyu yüklemeye çalışırken iki tane olmuştu. Bu zaten önceki hali. Amortisör işi akşam karanlığa kadar sürdüğü için video çekemedim. Nasip olursa bugün çekip paylaşacağım. Kargonuza baktınız mı neredeymiş. İki tane sipariş vermenize sevindim. Hem siz dengeli olmasını önemsiyordunuz, hem de sizin bagaj kapağı ağır.
Hocam aracın rengi çok güzel. Bagaj çıtası çok güzel olmuş. Yapılacak tek şey plakayı ya plakalıktan çıkarıp yapıştırmak yada pleksi plaka yaptırmak. Difüzör olmasada olur. Belki ilerde bir spoiler olabilir ama olmasada olur. Böyle bile çok güzel.
HarunHoca
20-04-2016, 09:02
Hocam aracın rengi çok güzel. Bagaj çıtası çok güzel olmuş. Yapılacak tek şey plakayı ya plakalıktan çıkarıp yapıştırmak yada pleksi plaka yaptırmak. Difüzör olmasada olur. Belki ilerde bir spoiler olabilir ama olmasada olur. Böyle bile çok güzel.
Rengini severek aldım, memnunum, beğenmenize sevindim. Plaka konusu aklımda aslında. Sadece çift taraflı banta ve silikona emanet etmekten korkuyorum. Pleksi düşünmüyorum, gövdeye yapıştırayım diyorum ama dediğim gibi ya düşerse. Hadi kromlar düşse önemli değil de plaka düşerse hoş olmaz. :o Gövdeye vidalamayı hiç düşünmem zaten. Renk dedin de dikkatli bakınca videoya benim de hoşuma gitti :)
Rengini severek aldım, memnunum, beğenmenize sevindim. Plaka konusu aklımda aslında. Sadece çift taraflı banta ve silikona emanet etmekten korkuyorum. Pleksi düşünmüyorum, gövdeye yapıştırayım diyorum ama dediğim gibi ya düşerse. Hadi kromlar düşse önemli değil de plaka düşerse hoş olmaz. :o Gövdeye vidalamayı hiç düşünmem zaten. Renk dedin de dikkatli bakınca videoya benim de hoşuma gitti :)
Hocam vallahi plakalar siyah slikonla ve çift taraflı bantla gavur gibi yapışıyor. Hiç korkmayın. Artık plaka işleri eskisi kadar zor değil. Şoförler odasında app plaka yaptırmak yarım saatimi almıştı.
HarunHoca
20-04-2016, 09:08
Hocam vallahi plakalar siyah slikonla ve çift taraflı bantla gavur gibi yapışıyor. Hiç korkmayın. Artık plaka işleri eskisi kadar zor değil. Şoförler odasında app plaka yaptırmak yarım saatimi almıştı.
Siyah silikon diyorsunuz... tüp silikonlar var, kromlara destek olsun diye almıştım, iyi bir çift taraflı bantla beraber olmaz mı ki? Bak cumartesine iş çıktı. Zaten vites topuzu yolda kayboldu, yapacak bir şey yoktu :gül4:
Siyah silikon diyorsunuz... tüp silikonlar var, kromlara destek olsun diye almıştım, iyi bir çift taraflı bantla beraber olmaz mı ki? Bak cumartesine iş çıktı. Zaten vites topuzu yolda kayboldu, yapacak bir şey yoktu :gül4:
Cam slikonu ise sorun olmaz.
NecdetPek
20-04-2016, 09:38
İkisi de aynıydı necdet bey, linki değil, videoyu yüklemeye çalışırken iki tane olmuştu. Bu zaten önceki hali. Amortisör işi akşam karanlığa kadar sürdüğü için video çekemedim. Nasip olursa bugün çekip paylaşacağım. Kargonuza baktınız mı neredeymiş. İki tane sipariş vermenize sevindim. Hem siz dengeli olmasını önemsiyordunuz, hem de sizin bagaj kapağı ağır.
Kargoya bakamadım. Sürekli dışarıdayım. Umarım bugün gelmez.😀
mstfkarsli
20-04-2016, 09:53
Valla arkaya iki kolon koydurup teybi değiştirmekle beraber araca yaptığım değişiklikler içinde en çok içime sinen ve iş görecek atraksiyon bu oldu. Umarım uzun soluklu olur. Çok hızlı açılıyor ve 4 parmak kala amortisörün boyu bittiği için aniden durduğundan bir silkeleme ve yaylanma yapıyor ama düşmeyecek, yaralanmaya sebep olmayacak şekilde açılıp duruyor. Sizinki gibi iki parmak kala dursa daha iyiydi ama o kadar becerebildik. İlk açtığımız delik bir parmak üstte idi kapak kapanmadı, sonra bir parmak aşağı alınca neden dört parmak fark yaptı anlayamadım. Ancak içime sindi, uzun soluklu olursa iyi olacak. Boşuna o kadar zaman beklemişiz.
Olsun hocam sonuç güzel oldu ya ona bakmak lazım. İnşaallah sıkıntısız kullanırız.
HarunHoca
20-04-2016, 17:53
Arkadaşlar amortisör taktıktan sonra bagaj kapağının son durumu böyle oldu. Son derece memnunum, sadece fark edeceğiniz gibi tam açıldıktan sonra hızını alamadığından silkeleme yapıyor. Böyle salınım yapınca ileride zararı olur mu bilmiyorum.
https://www.youtube.com/watch?v=nXmgCtFQMj4
Ses nedeniyle üzgünüm, yandaki okul inşaatından geliyor, talihsizlik oldu.
HarunHoca
20-04-2016, 18:11
Bu arada fileyi ortalık yerden alıp hemen bagajın sağ ve solundaki boşlukları kullanmami öneren tebukana teşekkür ediyorum. Halbuki daha önce denemiştim olmaz gibi gelmişti. Akıl akıldan üstün çok daha güzel oldu. Hem gizlide kaldı hem de ortalık boşaldı. Bunlar da resimleri:
http://4GP.ME/ba3s/1461168123509.jpg
mstfkarsli
20-04-2016, 18:13
Arkadaşlar amortisör taktıktan sonra bagaj kapağının son durumu böyle oldu. Son derece memnunum, sadece fark edeceğiniz gibi tam açıldıktan sonra hızını alamadığından silkeleme yapıyor. Böyle salınım yapınca ileride zararı olur mu bilmiyorum.
Ses nedeniyle üzgünüm, yandaki okul inşaatından geliyor, talihsizlik oldu.
Harun hocam amortisörü ters takarsan o silkelemeyi yapmaz diye umuyorum. Amortisörün kalın kısmı kapak tarafına olacak şekilde dener misiniz?
HarunHoca
20-04-2016, 18:31
Harun hocam amortisörü ters takarsan o silkelemeyi yapmaz diye umuyorum. Amortisörün kalın kısmı kapak tarafına olacak şekilde dener misiniz?
Valla o kadar zor yaptık ki, onu bir daha sökmeye cesaretim yok. Hafta sonu belki cesaretimi toplarım. Fark eder mi acaba?
Valla o kadar zor yaptık ki, onu bir daha sökmeye cesaretim yok. Hafta sonu belki cesaretimi toplarım. Fark eder mi acaba?
Evet hocam farkeder. Sona doğru yavaşlıyor çünkü.
Bu arada fileyi ortalık yerden alıp hemen bagajın sağ ve solundaki boşlukları kullanmami öneren tebukana teşekkür ediyorum. Halbuki daha önce denemiştim olmaz gibi gelmişti. Akıl akıldan üstün çok daha güzel oldu. Hem gizlide kaldı hem de ortalık boşaldı. Bunlar da resimleri:
http://4GP.ME/ba3s/1461168123509.jpg
Estağfurullah hocam. Güle güle kullanın inşallah.
HarunHoca
20-04-2016, 19:21
Evet hocam farkeder. Sona doğru yavaşlıyor çünkü.
Iki ucundaki o yarım halkalar çıkacak değil mi? Yoksa mümkün değil kafa çıkmıyor yuvasından.
mstfkarsli
20-04-2016, 19:26
Iki ucundaki o yarım halkalar çıkacak değil mi? Yoksa mümkün değil kafa çıkmıyor yuvasından.
Hocam amortisör kafalarının arkasında çentikler var düz tornavida ile kaldırırsanız amortisör vidadan kurtulur.
HarunHoca
20-04-2016, 19:53
Doğru söylüyorsunuz denemek lazım. Çok da ugrastirmaz herhalde. Aklımızda kalmasın.Görev anlaşıldı. Yarın aydınlıkta operasyon uygulanacak. Dediğiniz gibi yavaşlatıp ırgalanmayı (başka kelime aklıma gelmedi ) engelleyebilirsek ne ala. Aslında öyle olması gerektiğini sizin videodan biliyordum. Ancak koltuk tarafındaki şimdikinin üst tarafında bulunan deliğe taktigimizda kol tarafındaki bagaj tellerine o kadar sifirdi ki olmuyordu. Sonradan deliği aşağıya aldık ama çevirmeyi unuttum. Normal açılınca çok da önemsememiştim. Bakalım değiştirince fark edecek mi? Siz söylemeseniz çok da üzerinde durmayacaktim
mstfkarsli
20-04-2016, 20:20
Doğru söylüyorsunuz denemek lazım. Çok da ugrastirmaz herhalde. Aklımızda kalmasın.Görev anlaşıldı. Yarın aydınlıkta operasyon uygulanacak. Dediğiniz gibi yavaşlatıp ırgalanmayı (başka kelime aklıma gelmedi ) engelleyebilirsek ne ala. Aslında öyle olması gerektiğini sizin videodan biliyordum. Ancak koltuk tarafındaki şimdikinin üst tarafında bulunan deliğe taktigimizda kol tarafındaki bagaj tellerine o kadar sifirdi ki olmuyordu. Sonradan deliği aşağıya aldık ama çevirmeyi unuttum. Normal açılınca çok da önemsememiştim. Bakalım değiştirince fark edecek mi? Siz söylemeseniz çok da üzerinde durmayacaktim
Olur inşaallah.
HarunHoca
21-04-2016, 18:47
Arkadaşlar iki gün önce taktığım amortisör sayesinde artık bagaj kapağı kimsenin başına düşmüyordu. Ancak çok sert açılıyor ve silkeleme yapıyordu. Oysa daha yumuşak ve salınarak açılması gerekiyordu. Montaj esnasında deliklerin yerlerini yanlış mı yerden diye düşünürken sağ olsun mustafa karslı amortisörün yönünü yanlış taktığımı, çevirmem gerektiğini söyleyince değiştirdim.
Gerçekten de gözle görülür bir değişme oldu olumlu anlamda. Bu da videosu. Mustafa Karslı ve Tebukana öneri, destek ve ilgilerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.
https://www.youtube.com/watch?v=InSx-YCg0wY
Güzel günlerde kullanın. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Yalnız video henüz görünmüyor hocam.
NecdetPek
21-04-2016, 19:13
Arkadaşlar iki gün önce taktığım amortisör sayesinde artık bagaj kapağı kimsenin başına düşmüyordu. Ancak çok sert açılıyor ve silkeleme yapıyordu. Oysa daha yumuşak ve salınarak açılması gerekiyordu. Montaj esnasında deliklerin yerlerini yanlış mı yerden diye düşünürken sağ olsun mustafa karslı amortisörün yönünü yanlış taktığımı, çevirmem gerektiğini söyleyince değiştirdim.
Gerçekten de gözle görülür bir değişme oldu olumlu anlamda. Bu da videosu. Mustafa Karslı ve Tebukana öneri, destek ve ilgilerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.
https://www.youtube.com/watch?v=InSx-YCg0wY
Güzel olmuş. Garip ama gerçek. Amortisörün yönü açma şiddetini etkiliyor.
Güzel günlerde kullanın.
HarunHoca
21-04-2016, 19:14
Güzel günlerde kullanın. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Yalnız video henüz görünmüyor hocam.
Görünmüyor mu? Nasıl yani? Açılmıyor mu?
NecdetPek
21-04-2016, 19:25
İlk başta açılmamıştı, sanırım onun için yazıldı. Artık kapakta, video da gayet güzel açılıyor .:)
Güzel olmuş. Garip ama gerçek. Amortisörün yönü açma şiddetini etkiliyor.
Güzel günlerde kullanın.
Gerçek ama garip değil hocam. Firma bizim jetta amortisörü ters takılır demişti. Kalın yer dış tarafta kalırsa sona doğru yavaşlıyor diye söylemişlerdi. Sanırım Harun Hocam o noktayı gözden kaçırdı. Ben Mustafa beyi özellikle uyarmıştım. O yüzden bizde sona doğru yavaşlıyor. Harun Hocam gözden kaçırmış. Ben bildiğini varsayıyordum. Yoksa kendisine belirtirdim.
NecdetPek
21-04-2016, 19:37
Gerçek ama garip değil hocam. Firma bizim jetta amortisörü ters takılır demişti. Kalın yer dış tarafta kalırsa sona doğru yavaşlıyor diye söylemişlerdi. Sanırım Harun Hocam o noktayı gözden kaçırdı. Ben Mustafa beyi özellikle uyarmıştım. O yüzden bizde sona doğru yavaşlıyor. Harun Hocam gözden kaçırmış. Ben bildiğini varsayıyordum. Yoksa kendisine belirtirdim.
Evet. bende sizlerden duyduğum için öyle taktım. Gerçekten de sona doğru yavaşlıyor.
HarunHoca
21-04-2016, 19:37
Çin 'den küçük bir parça geldi, ben de taktım. Eski hali böyle iken:
http://4GP.ME/ba3s/1461260092302.jpg
http://4GP.ME/ba3s/1461260462195.jpg
Çin 'den küçük bir parça geldi, ben de taktım. Eski hali böyle iken:
Harun Hocam tapatalk programını kullanıyormusunuz?
HarunHoca
21-04-2016, 19:47
Harun Hocam tapatalk programını kullanıyormusunuz?
Hayır kullanmıyorum. Bir kaç kez mesaj geldi ugrasamadim. Açıkçası o kadar çok program var ki kullanacagimdan emin olamadığım için kurmadim. Işe yarar bir şey mi?
Evet forum kullanımı çok rahat. Fotoğraf ve video paylaşımı daha rahat olur. Deneyin bence
HarunHoca
21-04-2016, 20:05
Evet forum kullanımı çok rahat. Fotoğraf ve video paylaşımı daha rahat olur. Deneyin bence
Kurdum ve ilk cümlelelerimi yazıyorum. Şimdilik daha bir şey anlamadım ama foto ve video yüklenirken çok uğraşıyorum. Umarım faydası olur.
SM-G530F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hocam klavyeyi açtığınız zaman yazı yazdığınız yerin solunda yukarı doğru yön işareti var. Oraya tıklayınız
HarunHoca
21-04-2016, 20:11
Tikladim ve yazıyorum. Ne görmem lazımdı :D Açıkcası fark etmedim.
Hızlı cevap yazan yerin solunda ki yere tıkladığınızda altta resim kamera işaretleri çıkıyor. Oradan resim paylaşımı yapabilirsiniz. Video içinde youtube a yüklemeniz lazım. Linki kopyalayıp yapıştır yaptığınız zaman video paylaşımı da çok rahat oluyor.
HarunHoca
21-04-2016, 20:49
Onu fark etmiştim :) Ama farklı olan şey siz cevap yazdığınizda uyarı sesi gelmesi oldu. Video yüklenirken önceden de youtube yükleyip linki kopyaliyordum. Ama böyle daha pratik oldu. Bagaj kapağı tam istediğim gibi sonuna kadar ama yavaşça açılıyor. Bir badire daha atlattık. Vites topuzum da gelseydi :D
Gelir inşallah hocam. Sabırla bekleyin. Tapatalk birden fazla forum takibi içinde çok iyi. Derli toplu oluyor. Bildirimler hemen geliyor. Ben hep tapatalk kullanıyorum. İPhone kullanırken ücretli sürümünü almıştım.
Bagaj kapağı çok orijinal oldu. Bagaj keçesi için fiyat 160 tl. Biraz düşürmeleri gerekiyor. 100 TL civarında olmalı.
mstfkarsli
21-04-2016, 22:57
Hocam hayırlı olsun böyle daha iyi olmuş. Rica ederim elimizden geldiğince paylaşım yapmaya çalıştık. Siz de sağolun. Haydi geçmiş olsun bu da bitti kafanız rahatlamıştır.
HarunHoca
22-04-2016, 09:29
Hocam hayırlı olsun böyle daha iyi olmuş. Rica ederim elimizden geldiğince paylaşım yapmaya çalıştık. Siz de sağolun. Haydi geçmiş olsun bu da bitti kafanız rahatlamıştır.
Eyvallah sağ ol, teşekkür ederim. Amortisör açısından kafam çok rahat. Yönünü değiştirince, işe başladığım anki düşüncemden daha iyi bir sonuç elde ettim. Açıkçası sadece düşmemesi ve açılması yeterli idi benim için. Şu an tam olması gerektiği gibi, hızla açılıp sona geldiğinde yavaşlıyor, kuğu gibi süzülerek açılımını tamamlıyor. Umarım zaman içerisinde amortisör bu özelliğini kaybetmez.
Ancak yapılacaklar bitmiyor; Tebukan B sütunu ve arka kapı arkasındaki bölümü piano black kaplama yaptırdı ve çok da güzel oldu. O işi ihmal ettim yaptırmalıyım. Ayrıca hafta sonu ön ve arka plakalıklardan kurtulmalı, tampona yapıştırmalıyım. Egzost ucu krom işi var. Bir de arkaya okuma lambası işi çıkarttı tebukan. Yapmasam olur mu bilmiyorum, gönül yap diyor.
Eyvallah sağ ol, teşekkür ederim. Amortisör açısından kafam çok rahat. Yönünü değiştirince, işe başladığım anki düşüncemden daha iyi bir sonuç elde ettim. Açıkçası sadece düşmemesi ve açılması yeterli idi benim için. Şu an tam olması gerektiği gibi, hızla açılıp sona geldiğinde yavaşlıyor, kuğu gibi süzülerek açılımını tamamlıyor. Umarım zaman içerisinde amortisör bu özelliğini kaybetmez.
Ancak yapılacaklar bitmiyor; Tebukan B sütunu ve arka kapı arkasındaki bölümü piano black kaplama yaptırdı ve çok da güzel oldu. O işi ihmal ettim yaptırmalıyım. Ayrıca hafta sonu ön ve arka plakalıklardan kurtulmalı, tampona yapıştırmalıyım. Egzost ucu krom işi var. Bir de arkaya okuma lambası işi çıkarttı tebukan. Yapmasam olur mu bilmiyorum, gönül yap diyor.
Hocam kolay gelsin öncelikle. İnsan ortaya birşeyler çıkarıyor, öncelikle keyifli olan tarafı bu. Arkaya lamba işini biraz erteleyin. Ben, hanım bebeğin altını bazen arabada değiştiriyor diye istiyorum. Koltuk arkaları karanlıkta kalıyor. Çoğu zaman cep telefonları yardımı ile yapıyoruz. Daha rahat olur böyle diye istiyorum. Birde içine girdikçe çetrefilli bir iş gibi. Biraz bekleyin, ben yapılan ve yapılması gereken işleri tecrübe ettikten sonra aktarayım. Yapımı daha kolay olur böylece. Şimdiden yanlış bilgi aktarımı olmasın diye gelişmeleri yazmıyorum.
Amortisör hayırlı olsun. Gayet kararında çalışıyor. Güle güle kullanın.
HarunHoca
22-04-2016, 19:19
Sn. Tebukan Arkaya okuma lambası benim açımdan yapılacaklar listesinin ön sıralarında değil aslında. Piano black folyo işi ve krom egzos ucu çok daha öncelikli tercihlerin. Bir de bagaj kaplama keçesi var hoşuma giden. Ancak senin de dediğin gibi pahalı. Hadi 100 tl dese neyse dicem. O kadar para verip c elysee keçesi almak bir garip olur. Ama 100 TL olsa necdet beyin dediği gibi benim araç koyu, boşluğun belli bile olacağını sanmam.
HarunHoca
23-04-2016, 19:20
Tebukanin isteği üzerine ön ve arka plakaliklardan kurtulundu(nasıl bir kelimeyse ). Fotoğraf çekmedim bandajlari duruyor, operasyondan yeni çıktı.Tamam Sargilari çıkarınca paylaşacağım.
Hocam güzel olmuştur, eminim. Resimde isterük
HarunHoca
25-04-2016, 13:58
Arkadaşlar, uzun zamandır beklediğim vites topuzu geldi. Güzel ve kaliteli bir şeye benziyor. Ancak dibi vidalı değil, yani döndürerek çıkmaz, nasıl çıkacak bir usulü var mı ? Değiştireyim derken topuzsuz kalmayalım :D
NecdetPek
25-04-2016, 14:02
Arkadaşlar, uzun zamandır beklediğim vites topuzu geldi. Güzel ve kaliteli bir şeye benziyor. Ancak dibi vidalı değil, yani döndürerek çıkmaz, nasıl çıkacak bir usulü var mı ? Değiştireyim derken topuzsuz kalmayalım :D
Hocam ben de hiç değiştirmedim ama şöyle bir video var. Belki yararı olur. İşeyararsa haber vermeyi unutma.. ;)
https://www.youtube.com/watch?v=nrRAiQFRWCw
(https://www.youtube.com/watch?v=nrRAiQFRWCw)
HarunHoca
25-04-2016, 14:10
Hocam ben de hiç değiştirmedim ama şöyle bir video var. Belki yararı olur. İşeyararsa haber vermeyi unutma.. ;)
(https://www.youtube.com/watch?v=nrRAiQFRWCw)
Adam, nasıl takılacağını söyleyip de nasıl çıkarılacağını söylememiş. Sertçe bastırarak takın dediğine göre işlemin tersi nedir, sertçe çekmek. Umarım elimde kalmaz. Teşekkür ederim mesaja cevabınız ve ilginiz için.
NecdetPek
25-04-2016, 14:15
Adam, nasıl takılacağını söyleyip de nasıl çıkarılacağını söylememiş. Sertçe bastırarak takın dediğine göre işlemin tersi nedir, sertçe çekmek. Umarım elimde kalmaz. Teşekkür ederim mesaja cevabınız ve ilginiz için.
Harun Hoca, bir de şuraları oku. Biraz kuvvet vermek gerekiyormuş..
http://www.peugeotteam.com/forum/2099-peugeot-307-vites-topuzunu-degistirmek-istiyorum.html
HarunHoca
25-04-2016, 14:34
Harun Hoca, bir de şuraları oku. Biraz kuvvet vermek gerekiyormuş..
http://www.peugeotteam.com/forum/2099-peugeot-307-vites-topuzunu-degistirmek-istiyorum.html
Teşekkür ederim. Siz nasıl buluyorsunuz ? Ben aramadım bile işin ilginci. Foruma ve sizlere o kadar alıştım ki arama motoruna yazmaktan daha faydalı geliyor sizlere sormak. Bu arada topuzu değiştirmenin zor olduğunu, daha doğrusu kuvvet uygulamak gerektiğini söylüyor forumdaki arkadaşlar. Bir bildikleri olsa gerek. Ancak taa Çin'den, bir ay bekledikten sonra geldi. Vaz geçmek olmaz :)
NecdetPek
25-04-2016, 14:44
Teşekkür ederim. Siz nasıl buluyorsunuz ? Ben aramadım bile işin ilginci. Foruma ve sizlere o kadar alıştım ki arama motoruna yazmaktan daha faydalı geliyor sizlere sormak. Bu arada topuzu değiştirmenin zor olduğunu, daha doğrusu kuvvet uygulamak gerektiğini söylüyor forumdaki arkadaşlar. Bir bildikleri olsa gerek. Ancak taa Çin'den, bir ay bekledikten sonra geldi. Vaz geçmek olmaz :)
Sayenizde bir kaç aracın topuz değişimini de izleme şansım oldu. Kaba kuvvet kadar sağa sola oynatarak abartılı hareketler yapmadan çıkartanlar da var.
Olmayacak bir şey değil. Yapamam derseniz, topuzu alabilirim..:havali :)
rocker307
25-04-2016, 17:34
Ben riske girmedim bakıma gittiğimde serviste değişmiştim o zaman..
Harun hocam siz neredeydiniz? Biraz önce kağıthanede bir 301 gördüm sizin araçtaki aksesuarlardan vardı üzerinde
Sony Xperia Z2 ile Tapatalk kullanılarak yazıldı..
HarunHoca
25-04-2016, 17:54
Kağıthane'de idim yarım saat önce.
Topuz işi sandığım, daha doğrusu umduğum kadar kolay değil. Hatta bir kaportaci bir mekanikciye baktirdim, cesaret edemediler.
rocker307
25-04-2016, 18:20
Kağıthane'de idim yarım saat önce.
Topuz işi sandığım, daha doğrusu umduğum kadar kolay değil. Hatta bir kaportaci bir mekanikciye baktirdim, cesaret edemediler.
Kaportacıdan çıkarken gördüm sizi hocam. Ben de yürüyordum aşağı doğru ama yetişemedim. Aksesuarlardan tanıdım ama aracı :) kendi servisinde takarlar. O zaman sanayideki akkayada taktırmıştım ben..
HarunHoca
25-04-2016, 19:45
Kaportacıdan çıkarken gördüm sizi hocam. Ben de yürüyordum aşağı doğru ama yetişemedim. Aksesuarlardan tanıdım ama aracı :) kendi servisinde takarlar. O zaman sanayideki akkayada taktırmıştım ben..
Keşke yetişse idiniz tanışmış olurduk. Kısmet değilmiş. Ömer Gedik'e müracaat edeceğiz artık hafta sonu. Ferit ustanın elinden gelir o iş. Açıkçası zorlayıp bir yerine zarar vermek istemedim.
Ama ilginç bir şey, forumdaki aracı, dışarıda tanıyabilmek, bravo doğrusu.
HarunHoca
25-04-2016, 19:49
Keşke yetişse idiniz tanışmış olurduk. Kısmet değilmiş.
Vites topuzu işi için Ömer Gedik'e müracaat edeceğiz artık hafta sonu. Ferit ustanın elinden gelir o iş. Açıkçası zorlayıp bir yerine zarar vermek istemedim.
HarunHoca
25-04-2016, 19:52
Keşke yetişse idiniz tanışmış olurduk. Kısmet değilmiş. Ömer Gedik'e müracaat edeceğiz artık hafta sonu. Ferit ustanın elinden gelir o iş. Açıkçası zorlayıp bir yerine zarar vermek istemedim.
Aksesuarlar işe yarıyor bari :D
rocker307
25-04-2016, 19:53
Yürüyordum o yüzden yetişemedim. Sticker dikkatimi çekti dönerken; sonra antene baktım. Krom eklentiler de vardı. Tamam dedim Harun hoca kesin :) benim okul da yukarıda benzinliğin orada; Osman Faruk Verimer..
HarunHoca
25-04-2016, 19:58
Yürüyordum o yüzden yetişemedim. Sticker dikkatimi çekti dönerken; sonra antene baktım. Krom eklentiler de vardı. Tamam dedim Harun hoca kesin :) benim okul da yukarıda benzinliğin orada; Osman Faruk Verimer..
Hergün osman faruk'un önünden geçiyorum günde defalarca. Ben de yıkılıp yapılmakta olan celiktepe ortaokulunun karşısındayım ikamet olarak. Karşılaşırız çok rahat.
rocker307
25-04-2016, 20:06
Hergün osman faruk'un önünden geçiyorum günde defalarca. Ben de yıkılıp yapılmakta olan celiktepe ortaokulunun karşısındayım ikamet olarak. Karşılaşırız çok rahat.
Çeliktepe bizim okula geldi geçici olarak. Öğlenciyim ben bir gün mini buluşma yapalım o zaman:)
HarunHoca
25-04-2016, 20:09
Çeliktepe bizim okula geldi geçici olarak. Öğlenciyim ben bir gün mini buluşma yapalım o zaman:)
Kesinlikle olur. 17:45-18:00 arası genelde dönüş yapıyorum ve okulunuzun önünden geçiyorum. Ayarlayalım bir gün :)
HarunHoca
26-04-2016, 07:53
Vites topuzunu takamamış olabilirim ama bu, hiçbir şey yapmadığım anlamına gelmiyor😃 cam açma düğmelerinin ve çakmaklık bölümünün kromları geldi. Karanlık olunca çok iyi görüntü alamadım ama bence fena olmadı.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160426/cae9103b655edcfc575338a4ac839026.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160426/d672a2e0360633c2cd0b1009618fcbfb.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160426/63b86e0aca04adce3e538723877c1b8b.jpg
Bir de plaka çerçeveleri çıkarıp ön ve arka plakaları gövdeye yapıştırdım
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160426/64efa403a4f5c746c0fac0daead1732d.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160426/36d7760d6b7a8944435c5294e3b5794a.jpg
Hocam çok güzel olmuş. Elinize sağlık
Plakalık iptali ve düğme kromları çok güzel ayrıntılar
Vites topuzunu merak ediyorum.
HarunHoca
26-04-2016, 11:02
Plakalık iptali ve düğme kromları çok güzel ayrıntılar
Vites topuzunu merak ediyorum.
Ben de merak ediyorum ama dediğim gibi beceremedik. Çok da zorlamak istemedim akşam vakti. Hafta sonu bir atraksiyon yapacağız :) sadece bluetooth aparati gelmedi. Işe yarayacak mı merak ediyorum. Plakalik iyi yapıştı sanki, güzel de durdu. Geriye piano black folyo ve krom egzos ucu kaldı. Sizin ses ve ışık işleri umarım yolundadır.
Az önce bluetooth aparatı geldi, görüntüde hiç bir şeye benzemiyor. Bu gariban cihaz bu işi becerebilirse ciddi anlamda şaşırırım. Tabi bir de şayet çalışır ve telefonumla eşleşirse kullanabilmek için aux un açık olma zorunluluğunu da unutmamak gerekiyor. Ama aldık bir kere deneyeceğiz. Neticede dünyalar vermedim. 4,86 dolara bakalım ne almışız akşam deneyeceğim inşallah.
HarunHoca
26-04-2016, 20:33
Cihazı usb kablosu şarj ettikten sonra cihaza taktım. Telefonun bluetooth ile arattım ve buldu.Ses güzel geliyor hoparlörden , karşı taraftaki de sesin normal geldiğini söylüyor. Ekranda tabi arayan numarası filan yok. Auxa takılıyor aparat. Işin güzel tarafı cd radyo veya usb dinlerken telefonunuz çaldığında auxa aldığınızda görüşme yapabiliyorsunuz. Kullanışlı olduğunu düşünüyorum. En azından arama geldiğinde telefonu elinize almadan rahat konusabilecegim. Arama yapmak için mecbur telefonu ilk an kullanmak zorundasınız rehber veya tuş çevirme imkanı yok. Bu cihaz özellikle araç kullanırken arama gelirse cevaplamak için işe yarar. 4, 86 $'a bu kadar sanırım.
Cihazı usb kablosu şarj ettikten sonra cihaza taktım. Telefonun bluetooth ile arattım ve buldu.Ses güzel geliyor hoparlörden , karşı taraftaki de sesin normal geldiğini söylüyor. Ekranda tabi arayan numarası filan yok. Auxa takılıyor aparat. Işin güzel tarafı cd radyo veya usb dinlerken telefonunuz çaldığında auxa aldığınızda görüşme yapabiliyorsunuz. Kullanışlı olduğunu düşünüyorum. En azından arama geldiğinde telefonu elinize almadan rahat konusabilecegim. Arama yapmak için mecbur telefonu ilk an kullanmak zorundasınız rehber veya tuş çevirme imkanı yok. Bu cihaz özellikle araç kullanırken arama gelirse cevaplamak için işe yarar. 4, 86 $'a bu kadar sanırım.
Gelmiş sonunda gözünüz aydın. İşe yaradığına sevindim. İllaki uzun yolda işe yarayacaktır. Otomatik olarak auxa alsaydı daha iyi olurdu. En azından ucuz bir çözüm oldu.
HarunHoca
27-04-2016, 06:43
Gelmiş sonunda gözünüz aydın. İşe yaradığına sevindim. İllaki uzun yolda işe yarayacaktır. Otomatik olarak auxa alsaydı daha iyi olurdu. En azından ucuz bir çözüm oldu.
Dediğiniz gibi ucuz bir çözüm oldu ama kötü bir ürün değil. Özellikle gelen aramalara cevap vermek zorunda kalındığında işe yarayacak. Şöyle kullanmayı düşünüyorum. Telefonu sizin gönderdiğiniz aparata takacağım, bluetooth açık olacak tabi, ekran bana dönük olduğu için aramayı fark edeceğim, o an radyo da dinliyor olsam, ses sistemi kolundan ( ki taktırdığıma bir kez daha sevindim) auxa geçip cihaza dokunacağım böylece görüşme yapmaya başlayacağım. uzun yolda daha fazla işe yarar gibi gözüküyor ama şehir içinde de bluetoothu açıp kapatma zahmetine katlanılırsa iş görecektir. Tabi bir de cihazı şarj etme olayı var. Keşke auxa takılı iken kendi kendini şarj edebilseydi. Ama bi açılım ve seçenek getirdi bana, baktım olmadı durur bir kenarda.
Aliexpress'ten gelecekler böylece tamamlanmış oldu. Şu an keşke şunu da alsaydım diyeceğim aklımda bir şey kalmadı. Keşke bu aracı sıfır alıp da bu kadar emeği yapsaydım diyorum bazen ama imkan ve şartlar bu fırsatı vermedi. Bu haliyle de aracı çok severek kullanıyorum. tamamen kişisel ve keyifsel bir araç haline dönüştü. Ama sıfır meşe kahve uhdesi içimde duruyor :gül4:
Keyifle kullanın hocam. Aklınız diğer renklerde kalmasın. Aracınızın rengi çok güzel
HarunHoca
27-04-2016, 09:24
Keyifle kullanın hocam. Aklınız diğer renklerde kalmasın. Aracınızın rengi çok güzel
Aracımın rengini ben de çok beğeniyorum ama sıfır alacak olsam meşe kahve alırdım. İkinci el alırken de bakmıştım ama az bulunuyor denk gelmemiştim istediğim şartlarda. Sizin shark anteni sistem üzerinden takip edemiyorum. Nerelerde kim bilir. Neyse neticede tüm taleplerim bir şekilde elime ulaştığına göre o da gelecektir.
Aracımın rengini ben de çok beğeniyorum ama sıfır alacak olsam meşe kahve alırdım. İkinci el alırken de bakmıştım ama az bulunuyor denk gelmemiştim istediğim şartlarda. Sizin shark anteni sistem üzerinden takip edemiyorum. Nerelerde kim bilir. Neyse neticede tüm taleplerim bir şekilde elime ulaştığına göre o da gelecektir.
Acelesi yok hocam. Daha kısa antenin keyfini sürüyorum
selcuk3779
30-04-2016, 09:50
harunhocam elinize sağlık aracınızı çok iyi güzelleştirmişsiniz. Ben de sizin gibi krom eklentileri yapmak istiyorum ve öncelikle bu işe kapı kollarından başlamak istiyorum. Ancak kendime güvenemiyorum.
HarunHoca
30-04-2016, 09:56
harunhocam elinize sağlık aracınızı çok iyi güzelleştirmişsiniz. Ben de sizin gibi krom eklentileri yapmak istiyorum ve öncelikle bu işe kapı kollarından başlamak istiyorum. Ancak kendime güvenemiyorum.
Çok teknik ve zor bir şey değil. Sadece kromlarin kaliteli olmasına dikkat etmelisin. Ben omsaline marka kullandım, memnunum. Yapıştırırken emeğini esirgeme, en püf nokta yapıştırma anındaki sabır ve emek. Ben saç kurutma ile mutlaka hem parçayı hem de kolu iyice ısıtmıştım. Sonra da kağıt bant ile yapıştırmıştım. Ha bir de ne olur ne olmaz diye iki gün aracı kullanmamıştım.
HarunHoca
30-04-2016, 12:27
Nihayet Çin Halk Cumhuriyeti 'nden gelen Allure görünümlü vites topuzunu değiştirme fırsatı buldum. Tekniğini bilmeyince, alet edevat da olmayınca zorlamamiştim. Işin ehline gittim, Forum Otomotiv'e yani Ömer Gedik 'e gittim. Sağ olsun Ferit ustam 5 dakikada halletti. Son hali böyle oldu:
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160430/73e21014474f6d97f664d156aac37bac.jpg
Eski hali ise böyle idi :D
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160430/95a435cbbe154d10be01544658556f8a.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160430/618aec44483ab7f4a7f1908249fb0f31.jpg
Ikisi birlikte ise şöyle poz verdiler :) :D
NecdetPek
30-04-2016, 13:26
Nihayet Çin Halk Cumhuriyeti 'nden gelen Allure görünümlü vites topuzunu değiştirme fırsatı buldum. Tekniğini bilmeyince, alet edevat da olmayınca zorlamamiştim. Işin ehline gittim, Forum Otomotiv'e yani Ömer Gedik 'e gittim. Sağ olsun Ferit ustam 5 dakikada halletti. Son hali böyle oldu:
Eski hali ise böyle idi :D
Ikisi birlikte ise şöyle poz verdiler :) :D
Yakışmış. Güzel günlerde kullanın.
Merhaba, bir kaç gündür sesimiz çıkmıyordu. Yine güzel, klas bir hareket ve yine Harun Hocam
NecdetPek
30-04-2016, 14:32
Harun Hoca'sız forum olmaz. :)
O vites kolundan bende istiyorum.:) İç piyasada da satılıyor, kalite sorunu olur mu acaba?
Kalite sorunu kesinlikle yok. Bende sonradan direksiyon ile taktırdım serviste.
Harun Hoca'sız forum olmaz. :)
O vites kolundan bende istiyorum.:) İç piyasada da satılıyor, kalite sorunu olur mu acaba?
Bu arada koltuk kılıfı işi ne oldu hocam, var mı bir gelişme
NecdetPek
30-04-2016, 15:39
Bu arada koltuk kılıfı işi ne oldu hocam, var mı bir gelişme
Serkan Arkadaşla konştuk. Geçen çarşamba resim yollayacağım dedi. Ama sonra ses çıkmadı. Bende burada bir arkadaşım var, ona söz etmiştim daha önceden. O bir kılıf tavsiye etti. Oradan aldım. Ama takmak daha kısmet olmadı. Dün Balıkesir'den gelebildim. Bugün de tatil yapıyorum.:)
Hayırlısı olsun hocam. Güle güle kullanın inşallah.
HarunHoca
30-04-2016, 15:42
Valla yapacak bir hareket kalmadı tez zamanda. Bu 301 var ya... bu arada topuzu takarken ömer gedik ve ferit usta bagaj amortisörünü inceledi. Genelde beğendiler. Sadece amortisörün biraz kısa kaldığını söylediler. E orjinal ürün değil o kadar oluyor :D
NecdetPek
30-04-2016, 15:45
Valla yapacak bir hareket kalmadı tez zamanda. Bu 301 var ya... nu arada topuzu takarken ömer gedik ve ferit usta bagaj amortisörünü inceledi. Genelde beğendiler. Sadece amortisörün biraz kısa kaldığını söylediler. E orjinal ürün değil o kadar oluyor :D
Evet bence de bagaj amortisörü kısa. 3-4 cm daha uzun olsaydı tam olacaktı. Ama hiç bir sıkıntı yaratmıyor. Bu son yolculuk sırasında koca bavulları yüklemek, indirmek daha keyifli geldi. :)
Kendi kendine açılması gerçekten hoş oldu. Yolculuktaki arkadaşlara hava bile attım..:)
Amortisör için bilmeyenler kısa olduğunu anlamaz bile. Bence çok orjinal bir çözüm oldu
HarunHoca
30-04-2016, 16:25
Amortisör için bilmeyenler kısa olduğunu anlamaz bile. Bence çok orjinal bir çözüm oldu
Araçta sayısız değişiklik ve ekleme yaptım. Hiç biri bagaj kapağı için yaptığımız amortisör kadar keyif ve mutluluk vermedi. O kadar işlevsel oldu ki bir kaç cm kısa olmasını hiç sorun etmiyorum.
Vites topuzundan bir kaç fotoğraf
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160501/459968d587e26814e75d899d21114833.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160501/192e1558de17ae9c3f0575f4cc15ba6f.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160501/a31e64f358eca76edb19f9a56df69d3d.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160501/799fcb77bd6ae690d88012d51df69dbb.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160501/183267fe1dd0b14017bc815385507aa3.jpg
HarunHoca
04-05-2016, 21:44
Bluetooth cihazının görsellerini paylasmadigimi fark ettim. Isime yarıyor, bunlar da fotoğrafları :D http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160504/33255c62297756279977286e1282d847.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160504/b852c751ab4dab67df380fb554f3d32a.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160504/21b0e50d8eb8965601ec7d51e7c8256d.jpg
Bluetooth cihazının görsellerini paylasmadigimi fark ettim. Isime yarıyor, bunlar da fotoğrafları :D http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160504/33255c62297756279977286e1282d847.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160504/b852c751ab4dab67df380fb554f3d32a.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160504/21b0e50d8eb8965601ec7d51e7c8256d.jpg
Güle güle kullanın inşallah hocam. Benim çinden aldığım araç telefon tutacağı üçüncü gün mefta oldu. Aslında çok kullanışlı görünüyordu ama kırıldı. İnşallah bu aparat uzun soluklu olur.
HarunHoca
05-05-2016, 06:21
Vallahi benim telefon tutacağı aslanlar gibi sapa sağlam duruyor :D Dostlar sağ olsun.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160505/b50d0c09d58ce490084fafeab67209d5.jpg
Vallahi benim telefon tutacağı aslanlar gibi sapa sağlam duruyor :D Dostlar sağ olsun.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160505/b50d0c09d58ce490084fafeab67209d5.jpg
Hocam çok yakışmış. Bana gönderilen ürün orjinal değilmiş. AliExpress te şikayetçi oldum. Bugün orjinal ürünü sipariş ettim. Satıcı ile sıkı sıkıya konuştum. Sıcak iOttie iTap Araç Montaj Manyetik Hava Firar Dağı iphone 6 s Artı 6 s 5 s 5c, Galaxy Not 5 4, Galaxy S6 Kenar Artı S6 S5 S4
http://s.aliexpress.com/jeE7ZRBF
(from AliExpress Android)
HarunHoca
05-05-2016, 09:08
Hocam çok yakışmış. Bana gönderilen ürün orjinal değilmiş. AliExpress te şikayetçi oldum. Bugün orjinal ürünü sipariş ettim. Satıcı ile sıkı sıkıya konuştum. Sıcak iOttie iTap Araç Montaj Manyetik Hava Firar Dağı iphone 6 s Artı 6 s 5 s 5c, Galaxy Not 5 4, Galaxy S6 Kenar Artı S6 S5 S4
http://s.aliexpress.com/jeE7ZRBF
(from AliExpress Android)
Ürün güzel bir şeye benziyor aslında, kırılması talihsizlik olmuş. O kadar bekledikten sonra orjinal olmayan bir ürün göndermiş olmaları iyi olmamış. Şu ana kadar aliexpressten aldığım tüm ürünlerde şanslı idim. Ufak tefek gecikmeler ve kapı açma kolu çerçevesi hariç diğerleri hep yazdıkları gibiydi. Umarım doğru ürün elinize ulaşır.
Sizin yolladığınız tutamaç oldukça işime yarıyor. Hele bluetooth kitini aldıktan sonra, oraya koyuyorum ve konuşuyorum, iyi oluyor, teşekkür ederim.
Ürün güzel bir şeye benziyor aslında, kırılması talihsizlik olmuş. O kadar bekledikten sonra orjinal olmayan bir ürün göndermiş olmaları iyi olmamış. Şu ana kadar aliexpressten aldığım tüm ürünlerde şanslı idim. Ufak tefek gecikmeler ve kapı açma kolu çerçevesi hariç diğerleri hep yazdıkları gibiydi. Umarım doğru ürün elinize ulaşır.
Sizin yolladığınız tutamaç oldukça işime yarıyor. Hele bluetooth kitini aldıktan sonra, oraya koyuyorum ve konuşuyorum, iyi oluyor, teşekkür ederim.
Güle güle kullanın hocam. Benimde yaşadığım ikinci hayal kırıklığı oldu. Aslında yorumlarda orjinal ürün diye yazmışlardı. Ama orjinal kutusunda olmayınca kıllanmıştım açıkçası. Neyse sanırım gelecek ürün yüzde yüz orjinal olacak
HarunHoca
08-05-2016, 06:56
Arkadaşlar frenlerden ötme sesi gelmeye başladı. Metalik bir ses. Ön taraftan geliyor. Balatalar mı bitti yoksa? En son üç ay kadar önce bakıldığında bir sorun yoktu. Başka neyden bu ses çıkabilir?
Arkadaşlar frenlerden ötme sesi gelmeye başladı. Metalik bir ses. Ön taraftan geliyor. Balatalar mı bitti yoksa? En son üç ay kadar önce bakıldığında bir sorun yoktu. Başka neyden bu ses çıkabilir?
Hocam balatalar sertleşmiş veya bitmek üzeredir. Forum otomotiv yolu gözüktü gibi.
Fren ötme sesi pejolarda kroniktir belirli bi kilometreden sonra ötme yapmaya başlar balataların durumu iyiyse taşlanıp bakata spreyi ile temizlenik tekrar takılır sorun gecici olarak düzeltilir
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
HarunHoca
11-05-2016, 10:51
Fren ötme sesi pejolarda kroniktir belirli bi kilometreden sonra ötme yapmaya başlar balataların durumu iyiyse taşlanıp bakata spreyi ile temizlenik tekrar takılır sorun gecici olarak düzeltilir
Haklı olabilirsiniz, dediğiniz gibiyse daha kolay şekilde bu sorunu çözebiliriz. Muayene öncesi bir baktırmak gerekecek. Frenin frenleme veya durma mesafesinde hissedilir bir fark yok şimdilik. Ancak fren işi ihmale gelmez, bir ara forum otomotive gidip ferit ustanın bilgeliğine müracaat etmek gerekecek.
Kesinlikle haklısınız harun hocam fren isi şakaya gelmez Allah korusun böyle önemli seylere vakit gecmeden baktırmak lazım benim frenlerimde ötüyodu balataları söküp taşladılar ama belirli zaman sonra yine ötme yapmaya başladı
NecdetPek
11-05-2016, 12:39
Kesinlikle haklısınız harun hocam fren isi şakaya gelmez Allah korusun böyle önemli seylere vakit gecmeden baktırmak lazım benim frenlerimde ötüyodu balataları söküp taşladılar ama belirli zaman sonra yine ötme yapmaya başladı
Araştırma yapmakta yarar olabilir. Ama genel olarak SERT balatalar ötme yapıyor. O nedenle yumuşak balatalar taktırmak ses sorununu çözecektir. Ben değişiklik yaptığımda TRW marka balataların sert olduğu için ses yapacağını söylediği için, usta kafasına göre bir takım balata takmıştı. ( O zamanlar Forum Otomotiv'le henüz tanışmamıştım)
Şu ana kadar ciddi bir ses sorunum yok. Balata markasını ise hatırlamıyorum bile.
HarunHoca
11-05-2016, 16:36
Araştırma yapmakta yarar olabilir. Ama genel olarak SERT balatalar ötme yapıyor. O nedenle yumuşak balatalar taktırmak ses sorununu çözecektir. Ben değişiklik yaptığımda TRW marka balataların sert olduğu için ses yapacağını söylediği için, usta kafasına göre bir takım balata takmıştı. ( O zamanlar Forum Otomotiv'le henüz tanışmamıştım)
Şu ana kadar ciddi bir ses sorunum yok. Balata markasını ise hatırlamıyorum bile.
Valla ben anlamıyorum o işlerden necdet bey :gül3:. Forum otomotive gidip dediğim gibi ferit ustaya baktıracağım. Artık alternatifleri bana söyler. Belki de balata bile gerekmez :D
NecdetPek
11-05-2016, 16:39
Valla ben anlamıyorum o işlerden necdet bey :gül3:. Forum otomotive gidip dediğim gibi ferit ustaya baktıracağım. Artık alternatifleri bana söyler. Belki de balata bile gerekmez :D
Forum otomotivin değerini bilelim..:iyi
arkadaşlar modifiye kısmına aracın amortisörü ile alakalı yaşadığım sorunu anlattım...aranızda bagaj amortisörü hakkında bana yardımcı olacak varsa sevinirim...
HarunHoca
09-06-2016, 18:44
Ne tür bir yardım istiyorsunuz? Forumda bagaj amortisörün nasıl yapıldığını anlatan başlık var. Orayı okuduğunuzda sorularına cevap alabileceginizi düşünüyorum. Kolay gelsin.
Tesekkurler hocam o dedigim yerde resimleri paylastim soylenen uzunluklara gore santimine sadik kalip yaptim ama amortisor kapaniyo tam olarak ama bagaj kapagi yaklasik 2 parmak acik kaliyo resimli anlatmaya calistim sorunumu...
LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
HarunHoca
27-06-2016, 20:34
9 ay sonra aracıma ikinci paspas takımını aldım. Aracı ilk satın aldığımda orijinal paspas üzerinde idi ama feci durumda idi. Apar topar iyi de para vererek bir takım paspas aldım işimi görsün yeter diye düşünmüştüm. Açıkçası o ilk zamanlar araca bu kadar şey yapacağımı bilmiyordum. Güzelleşen ve gelişen aracimda paspaslar siritmaya başlamıştı. Tebukan da bunu dile getirince artık şart oldu.
n11'den araca bire bir uyumlu diye satılan 4 boyutlu denen kauçuk paspas aldım. AçıkçAçıkçası ası bu kadar begenecegimi tahmin etmiyordum. Sanırım artık kolay kolay tabana toz kır gireceğini sanmıyorum.
Işte fotoğrafları, takdir sizlerin... http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160627/bb8a5a85eddae8c1b62e2c9f70f38638.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160627/8be727a5c3a1e1f73f4b0f23e4ee5c0d.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160627/81fdbc3bead6011e742adc30fc12c113.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160627/b6b53d2f90c75245d5653e92d540393b.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160627/262f6c17de15652a737e6a2dbe785511.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160627/63d3b72da64ac31b77114d576b0085c1.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160627/1703f6a72fc0486ca64534f0f4963b70.jpg
9 ay sonra aracıma ikinci paspas takımını aldım. Aracı ilk satın aldığımda orijinal paspas üzerinde idi ama feci durumda idi. Apar topar iyi de para vererek bir takım paspas aldım işimi görsün yeter diye düşünmüştüm. Açıkçası o ilk zamanlar araca bu kadar şey yapacağımı bilmiyordum. Güzelleşen ve gelişen aracimda paspaslar siritmaya başlamıştı. Tebukan da bunu dile getirince artık şart oldu.
n11'den araca bire bir uyumlu diye satılan 4 boyutlu denen kauçuk paspas aldım. AçıkçAçıkçası ası bu kadar begenecegimi tahmin etmiyordum. Sanırım artık kolay kolay tabana toz kır gireceğini sanmıyorum.
Işte fotoğrafları, takdir sizlerin... http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160627/bb8a5a85eddae8c1b62e2c9f70f38638.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160627/8be727a5c3a1e1f73f4b0f23e4ee5c0d.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160627/81fdbc3bead6011e742adc30fc12c113.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160627/b6b53d2f90c75245d5653e92d540393b.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160627/262f6c17de15652a737e6a2dbe785511.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160627/63d3b72da64ac31b77114d576b0085c1.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160627/1703f6a72fc0486ca64534f0f4963b70.jpg
Hocam ne kadara aldınız acaba link i falan varmıdır internetten mı sipariş ettiniz
LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
HarunHoca
27-06-2016, 21:34
Hocam ne kadara aldınız acaba link i falan varmıdır internetten mı sipariş ettiniz
Linki bu: http://m.n11.com/peugeot-301-4d-havuzlu-paspas-akalite-P77347241
NecdetPek
27-06-2016, 21:52
Güzel olmuş Hocam.. Güle güle üstüne basın.:)
HarunHoca
27-06-2016, 21:55
Sağolun Necdet bey, bu sayede yazlık kışlık iki takim paspasım oldu. Ama bu, araç içini temiz tutacak gibi.
NecdetPek
27-06-2016, 21:57
Sağolun Necdet bey, bu sayede yazlık kışlık iki takim paspasım oldu. Ama bu, araç içini temiz tutacak gibi.
Haklısınız. Ben halı paspasları bunun altında tutuyorum hep temiz kalıyor :)
Emrah_06
27-06-2016, 23:07
Ooo hocam hayırlı olsun çok güzel olmuş.
Yeni olduğu için koku var mı ?
Artık yavaş yavaş bana da bi takım paspas lazım gibi ...
Çok güzel olmuş. Şimdi tam oldu. Yakıştı fümeye
HarunHoca
27-06-2016, 23:51
Ooo hocam hayırlı olsun çok güzel olmuş.
Yeni olduğu için koku var mı ?
Artık yavaş yavaş bana da bi takım paspas lazım gibi ...
Tesekkur ederim, yo hayır ilginçtir hiç kokusu yok.
HarunHoca
27-06-2016, 23:53
Çok güzel olmuş. Şimdi tam oldu. Yakıştı fümeye
Valla siz vesile oldunuz değiştirmeye. Ama iyi de oldu :) teşekkür ederim.
Valla siz vesile oldunuz değiştirmeye. Ama iyi de oldu :) teşekkür ederim.
Estağfurullah hocam. Sizde acele ile almışsınız zaten. Ama çok güzel duruyor.
güzel olmuş...parasını hakediyor gerçekten...güzel günlerde eskitin...
HarunHoca
28-06-2016, 18:29
güzel olmuş...parasını hakediyor gerçekten...güzel günlerde eskitin...
Teşekkür ederim, bence de parasını hak ediyor.
HarunHoca
06-07-2016, 21:39
Arkadaşlar bayramın üçüncü günü itibariyle ailecek 15 günlük tatil programımıza nasip olursa başlayacağız. Bu süre zarfında Allah izin verirse 2500 km üzerinde bir uzun yol yapmayı planlıyoruz.
Bakalım bagaj full dolu ve araçta dört yetişkin ile performansı, yol tutuşu, rüzgar asfalt ve motor sesleri ve yakıt tüketimi nasıl olacak, ben de merakla bekliyorum. Şehir içindeki memnuniyet halim devam edecek mi yoksa olumlu düşüncelerim değişecek mi göreceğiz. Herkese iyi bayramlar.
NecdetPek
06-07-2016, 21:42
Arkadaşlar bayramın üçüncü günü itibariyle ailecek 15 günlük tatil programımıza nasip olursa başlayacağız. Bu süre zarfında Allah izin verirse 2500 km üzerinde bir uzun yol yapmayı planlıyoruz.
Bakalım bagaj full dolu ve araçta dört yetişkin ile performansı, yol tutuşu, rüzgar asfalt ve motor sesleri ve yakıt tüketimi nasıl olacak, ben de merakla bekliyorum. Şehir içindeki memnuniyet halim devam edecek mi yoksa olumlu düşüncelerim değişecek mi göreceğiz. Herkese iyi bayramlar.
İyi yolcuklar. Sağlıcakla gidin, gelin.
İyi yolculuklar yeni farkettim, Gaziantep’li misiniz hocam,bende sınıf ogretmeniyim ve Gaziantep’te görev yapiyorum.
LG-H815 cihazımdan gönderildi
HarunHoca
06-07-2016, 22:16
Evet memleket Gaziantep doğru. Yolculuk ise egeye :) size iyi görevler. Güzel yerde görev yapıyorsunuz. :D
Emrah_06
06-07-2016, 22:20
Hocam yolunuz açık olsun eminim ki çok ileri derece de memnun kalacaksınız. Bende bu hafta yaklaşık 2000 km yol yaptım klima hep açık araçta 2 kişi bagaj ve araç içi full çakılıydı. Viraj ve yokuş performansından ödün dahi vermedi ve yakıt olarak yine efsaneydi.
Size ufak bi tavsiyede bulunmak isterim affınıza sığınarak . Bildiğim kadarı ile sizde cam filmi yoktu ve kesinlikle film olmadan yola çıkmayın. Gündüz uzun yolda film hayat kurtarır.
Hocam hayırlı yolculuklar dilerim. İnşallah sağ salim gidip gelirsiniz. Ağız tadıyla yolculuk olsun inşallah
NecdetPek
09-07-2016, 06:55
Size ufak bi tavsiyede bulunmak isterim affınıza sığınarak . Bildiğim kadarı ile sizde cam filmi yoktu ve kesinlikle film olmadan yola çıkmayın. Gündüz uzun yolda film hayat kurtarır.[/QUOTE]
Ben film olayının hayat kurtarmayla ilişkisini çözemedim. Camın patlamasını, dağılmasını mı engelliyor, o nedenle mi öyle düşünüyorsunuz? Biraz bilgi verebilirseniz sevinirim.
HarunHoca
09-07-2016, 07:00
Necdet bey sanırım yanlış konuya ve kişiye yazdınız. Ben cam filminin hayat kurtarması hakkında bir cümle kurduğumu hatırlamıyorum. Iyi günler dilerim.
HarunHoca
09-07-2016, 07:03
Necdet bey sanırım yanlış konuya ve kişiye yazdınız. Ben cam filminin hayat kurtarması hakkında bir cümle kurduğumu hatırlamıyorum. Iyi günler dilerim.
Pardon necdet bey yukarıda bir arkadaş söylemiş.
NecdetPek
09-07-2016, 07:05
:) evet hocam. Siz değil emrah06 nickli arkadaş burada yazmış. Bende merak ettim can filminin uzun yolda hayati önemde olmasını. Nede olsa sürekli yollardayım
Sizin yolculuk başladı mı? Keyifli günler dilerim.
HarunHoca
09-07-2016, 09:45
Şimdilik bir 350 km yol yaptık. Hız ortalaması 89 km/h. Araçta 4 yetişkin bagaja bir toplu iğne sığmaz vaziyette. Hiç 120 km hızı geçmedik. Tüketim ortalaması 3,7 litre yazıyor. Müthiş bir değer.Ferhat Çıkarken depoyu fullemiştim. Gostergedeki ilk tık 170 km de düştü. Normalde istanbulda 70 km de düşüyordu. Yolculuk çok rahattı. Araç beni yormadi. Ne yol ne rüzgar sesi ne de yol tutuşu beni rahatsız etmedi. Hatta şaşırtıcı şekilde kendimi güvende hissettik. Araca inancım arttı. Önümüzdeki 2 bin km bizi uzmeyecegine olan inancım tazelendi.
rocker307
09-07-2016, 09:46
Cam filmi güneşi kesiyor o yüzden mi yazdı acaba.. Sırf o yüzden açık renk film düşünüyorum bazen
sefapolat
09-07-2016, 11:00
Bende bildiğim kadari ile kaliteli cam filmi lumar gibi markalarin hem güneşi keser, hemde soylediklerine gore saticilarin camin patlamasinda felan parçalanmasıni onluyor. Banada mantikli geliyor acikcasi. Zaten her aracimda mutlaka film yaptiririm
Sent from my iPhone using Tapatalk
Şimdilik bir 350 km yol yaptık. Hız ortalaması 89 km/h. Araçta 4 yetişkin bagaja bir toplu iğne sığmaz vaziyette. Hiç 120 km hızı geçmedik. Tüketim ortalaması 3,7 litre yazıyor. Müthiş bir değer.Ferhat Çıkarken depoyu fullemiştim. Gostergedeki ilk tık 170 km de düştü. Normalde istanbulda 70 km de düşüyordu. Yolculuk çok rahattı. Araç beni yormadi. Ne yol ne rüzgar sesi ne de yol tutuşu beni rahatsız etmedi. Hatta şaşırtıcı şekilde kendimi güvende hissettik. Araca inancım arttı. Önümüzdeki 2 bin km bizi uzmeyecegine olan inancım tazelendi.
Değer çok güzel hocam. Klimada açıktır tabiki. Bedava gidiyor bu araba bedava. Hayırlı yolculuklar dilerim.
Emrah_06
09-07-2016, 11:23
Değerli büyüklerim ,
Necdet Hocam
Cam filmi hayat kurtarır derken kastım, Yazın ve güneşli yollarda güneşin direkt araç içerisine girmesini engellediği için demiştim. Malum güneş yolda ne kadar klima açık olsada sürüş konforunu düşürüp extra yoruyor. Bunun önüne geçmek adına cam filmi hayat kurtarır demiştim.
Cam patlaması kırılması vs Allah korusun kimsenin başına en ufak bi kaza bela gelmesin.
Harun Hocam keyifli gezmeler.
Emrah_06
09-07-2016, 11:28
Cam filmi güneşi kesiyor o yüzden mi yazdı acaba.. Sırf o yüzden açık renk film düşünüyorum bazen
Hocam 1 numara çok açık kalıyor, 3 numara çok koyu ben 2 numara yaptırmıştım zamanında ve çok memnunum. Sadece güneş için yazmıştım. Klimaya da yüklenmek gerekmiyor. Sürücü ve yolculara extra konfor sağlıyor.
rocker307
09-07-2016, 11:33
Hocam 1 numara çok açık kalıyor, 3 numara çok koyu ben 2 numara yaptırmıştım zamanında ve çok memnunum. Sadece güneş için yazmıştım. Klimaya da yüklenmek gerekmiyor. Sürücü ve yolculara extra konfor sağlıyor.
2 numarayı çeviriyorlar bizim burada ya ceza yedim zamanında
Emrah_06
09-07-2016, 11:39
Ankara' da bi kere trafik kontrole denk geldim, herşeye baktırlar sorun yok en son cam filmini sordu; " Ne iş içerisi görünmüyor " diye. Amirim senin şahsi aracını yenge kullansa eminim sende bi dakka beklemez film kaplatırsın dedim. Gülüştük geç git delikanlı dedi. Başka da soran olmadı :)
İnşAllah hep anlayışlı polislere denk geliriz.
NecdetPek
09-07-2016, 12:15
Değerli büyüklerim ,
Necdet Hocam
Cam filmi hayat kurtarır derken kastım, Yazın ve güneşli yollarda güneşin direkt araç içerisine girmesini engellediği için demiştim. Malum güneş yolda ne kadar klima açık olsada sürüş konforunu düşürüp extra yoruyor. Bunun önüne geçmek adına cam filmi hayat kurtarır demiştim.
Cam patlaması kırılması vs Allah korusun kimsenin başına en ufak bi kaza bela gelmesin.
Harun Hocam keyifli gezmeler.
Teşekkür ederim. :)
Güzel eklemeler olmuş.Kazasız belasız iyi sürüşler diliyorum.
HarunHoca
09-07-2016, 16:00
Değer çok güzel hocam. Klimada açıktır tabiki. Bedava gidiyor bu araba bedava. Hayırlı yolculuklar dilerim.
Değer bence de çok güzel. Depoyu fulledikten sonra yaklaşık 100 km gittikten sonra menzilin 1320 km yazmasına inanamadım. Tabi o kadar gitmeyecektir şartlar değişeceği için, yani uzun yol şartları devam etse sanırım o kadar gidecek. Hayır klima açık değildi, hic açmamızı gerektirecek hava şartları oluşmadı. Sabah 05:30'da çıktık ve hava yer yer yağışlı sıcaklık ideal idi. Klima açık olsa ortalama ne olurdu bilemiyorum ama bu araç cidden az yakıyor ve dediğim gibi kendimizi güvende hissettik.
HarunHoca
19-07-2016, 14:20
Bir kamu görevlisi olarak tatilimi yarıda keserek görevime döndüm. Tatil süresince 2200 km yol yaptım. Araçta 4 yetişkin ve bagaj tam dolu. Aracın performansından, tüketiminden ve gücünden son derece memnun kaldım. Bana en küçük bir sorun çıkarmadı. Genelde 110-120 km hızlarda seyrettim. 140 km ye çıktığım da nadiren de olsa yoğun trafikte kaldığım da oldu. Ortalama hız 79 km/h. Klima hep açıktı. Ortalama tüketim pompa verisi olarak 4,5 litre, yani 17 kuruş yaktı. Az yakmaya çalışmadım. Aracın hızlanması ve sorunsuzluğu çok iyiydi. İki şey hariç her şeyinden çok memnun kaldım. Birincisi koltukların rahat olmadığını çok bariz anladım. Sürekli dört saat araç kullandıktan sonra belim müthiş ağrıdı, bu beni bayağı zorladı. İkinci sorun 130-140 ile giderken yandan rüzgar alan durumlarda aracı şerit içinde sabit tutmak mümkün olmadı. Yan rüzgarlardan müthiş etkileniyor. Aynı hızlarda rüzgar yoksa veya büyük araç sollamıyorsanız sorun olmuyor. En azından benim araç öyle idi. Lastikler sıfır olmasına rağmen yanal rüzgarlara asla dayanamıyor. Normal yol tutuşu gayet iyiydi. Genel olarak dediğim gibi gayet yeterli be beklentilerimi karşılayan bir süreç oldu.
NecdetPek
19-07-2016, 14:31
Bir kamu görevlisi olarak tatilimi yarıda keserek görevime döndüm. Tatil süresince 2200 km yol yaptım. Araçta 4 yetişkin ve bagaj tam dolu. Aracın performansından, tüketiminden ve gücünden son derece memnun kaldım. Bana en küçük bir sorun çıkarmadı. Genelde 110-120 km hızlarda seyrettim. 140 km ye çıktığım da nadiren de olsa yoğun trafikte kaldığım da oldu. Ortalama hız 79 km/h. Klima hep açıktı. Ortalama tüketim pompa verisi olarak 4,5 litre, yani 17 kuruş yaktı. Az yakmaya çalışmadım. Aracın hızlanması ve sorunsuzluğu çok iyiydi. İki şey hariç her şeyinden çok memnun kaldım. Birincisi koltukların rahat olmadığını çok bariz anladım. Sürekli dört saat araç kullandıktan sonra belim müthiş ağrıdı, bu beni bayağı zorladı. İkinci sorun 130-140 ile giderken yandan rüzgar alan durumlarda aracı şerit içinde sabit tutmak mümkün olmadı. Yan rüzgarlardan müthiş etkileniyor. Aynı hızlarda rüzgar yoksa veya büyük araç sollamıyorsanız sorun olmuyor. En azından benim araç öyle idi. Lastikler sıfır olmasına rağmen yanal rüzgarlara asla dayanamıyor. Normal yol tutuşu gayet iyiydi. Genel olarak dediğim gibi gayet yeterli be beklentilerimi karşılayan bir süreç oldu.
Hoşgeldiniz Harun Hocam,
Tatili yarıda kesmenize üzüldüm. Dilerim herşey bir an önce sağlıklı hale gelir, yine gidersiniz.
Aracın yan rüzgarlardan etkilenmesi gerçekten çok zorluk yaratıyor. Hatırlarsanız ben sırf bu yüzden satmaya doğru gidiyordum.
Sonra yayları değiştirerek makul hale gelmesini sağladım ve uzun yollar, rüzgarlı da olsa dayanılır hale geldi, çok şükür.
Koltuklar kaliteli değil, süngerleri ince haklısınız. Ama ben sizin kadar rahatsız olmuyorum. Belki oturma şekli vs. etkili oluyordur.
Yakıt konusunda ve performans konusunda gözlemlerinize tamamen katılıyorum. Gidiyor ve karşılığında az yiyor. Sizin araç ağır diye 17 kuruş yakmış, yoksa kesinlikle gittiğiniz ortalama hızla 16 krş civarına düşerdi. Çünkü benim İnegöl-Ankara-İstanbul arası güzergahta, ortalama 95 km ile gittiğim halde yakıt 17.5 krş çıktı. Üstelik Ankara Bolu arası oldukça bastırdığım halde bu rakam çıkmıştı.
Yayları değiştirmezseniz, İDO seferlerini takip edin ..:) İptal ediliyorsa, yola çıkmayın....
HarunHoca
19-07-2016, 14:40
Hoşgeldiniz Harun Hocam,
Tatili yarıda kesmenize üzüldüm. Dilerim herşey bir an önce sağlıklı hale gelir, yine gidersiniz.
Aracın yan rüzgarlardan etkilenmesi gerçekten çok zorluk yaratıyor. Hatırlarsanız ben sırf bu yüzden satmaya doğru gidiyordum.
Sonra yayları değiştirerek makul hale gelmesini sağladım ve uzun yollar, rüzgarlı da olsa dayanılır hale geldi, çok şükür.
Koltuklar kaliteli değil, süngerleri ince haklısınız. Ama ben sizin kadar rahatsız olmuyorum. Belki oturma şekli vs. etkili oluyordur.
Yakıt konusunda ve performans konusunda gözlemlerinize tamamen katılıyorum. Gidiyor ve karşılığında az yiyor. Sizin araç ağır diye 17 kuruş yakmış, yoksa kesinlikle gittiğiniz ortalama hızla 16 krş civarına düşerdi. Çünkü benim İnegöl-Ankara-İstanbul arası güzergahta, ortalama 95 km ile gittiğim halde yakıt 17.5 krş çıktı. Üstelik Ankara Bolu arası oldukça bastırdığım halde bu rakam çıkmıştı.
Yayları değiştirmezseniz, İDO seferlerini takip edin ..:) İptal ediliyorsa, yola çıkmayın....
Necdet Bey, genelde şehir içinde kullandığımdan bu yan rüzgarlar beni çok da rahatsız etmiyor. 17 kuruş yakmasına gelince gerçekten araç tıklım tıklım doluydu. Geniş bagajına ne varsa koyduk. Bana mısın demedi, çok rahat taşıdı. Ağır olduğu için de yakıt belki bir iki kuruş fazla olmuş olabilir ama hiç mi hiç önemli değil. Yaktığından çok daha fazla performans ve hizmet veriyor. Koltuk konusunda haklı olabilirsiniz. Ancak 11 saat sürekli araç kullandığım için de bu ağrıyı daha yoğun hissetmiş olabilirim. Ha diyeceksiniz ki bu kadar aksesuara harcama yaptın biraz da yay için harca, ancak lastiklerimin ömrü dolmuştu o işe öncelik verdim. İDO seferi iptal haberlerine daha çok kulak kabartma önerinizi dikkate alacağım:D
NecdetPek
19-07-2016, 14:44
Necdet Bey, genelde şehir içinde kullandığımdan bu yan rüzgarlar beni çok da rahatsız etmiyor. 17 kuruş yakmasına gelince gerçekten araç tıklım tıklım doluydu. Geniş bagajına ne varsa koyduk. Bana mısın demedi, çok rahat taşıdı. Ağır olduğu için de yakıt belki bir iki kuruş fazla olmuş olabilir ama hiç mi hiç önemli değil. Yaktığından çok daha fazla performans ve hizmet veriyor. Koltuk konusunda haklı olabilirsiniz. Ancak 11 saat sürekli araç kullandığım için de bu ağrıyı daha yoğun hissetmiş olabilirim. Ha diyeceksiniz ki bu kadar aksesuara harcama yaptın biraz da yay için harca, ancak lastiklerimin ömrü dolmuştu o işe öncelik verdim. İDO seferi iptal haberlerine daha çok kulak kabartma önerinizi dikkate alacağım:D
Ağırlıklı olarak şehir içi kullanmaya devam edecekseniz, yaya gerek olmayabilir. Masraf etmeyin. Yılda bir kere uzun yol için gerekmez bence.
Koltuk konusunda aklıma kötü şeyler getirdiniz, kaliteli ön koltuklar monte edilemez mi bizim kedilere acaba? Fazla tadilata gerek kalmayacak şekilde, ne bileyim 308 koltuğu falan alsak, yerdeki kızaklarla ölçüleri tutmaz mı acaba? Bilen birileri var mıdır dostlardan?
Harun Hocam hoşgeldiniz. Necdet ağabey gerekenleri yazmış. Ben koltuk hakkında iyileştirme taraftarıyım. Belki bir döşemeci daha kullanışlı bir hale getirebilir
HarunHoca
19-07-2016, 14:56
Harun Hocam hoşgeldiniz. Necdet ağabey gerekenleri yazmış. Ben koltuk hakkında iyileştirme taraftarıyım. Belki bir döşemeci daha kullanışlı bir hale getirebilir
Hoş bulduk, maalesef sizinle buluşma planımızı uygulama şansımız olmadı. Olağanüstü şartlar söz konusu malum olduğu üzere. Belki bir başka zaman bunu gerçekleştiririz. Aslında koltuklar ciddi bir iyileştirme istiyor. Hem ön koltuklara bek desteği ve yanal destek gerekiyor hem de arka koltukların sabit kafalıkları beni rahatsız ediyor. Ancak şu aşamada böyle idare edeceğim.
sefapolat
19-07-2016, 19:29
Evet arka ve on koltuklarin kafaliklari uzun yolda sorun olusuturuyor tabi kafamizi geriye koymamiz icin direksiyonunda bize gelmesi lazim oda olmadigi icin konfor azaliyor
HarunHoca
19-07-2016, 20:56
Evet arka ve on koltuklarin kafaliklari uzun yolda sorun olusuturuyor tabi kafamizi geriye koymamiz icin direksiyonunda bize gelmesi lazim oda olmadigi icin konfor azaliyor
Açıkçası kaliteli bir koltuk takımı olması güzel olurdu. Şöyle başlıklar oynar olsa idi.
Hoş bulduk, maalesef sizinle buluşma planımızı uygulama şansımız olmadı. Olağanüstü şartlar söz konusu malum olduğu üzere. Belki bir başka zaman bunu gerçekleştiririz. Aslında koltuklar ciddi bir iyileştirme istiyor. Hem ön koltuklara bek desteği ve yanal destek gerekiyor hem de arka koltukların sabit kafalıkları beni rahatsız ediyor. Ancak şu aşamada böyle idare edeceğim.
Herşey nasip hocam. Canımız sağolsun. İllaki buluşuruz
Ağırlıklı olarak şehir içi kullanmaya devam edecekseniz, yaya gerek olmayabilir. Masraf etmeyin. Yılda bir kere uzun yol için gerekmez bence.
Koltuk konusunda aklıma kötü şeyler getirdiniz, kaliteli ön koltuklar monte edilemez mi bizim kedilere acaba? Fazla tadilata gerek kalmayacak şekilde, ne bileyim 308 koltuğu falan alsak, yerdeki kızaklarla ölçüleri tutmaz mı acaba? Bilen birileri var mıdır dostlardan?
Hocam nasil bi yay taktiniz acaba olcusu markasi fiyati nedir birde konfor olarak bi degisiklik oldumu aracta
NecdetPek
19-07-2016, 22:46
Hocam nasil bi yay taktiniz acaba olcusu markasi fiyati nedir birde konfor olarak bi degisiklik oldumu aracta
Ben 35 mm lik Eibach marka spor yay taktırdım.
Tebukan arkadaşımız 40mm lik Vogtland taktırdı. İkimizde aracımızın eski halini bildiğimiz için çok memnunuz.
Özellikle ben kendi adıma şunu söyleyeyim, yay taktırmadan önce aracı az daha satıyordum. Sürekli uzun yol yaptığım için, her rüzgarlı hava bir kabus gibi geliyordu.
Yay sonrası araç yere tutunur, rüzgarlardan makul ölçüler içinde etkilenir hale geldi.
Konfor olarak şehir içinde bir şey hissetmedim. Uzun yolda da eğer yol çok kasisli değilse, Örneğin İstanbul - Bilecik- Afyon-Antalya yolunda hiç sıkıntı yok. Son derece konforlu. Ama bazı şehirler arası yollar, ya da bölümleri aşırı kasisli, oralarda birazcık yorucu olduğunu söyleyebilirim. Ama rüzgarda gezmenin verdiği yorgunluğun yanında bu solda sıfır kalır. (Örneğin Şarköy-Keşan arası yolda fazla kasis var veya Korkuteli üstünden Antalya'ya giderken zaman zaman fazla kasisli yollar var, oralarda araç sertleştiği için hissediyorsunuz)
Benim aldığım yayların fiyatı 450 TL idi. 100 TL'ye de taktırmıştım. Şu anki fiyatları bilemiyorum.
Ben 35 mm lik Eibach marka spor yay taktırdım.
Tebukan arkadaşımız 40mm lik Vogtland taktırdı. İkimizde aracımızın eski halini bildiğimiz için çok memnunuz.
Özellikle ben kendi adıma şunu söyleyeyim, yay taktırmadan önce aracı az daha satıyordum. Sürekli uzun yol yaptığım için, her rüzgarlı hava bir kabus gibi geliyordu.
Yay sonrası araç yere tutunur, rüzgarlardan makul ölçüler içinde etkilenir hale geldi.
Konfor olarak şehir içinde bir şey hissetmedim. Uzun yolda da eğer yol çok kasisli değilse, Örneğin İstanbul - Bilecik- Afyon-Antalya yolunda hiç sıkıntı yok. Son derece konforlu. Ama bazı şehirler arası yollar, ya da bölümleri aşırı kasisli, oralarda birazcık yorucu olduğunu söyleyebilirim. Ama rüzgarda gezmenin verdiği yorgunluğun yanında bu solda sıfır kalır. (Örneğin Şarköy-Keşan arası yolda fazla kasis var veya Korkuteli üstünden Antalya'ya giderken zaman zaman fazla kasisli yollar var, oralarda araç sertleştiği için hissediyorsunuz)
Benim aldığım yayların fiyatı 450 TL idi. 100 TL'ye de taktırmıştım. Şu anki fiyatları bilemiyorum.
Hocam aracin yayli son halinin resmini ekleyebilirmisiniz
NecdetPek
20-07-2016, 10:09
Hocam aracin yayli son halinin resmini ekleyebilirmisiniz
Benim konuyu ve Tebukan arkadaşın Beyaz Kısrak konusunu iyi incelemenizi rica ediyorum.
Resimleri http://www.forumpeugeot.com/showthread.php?10037-301-Benim-BEyaz-Kedi-)/page7 bu sayfadan itibaren görebilirsiniz.
tekkral34
19-08-2016, 22:30
@HarunHoca
Hocam selamlar,
Aracıma en çok istediklerimden birisi direksiyon arkasındaki müzik kontrol kolu.
Bu parçayı ben temin ederim. Temin ettikten sonra beni yönlendirebileceğiniz bir yer var mı? Hangi şehirde ikamet ediyorsunuz?
Aracımda Pionerr sistem var. Extra olarak amfi ve kabinim bile mevcut.
Ayrıca bir diğer düşündüğüm husus body kit. Araç altına çok rüzgar topluyor aklıma 2 seçenek geldi ya yay takayım ya da body. Body seçeneği daha masraflı ancak konfordan ödün vermem gibime geliyor. Tam kestiremiyorum.
Bunun için de yardımcı olacağını düşündüğünüz yer var mıdır?
Ben 5 yıl kadar VW kullandığım için bu aracın dilinden anlayanları pek tanımıyorum açıkçası. Sanayici tanıdıklarım da hep kaporta boya motorcu vb. ustalar. Aksesuarcı tanıdığım yok herkese de güvenemiyorum.
Şimdiden teşekkürler
HarunHoca
19-08-2016, 23:18
İstanbulda iseniz Kontrol kolu için usta tavsiyesinde bulunabilirim.
tekkral34
20-08-2016, 19:01
İstanbulda iseniz Kontrol kolu için usta tavsiyesinde bulunabilirim.
Evet İstanbul'dayım
HarunHoca
21-08-2016, 17:09
Uzun zamandır araca bir şey yapmamıştım. Küçük bir dokunuş yapayım dedim. B sütunlarını ve arka cam arkasındaki küçük üçgen kısmı piano black folyo kaplama yaptırdım.
Üzerine de bir tüğ dikeyim deyip logo yapıştırdım. Yaptım oldu😊
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160821/abe199f2da536ce592958484a1d9e9a0.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160821/fdb9a7179f4f20692de492175e190dc6.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160821/f66b964bef65d15fc98df5faef9d3dac.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160821/18b14e19d212aaf47941cf5139c8a69c.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160821/182bfa0f289fc7d0a51420d0a8c5f1cc.jpg
Ömer Gedik
21-08-2016, 17:38
Hocam logoyu beğenmedim ama piano black ler hoş olmuş
Sent from my SM-N920G using Tapatalk
HarunHoca
21-08-2016, 18:56
Hocam logoyu beğenmedim ama piano black ler hoş olmuş
Logonun yerini mi yoksa güncel olmayan logo olmasını mı beğenmedin Ömer ustam?
Ömer Gedik
21-08-2016, 19:44
Güncel olmaması ve şekli sebebiyle sevemedim Hocam :)
HarunHoca
21-08-2016, 21:13
Güncel olmaması ve şekli sebebiyle sevemedim Hocam :)
Haklısınız, ben de tereddüt ettim ama yapıştırdım
Elinize sağlık. Çok güzel olmuş
HarunHoca
21-08-2016, 22:09
Elinize sağlık. Çok güzel olmuş
Pek de aman aman olmadı ise de bir değişiklik oldu, teşekkürler.
HamzaHakkı
21-08-2016, 22:37
Pianoblack uygulaması çok güzel olmuş, logo için aracın yaşı gereği daha güncel bir logo olabilirdi fakat bu da fena durmamış.
HarunHoca
22-08-2016, 07:43
Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar. Gerçekçi ve eleştirel yorumlarınız bana fikir verme konusunda yardımcı oldu.Haklısınız, yapılan her değişiklik her zaman cuk diye oturmuyor ve güzel görünmeyebiliyor, bu da onlardan biri oluversin diye düşünüyorum. Sırada krom egzoz ucu olayımız var. Üç vakte kadar onu da halledeceğim inşallah.
HarunHoca
22-08-2016, 07:47
Pianoblack uygulaması çok güzel olmuş, logo için aracın yaşı gereği daha güncel bir logo olabilirdi fakat bu da fena durmamış.
Aliexpressten satın alırken logonun güncel olup olmadığına dikkat etmemiştim. Aldıktan sonra fark ettim, beğenmedim ve üç dört aydır bir köşede öylece duruyordu. Ancak piano black kaplamayı yaptıktan sonra oradaki o boşluk beni rahatsız etti ve tam yerine denk geldi işte dedim :gül9:
Ömer Gedik
22-08-2016, 07:52
Hocam krom egsoz ucu benim ihtiyar 406 ya da lazım. Nasıl yapacaksınız?
HarunHoca
22-08-2016, 07:56
Hocam krom egsoz ucu benim ihtiyar 406 ya da lazım. Nasıl yapacaksınız?
Bir egzozcuya gideceğim, selam vereceğim, meramımı anlatıp pazarlık yapacağım, işime gelirse anlaşıp yaptıracak ve ücretini ödeyip oradan ayrılacağım gibi bir plan var kafamda Ömer bey :) Başka nasıl olabilir ki :D
Ömer Gedik
22-08-2016, 07:57
Bir egzozcuya gideceğim, selam vereceğim, meramımı anlatıp pazarlık yapacağım, işime gelirse anlaşıp yaptıracak ve ücretini ödeyip oradan ayrılacağım gibi bir plan var kafamda Ömer bey :) Başka nasıl olabilir ki :D
Dedim aliexpressten mi aldınız acaba :)
Bende benzer işlem yaptıracağım. Maksadım daha çok çirkinlik örtmek... :)
NecdetPek
22-08-2016, 08:00
Güzel günlerde kullanın hocam. Black folyo çok güzel duruyor. Logo olarak standart amblem olsaydı sanırım daha uyumlu olurdu. Ama o kadar kusur Peugeot 301 de bile olur derler.☺ Yada o laf böyle bir şeydi sanırım.
HarunHoca
22-08-2016, 08:05
Dedim aliexpressten mi aldınız acaba :)
Bende benzer işlem yaptıracağım. Maksadım daha çok çirkinlik örtmek... :)
Yo yo aliepressten almadım. Açıkçası aliexpress sepetinde bir adet duruyor ama kalitesine güvenemediğimden sipariş veremedim. Buralarda bir yere gidip bir egzozcuda görüp bakıp beğenip yaptırmayı tercih ediyorum. Çirkinlik örtmek derken, sizin 406 nın egzoz çıkışında bir sorun mu var, standart çıkış değil mi, eskimiş ve kötü görünüyor, o nedenle mi diyorsunuz?
Benim araçta biliyorsun Ömer bey, sağında solunda krom eklentiler oldukça fazla, bagaj çıtası da krom olunca egzoz çıkışının krom olmasının uyum sağlayacağını düşünüyorum.
Ömer Gedik
22-08-2016, 08:07
Sanırım eski egsoz tampona değerek kenar kısmını erişmiş. Benimde gözüme batıyor. Biraz geniş bir egsoz ucu alacağım bu sebeple
HarunHoca
22-08-2016, 08:31
Sanırım eski egsoz tampona değerek kenar kısmını erişmiş. Benimde gözüme batıyor. Biraz geniş bir egsoz ucu alacağım bu sebeple
Valla bu işin duayeni sensin Ömer bey, piyasada tanıdığın veya tavsiye alabileceğin pek çok egzozcu vardır diye tahmin ediyorum, neticede sektörün içindesin. Benim işim ise daha kolay ve sorunsuz diye düşünüyorum, artık vida ile tutturulan 10 cm civarında egzoz uçları var, bir kaç saniyelik iş gibime geliyor. Ama işin içine girince ne çıkar bilemiyorum. Sizin neticede ağız kısmının açık olması ve oradaki tahribatı örter nitelikte olması gerektiğinden daha seçici olmanız gerekiyor sanırım.
HarunHoca
24-08-2016, 08:38
Bir arkadaşım 2014 model renault fluence aldı, icon, yani üst modeli imiş. 53.500 TL vermiş, 45 bin km.deymiş araç. Araç çok hoşuma gitti, dıştan battal ve etli duruyor. Renk de siyah olunca ağır bir duruşu var. Özelliklerinden bahsetti de aman aman şeyler yok. En çok garibime giden ise ESP yok bu araçta dedi. Ben yanıldığını düşünüyorum. 2014 model C segmenti bir araçta ESP olmama ihtimali var mı?
NecdetPek
24-08-2016, 13:48
Bir arkadaşım 2014 model renault fluence aldı, icon, yani üst modeli imiş. 53.500 TL vermiş, 45 bin km.deymiş araç. Araç çok hoşuma gitti, dıştan battal ve etli duruyor. Renk de siyah olunca ağır bir duruşu var. Özelliklerinden bahsetti de aman aman şeyler yok. En çok garibime giden ise ESP yok bu araçta dedi. Ben yanıldığını düşünüyorum. 2014 model C segmenti bir araçta ESP olmama ihtimali var mı?
Sanırım bir yanlışlık var. Çok tanıdığım bir araç değil ama var diye hatırlıyorum. İşi şansa bırakmamak için internet efendiye sordum. Var diyor. :)
http://www.epey.com/araba/2014-renault-yeni-fluence-15-dci-110-hp-icon.html
Ömer Gedik
24-08-2016, 14:26
Olmalı bence de Hocam.
HarunHoca
24-08-2016, 14:39
Olmalı bence de Hocam.
Bence de olmalı, ama sorun şu ki var mı :D
HarunHoca
24-08-2016, 14:44
Sanırım bir yanlışlık var. Çok tanıdığım bir araç değil ama var diye hatırlıyorum. İşi şansa bırakmamak için internet efendiye sordum. Var diyor. :)
http://www.epey.com/araba/2014-renault-yeni-fluence-15-dci-110-hp-icon.html
301 de olmayıp da fluencede olan çok da önemli şeyler değil aslında. 18 cm uzun, bir vites fazla. 3 cm geniş, far, yağmur sensörü ıvır zıvır. Lastik basınç sensörü bile yok ki 301 lerin yenilerinde var. Fluence de arkalar kampana tıpkı bizimki gibi. Ama çok daha pahalı. Ve muhtemelen daha fazla yakıyor.
Şuna bak 301'i resmen C sınıfı araçla kıyasladım ve C segmenti aracı gömdüm. Daha ne yapayım :yahoo
NecdetPek
24-08-2016, 14:56
301 de olmayıp da fluencede olan çok da önemli şeyler değil aslında. 18 cm uzun, bir vites fazla. 3 cm geniş, far, yağmur sensörü ıvır zıvır. Lastik basınç sensörü bile yok ki 301 lerin yenilerinde var. Fluence de arkalar kampana tıpkı bizimki gibi. Ama çok daha pahalı. Ve muhtemelen daha fazla yakıyor.
Şuna bak 301'i resmen C sınıfı araçla kıyasladım ve C segmenti aracı gömdüm. Daha ne yapayım :yahoo
Yazdığım linke göre 2014 fluence icon da esp var. Bakmamılsınız demekki. :)
Ayrıca 1.5 lt lik renault motoru da oldukça ekonomik.
Tüm bunlara bakınca aradaki fiyat farkına değer mi derseniz. Bence değmez. Zaten değer diyenler fluence kullanıyor.
HarunHoca
24-08-2016, 15:00
Yazdığım linke göre 2014 fluence icon da esp var. Bakmamılsınız demekki. :)
Ayrıca 1.5 lt lik renault motoru da oldukça ekonomik.
Tüm bunlara bakınca aradaki fiyat farkına değer mi derseniz. Bence değmez. Zaten değer diyenler fluence kullanıyor.
Evet iyi incelememişim Necdet bey, daha doğrusu hiç incelemeden arkadaşın dediğine göre hareket ettim. Sizin verdiğiniz link gayet açık.Aslında mesele şu bence; aynı fiyata sıfır 301 mi 2 yaşında 20 küsur binde fluence mi?
Niye çenemizi yoruyorsak :)
NecdetPek
24-08-2016, 15:05
Evet iyi incelememişim Necdet bey, daha doğrusu hiç incelemeden arkadaşın dediğine göre hareket ettim. Sizin verdiğiniz link gayet açık.Aslında mesele şu bence; aynı fiyata sıfır 301 mi 2 yaşında 20 küsur binde fluence mi?
Niye çenemizi yoruyorsak :)
Haklısınız. Şu anda elimde bir kitap var. İknanın Psikoloji isimli.
İkna yöntemi olarak kullanılan metodlardan birinin fiyatın pahalı olmasıdır diyor.
Ataların lafı yani pahalıysa vardır bir hikmeti. :)
HarunHoca
24-08-2016, 15:09
Haklısınız. Şu anda elimde bir kitap var. İknanın Psikoloji isimli.
İkna yöntemi olarak kullanılan metodlardan birinin fiyatın pahalı olmasıdır diyor.
Ataların lafı yani pahalıysa vardır bir hikmeti. :)
Sanırım o sözün devamı "ucuzsa vardır bir illeti". Bizim 301'ler illetli ise satıp birer fluence alsak, ondan da iyileri var. Bu işin sonu nereye varır bilmem Necdet Bey. En iyisi araçlarımızın tadını çıkaralım. Noldu sizin kedi bu arada duruyor mu hala?
NecdetPek
24-08-2016, 15:11
Sanırım o sözün devamı "ucuzsa vardır bir illeti". Bizim 301'ler illetli ise satıp birer fluence alsak, ondan da iyileri var. Bu işin sonu nereye varır bilmem Necdet Bey. En iyisi araçlarımızın tadını çıkaralım. Noldu sizin kedi bu arada duruyor mu hala?
Ayın son günü yeni sahibi ile buluşacak. İlanı kaldırdım o nedenle.
HarunHoca
24-08-2016, 15:14
Ayın son günü yeni sahibi ile buluşacak. İlanı kaldırdım o nedenle.
Haydi hayırlısı...kedicik gitti gidiyor olduğuna göre 308 arayışı tüm hızıyla devam ediyordur.
NecdetPek
24-08-2016, 15:16
Haydi hayırlısı...gedicik gitti gidiyor olduğuna göre 308 arayışı tüm hızıyla devam ediyordur.
Evet. Bir kaç aday var. Active olabilecek. Allura olma olasılığı ne yazık ki yok.
Gerçi pahalıdır ve dolayısıyla hikmetlidir ama 301 den öğrendik ki ucuzsa illetli olmak zorunda değilmiş
;)
HarunHoca
24-08-2016, 15:36
Evet. Bir kaç aday var. Active olabilecek. Allura olma olasılığı ne yazık ki yok.
Gerçi pahalıdır ve dolayısıyla hikmetlidir ama 301 den öğrendik ki ucuzsa illetli olmak zorunda değilmiş
;)
Hayırlısı olsun, umarım gönlünüzdeki araca arzu ettiğiniz fiyata ulaşırsınız.
NecdetPek
24-08-2016, 16:11
Çok tşk ederim
Ömer Gedik
25-08-2016, 06:03
Yeni 308 çok iyi seçim olur Hocam :iyi
NecdetPek
25-08-2016, 06:28
İnş.☺
HarunHoca
25-08-2016, 07:04
308 HB olarak beğendiğim bir araç. Ancak bir sedancı olarak tercihim her zaman 508 olacaktır. Yeni 308'inize en yakın zamanda kavuşmanızı dilerim Necdet bey.
NecdetPek
25-08-2016, 07:08
Tşk ederim hocam. Dilerim sizde ilk fırsatta 508 ile kavuşursunuz.
HarunHoca
25-08-2016, 07:12
Tşk ederim hocam. Dilerim sizde ilk fırsatta 508 ile kavuşursunuz.
Yakın bir gelecekte öyle bir ihtimal yok Necdet Bey. Sadece beğeni anlamında söyledim.
NecdetPek
25-08-2016, 07:17
Bana da 2 ay önce sorsanız böyle bir düşünce dahi yoktu. Gidip jant aldım.😊 Taksitleri daha bitmedi. Ama bazen herşey hızlı değişiyor.
Hayırlısı olsun. Gerisi önemli değil.
yalnızefe
26-08-2016, 09:42
Harika olmuş elinize sağlık. Umarım kısa zamanda bende sizin yaptıklarınızın en azından bir kaçını yapabilirim. Paylaşımlar için teşekkürler.
HarunHoca
26-08-2016, 09:48
Harika olmuş elinize sağlık. Umarım kısa zamanda bende sizin yaptıklarınızın en azından bir kaçını yapabilirim. Paylaşımlar için teşekkürler.
Beğenmenize sevindim, kendi adıma teşekkür ederim.Arkadaşların da yaptığı çok güzel şeyler var. En çok hangi yapılanlar hoşunuza gitti. Başlayacak olsanız nelere öncelik vermeyi tercih edersiniz?
HarunHoca
11-09-2016, 19:11
Uzun zamandır bir şey yapmamıştım, camlara film yaptırıldı, ön cam hariç heryere. Fena da olmadı bence. Bir de dört cama rüzgârlık. Tamam her araca yapılabilen şeyler doğru, çok özgün değil ama bir görüntü farkı oluştu. Bu arada aracı alalı tam bir yıl oldu. Satın aldıktan sonra araca yaptıklarım onlarca farklı şeye kaç bin tl harcadığım belli değil. Ancak hepsini zevkle yaptım. Yarın öbür gün satarken bunlar belki fiyatı konusunda bir anlam ifade etmeyecek ama alan kişi bence şanslı olmuş olacak.
NecdetPek
11-09-2016, 19:47
Güle güle kullanın.
Sizin ve tüm arkadaşların bayramlarını kutlar, sağlıklı güzel günler dilerim.
HarunHoca
11-09-2016, 19:49
Teşekkür ederim necdet bey. Sizin, ailenizin ve tüm milletimizin bayramı kutlu olsun.
Ömer Gedik
11-09-2016, 19:57
Güle güle kullanın Harun hocam. Özellikle cam filmi çok faydalı bir uygulama
HarunHoca
12-09-2016, 08:24
Güle güle kullanın Harun hocam. Özellikle cam filmi çok faydalı bir uygulama
Teşekkür ederim ömer bey, iyi bayramlar.
HarunHoca
14-09-2016, 16:31
Son yaptığım cam filmi ve rüzgarliga ait resimler söyle : http://cloud.tapatalk.com/s/57d95f412a323/20160913_140506.jpg?
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160914/439eaffb05aad4e32689eab116489bb8.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160914/b2822a3a1e0dd7811868cae3a10d83d6.jpg
Üstteki fotoğrafa şöyle bir baktım da 10 adet görünür görünmez değişiklik var sadece o karede. Zevkle yapmanın hesap kitabı olmaz belki ama kabaca bir hesapladim yaklaşık 4-5 bin tl harcamisim bu araca bir yılda. Şahsıma o kadar para harcamadim :D
tekkral34
23-09-2016, 11:40
Hocam rüzgarlıklar güzel durmuş beğendim gerçekten ama orijinal olmayanların tamamı 3M bant ile sabitlendiğinden kalıcı olmuyorlar. Sizdekinin avantajı yekpare görünümünden dolayı arkaya kadar kesintisiz gidiyor güzel duruyor.
Servisin sattığında ise sadece cam olan yerler kapandığı için bütünlük olmuyor dolayısıyla sadece öne taktırdım ben.
HarunHoca
23-09-2016, 12:59
Hocam rüzgarlıklar güzel durmuş beğendim gerçekten ama orijinal olmayanların tamamı 3M bant ile sabitlendiğinden kalıcı olmuyorlar. Sizdekinin avantajı yekpare görünümünden dolayı arkaya kadar kesintisiz gidiyor güzel duruyor.
Servisin sattığında ise sadece cam olan yerler kapandığı için bütünlük olmuyor dolayısıyla sadece öne taktırdım ben.
Beğenmenize sevindim, sizler gibi ben de çok emek harcadım, açıkçası şu an itibariyle aracımın dış görünümünü ben de beğeniyorum, teşekkür ederim.
tekkral34
24-09-2016, 23:05
Beğenmenize sevindim, sizler gibi ben de çok emek harcadım, açıkçası şu an itibariyle aracımın dış görünümünü ben de beğeniyorum, teşekkür ederim.
Bence hala dış görünüşte müdahale edilmesi gereken yerler var. Araç biraz agresifleşmeli :) Ağır görünüm dönüşümünü başarıyla tamamlamış artık yanında sportif hatlar da oluşturulmalı.
HarunHoca
25-09-2016, 07:12
Bence hala dış görünüşte müdahale edilmesi gereken yerler var. Araç biraz agresifleşmeli :) Ağır görünüm dönüşümünü başarıyla tamamlamış artık yanında sportif hatlar da oluşturulmalı.
Agresif görünüm bana göre değil, ben mulayim bir adamım aracım da öyle olmalı :) Agresif olmaktan kastınız sportif bir görünüm ise o da bana uymaz, yaş kemale ermiş; bu saatten sonra o da olmaz. Ama "ağır görünüm dönüşümünü tamamlamış " ifadenizi çok beğendim. Yapmak istediğim de tam buydu,teşekkür ederim.
NecdetPek
25-09-2016, 08:26
Agresif görünüm bana göre değil, ben mulayim bir adamım aracım da öyle olmalı :) Agresif olmaktan kastınız sportif bir görünüm ise o da bana uymaz, yaş kemale ermiş; bu saatten sonra o da olmaz. Ama "ağır görünüm dönüşümünü tamamlamış " ifadenizi çok beğendim. Yapmak istediğim de tam buydu,teşekkür ederim.
O bir aslan, agresif görünmemesi mümkün mü? :)
Benimki gibi bir kedi olsaydı neyse.
HarunHoca
25-09-2016, 08:32
O bir aslan, agresif görünmemesi mümkün mü? :)
Benimki gibi bir kedi olsaydı neyse.
Bu da bir bakış açısı necdet bey ama benim aslanın kuyruğu kesin. Dolayısıyla kükremesi filan yok. Aranız nasıl yeni kediniz ile bu aralar?
NecdetPek
25-09-2016, 08:39
Bu da bir bakış açısı necdet bey ama benim aslanın kuyruğu kesin. Dolayısıyla kükremesi filan yok. Aranız nasıl yeni kediniz ile bu aralar?
3 bin km den fazla yol yaptım. Aramız gayet iyi. Mırıl mırıl gidip geliyoruz .:)
Benim tarafa dün yaşadığım ilginç yakıt olayını yazdım. Ekranda görünen de az çıktı. Daha önce hiç bir araçta ekranda görünenden daha az harcama durumuyla karşılaşmamıştım.
HarunHoca
25-09-2016, 08:51
3 bin km den fazla yol yaptım. Aramız gayet iyi. Mırıl mırıl gidip geliyoruz .:)
Benim tarafa dün yaşadığım ilginç yakıt olayını yazdım. Ekranda görünen de az çıktı. Daha önce hiç bir araçta ekranda görünenden daha az harcama durumuyla karşılaşmamıştım.
Ben de hiç karşılaşmadım böyle bir durumla bir kez hariç. O da eski aracım astra sedan da bir kez olmuştu ama ben onu ya kendim yanlış hesapladim ya da pompada bilerek veya bilmeyerek yapılan bir ölçüm kusuru olarak yorumlamıştım. Çünkü aynı araçta bir kez olmuştu. Dolayısıyla sizin araçta durumu takip etmek lazım. Neticede bir çiçekle bahar gelmez demişler :D
NecdetPek
25-09-2016, 09:01
Anında farkettim ve pompacıya erken attı tabanca sanırım dedim. Adam tekrar denedi. Yok dolmuş deyince şaşırdım.
İş gezisi olduğu için depoyu sürekli fulleyip öyle yola çıkarım. Arada mazot alsam yine fişini saklarım. 452 km cik yol yaptığım için arada mazot almama da imkan yok zaten.
Bundan sonra bu konuda hassasiyet göstermeye devam edeceğim.:)
HarunHoca
13-11-2016, 14:48
Uzun zamandır aracıma bir şey yapmadım. Ancak irili ufaklı beş değişiklik yapmayı planlıyorum. Parçalar yolda. Küçük bir hareketlenme iyi olacak. Pek yakında :havali
passion34
14-11-2016, 13:12
Ateş ediyor..
HarunHoca
14-11-2016, 13:18
Hangi yönden geliyor ateş? Kim kime neden ateş ediyor? Konu nedir?
tekkral34
16-11-2016, 14:23
Hocam benim parçalar da yolda. Geri yollayacak halimiz yok yapacağız mecbur :)
HarunHoca
16-11-2016, 14:59
Hocam benim parçalar da yolda. Geri yollayacak halimiz yok yapacağız mecbur :)
Bu iş keyifle yapılması gereken bir uğraş .Zevk almıyorsanız bence hiç tadı tuzu olmaz. Bu araca yaptığım her değişiklikten ve uğraştan büyük keyif aldım. Sizin adınıza üzülüyorum. Sipariş verecek kadar sevip de sonradan bu kadar nefret etmek de sizin için ayrı bir darbe olmuş. Yapabileceğim bir şey varsa söyleyin lütfen.
tekkral34
17-11-2016, 21:43
Bu iş keyifle yapılması gereken bir uğraş .Zevk almıyorsanız bence hiç tadı tuzu olmaz. Bu araca yaptığım her değişiklikten ve uğraştan büyük keyif aldım. Sizin adınıza üzülüyorum. Sipariş verecek kadar sevip de sonradan bu kadar nefret etmek de sizin için ayrı bir darbe olmuş. Yapabileceğim bir şey varsa söyleyin lütfen.
Eksik olmayın hocam. Ben kabullendim ne kadar ekmek o kadar köfte diyorum. En azından diğer 301'lerden farklı bizim araçlarımız dikkat çekiyor. İnip kilitledikten sonra tekrar dönüp baktırıyor kendisine. Bu duyguyu da kaybetmiş olsam evet kötü olurdu.
Geçen gün yeni Megane sedan ile test yaptım. Cam tavandan ve emniyet kemeri yuvalarının olduğu yerden tıkırtılar geliyor. Çok iddialı bir arabaydı bu haliyle sıfır km bindiğim Clio'dan bir farkı kalmadı. Geçmişte kısa süreler kullandığım diğer Fransızlardan sonra bu durumla karşılaşmam şaşırtmadı beni.
Esas kullandığım sahibi olduğum araçlar Bora ve Jetta idi. Ben gerçekten sessiz ve sorunsuz araçlardan indikten sonra buna binince ilk zamanlar zor da olsa alışmıştım hem de bu paraya bundan iyisi yok diyordum ama peş peşe canımı sıkınca soğudum haliyle. Daha vasat araçlardan gelmiş olsaydım bu derece olmazdı sanıyorum. Hem olumsuz deneyimler hem de buna bağlı oluşan önyargı ve devamında halen göze çarpan kalite bozuklukları Fransızlardan uzak durmamı bana öğütlüyor. Evet bu kadar az yakmayacağım ama hiç olmazsa rahat edeceğim.
Kimisi az yaktığı için alır ve bu konuda memnunsa diğer eksiklikleri rahatsız etmez. Ben arabaya bindiğim zaman gerçekten arabaya bindiğimi anlamak isteyenlerdenim. Çok özellikli olmasa da çok sessiz olmasa da olur. Mesela rüzgar sesi beni hiç mi hiç rahatsız etmez.
Ama arabanın içinden gelen sesler çok canımı sıkar.
Sorunsuz araba diye bir şey yok. Sorunların ne sıklıkla ve araçların % kaçında yaşandığı gerçekliği vardır. Şu da gerçek ki Alman satışları fazla olsa da Fransızlardan gelen şikayetler misliyle daha fazla.
Ayrıca belirtmem lazım ki ışıklarda şaha kalkışı, jant lastik kombinasyonum sayesinde birçok sert viraja C sınıf araçlara nazire yaparcasına girişi bana tebessüm ettirebiliyor. Her gün işe gidip geliyorum şükür beni üzmüyor.
Yeni aksesuarlarla beraber bakışımı biraz daha değiştireceğini ümit ediyorum. Evlat gibi bir şey şu an da atsan atılmaz satsan satılmaz :D
HarunHoca
17-11-2016, 21:49
Çok içli ve samimi düşünceler paylasmissiniz. Umarım umduklarını bulursun.
tekkral34
17-11-2016, 22:36
Çok içli ve samimi düşünceler paylasmissiniz. Umarım umduklarını bulursun.
Bir ara paylaşırım Sonax, Megurias, Würth, Astonish ve 3M marka ürünlerle bakıyorum aracıma. Yıkamada bile sadece köpüklü sulu yıkatırım haricinde fırça bile vurdurmam kurulatmam. Kendim girişirim. Çok hassasımdır.
Bunlarla alakalı tavsiye isterseniz öneri sunabilirim.
HarunHoca
18-11-2016, 07:16
Bir ara paylaşırım Sonax, Megurias, Würth, Astonish ve 3M marka ürünlerle bakıyorum aracıma. Yıkamada bile sadece köpüklü sulu yıkatırım haricinde fırça bile vurdurmam kurulatmam. Kendim girişirim. Çok hassasımdır.
Bunlarla alakalı tavsiye isterseniz öneri sunabilirim.
Megan sedan hakkında olumsuz düşüncelerinizin olması,sizin ne kadar titiz ve hassas olduğunuzu gösteriyor. Megane forumlarında aracın çok sessiz olduğunu ve yalıtım konusunda ciddi iyileşme olduğunu okuyorum. Doğal olarak 301 i beğenmemen normal. Ben megane sedanı bayide inceledim. Gerek görünüm gerek malzeme kalitesi-işçilik ve donanımlarını beğendim. Bizim 301 ile mukayese edilemez. Zaten ayrı dünyaların araçları.
Daha önce bora ve jetta kullandığını ve bu araçlardan sonra 301 e geçince umduğunu bulamadığını ve hayal kırıklığına uğradığını söylüyorsun. Bu açıdan bakıldığında aynı durumdayız. Benim de bundan önceki aracım astra sedan son kasa idi. En dolusu idi ve benzinli idi. Ne bir ses ne bir olumsuzluk vardı. Malzeme kalitesi, donanım işçilik ve dizayn anlamında (kendime göre) şahane bir araçtı. 2013 modeldi bunun gibi ve sıfır almıştım. İki yıl kullanıp 13 binde daha sıfır kokusu içinde iken neredeyse satmak zorunda kalmıştım. Üç gün sonra 20 bin tl daha az fiyata hem de dizel bu aracı aldım aynı yılın aracı,yakıt masrafım tam yarıya düştü. Aldığım ilk günü hatırlıyorum, şoktaydım. Astranın o görselliğinden sonra tam bir hayal kırıklığı idi. Ancak tüketim değerleri, astrada bulunmayan arka diz mesafesi, astrada olmayan ataklık, her türlü oynama ve aksesuara izin vermesi gibi durumlar bir kaç hafta içinde beni etkiledi. Sizin de dediğiniz gibi ekmek-köfte olayı. Bu paraya alınabilecek en iyi araç. Gönlümüze kalsa jetta, corolla, focus astra alırız ki ben megane sedan alırdım. Alamadığımıza göre ben bu 301 i cidden beğeniyorum ve severek kullanıyorum. Hafta sonları keyifle yıkıyorum, aksesuarları takıyor, iyileştirmeler yapıyor, başka ne yapabilirim diye keyfini çıkarıyorum. Bu şartlarda bu bana yetiyor. Umarım aracınızdan keyif alırsınız.
Ben sizin kadar profesyonel ve pahalı bakım yapmıyorum. Araç şampuanı, lastik parlatıcı, jant temizleyici, bez ve sünger bana yetiyor.Öneriniz için teşekkür ederim.
Peugeotcu
18-11-2016, 16:17
Abi ne var ne yok yapmışsın :)
HarunHoca
18-11-2016, 17:26
Yok o kadar değil. Yapılabilecek daha çok şey var ama zamana yaymaya çalışıyorum. Takip etmeye devam ediniz.
HarunHoca
13-12-2016, 20:05
Uzun zamandır güzelleşme yolunda ilerleme sağlayamamıştık. Klima hava kanallarına krom parçalar tedarik ettik ve montajı tamamladık. Durum şöyle idi :
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161213/191c04a18b6c5f00fd908888872e5118.jpg
Böyle oldu :
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161213/588e0065ad3e316ebb58d38260fb2e62.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161213/cb2de5fde0fe81c51ff8ae0d27f3fd66.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161213/0903aa2924df505274be5ffe826fbb36.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161213/a0dee5caa978c2fbafb8e603a1489a5e.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161213/d8829a1128980ab2e2800437746656c9.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161213/1dc84c5200cc699d5b51a521d9a5e43a.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161213/b957a75e27c4aef5053a4d75ec8228f5.jpg
Karanlıkta çekince görüntüler çok da iyi olmadı sanırım.
sefapolat
13-12-2016, 21:34
Evet gunduz daha net belli olur ama suanda gayet degisiklik katmış. Bakalim bende sipariş vermistim aynisindan bekliyorum gelmesini
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
NecdetPek
13-12-2016, 23:25
Yakışmış bence. Keyifle kullanın.
Mobil gönderi. Yazım hatalarım affola.☺
HarunHoca
14-12-2016, 06:28
Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. Aslında resimlerde olduğundan daha iyi görünüyor, dediğim gibi gece karanlık ortamda flaşla çekildiğinden bu şekilde çıktı. Şimdi bir de 5d karbon siparişi verdim. O hava üfleme kanallarının çevresini kaplamaya çalışacağım. Eğer malzeme kaliteli çıkarsa ve iyi yapışırsa belki direksiyon simidi için de düşünebilirim.
Peugeotsev
14-12-2016, 09:14
Baya iyi olmuş güzel günlerde kullan
tekkral34
14-12-2016, 10:14
Hocam link verebilir misiniz
HarunHoca
14-12-2016, 10:19
Havalandırma kanallarının linkini soruyorsanız bu :
https://www.aliexpress.com/item/8-Pcs-DIY-Car-Styling-ABS-Chrome-Dashboard-air-vents-sticker-Cover-Case-Stickers-for-Peugeot/32736456990.html?spm=2114.13010608.0.0.xKCjAM
Yok 5d karbon kaplama linkini soruyorsanız o da şu :
https://www.aliexpress.com/item/Car-Styling-50x200cm-19-7-x78-7-High-Gloss-5D-Car-Sticker-Carbon-Fiber-Vinyl-Film/32387107027.html?spm=2114.13010608.0.0.xKCjAM
tekkral34
14-12-2016, 10:46
Kanalları aldığınız satıcıdan başka bir ürün sipariş etmiştim onay süresi doldu kendisi de epey çamura yatmaya seviyor :)
HarunHoca
14-12-2016, 11:20
Kanalları aldığınız satıcıdan başka bir ürün sipariş etmiştim onay süresi doldu kendisi de epey çamura yatmaya seviyor :)
Açıkçası bana bir yanlışları olmadı,35 günde de olsa vaat ettikleri gibi ürünü bana yolladılar. Tabi belli olmuyor, bazen postada kaybolan ürünler de oluyor.
sefapolat
14-12-2016, 14:37
Bende suan ayni firmadan bu izgaralari bekliyorum 6 gunu kaldi gelmesine bakalim ne olucak kargo hala cinde gorunuyor
HarunHoca
14-12-2016, 16:06
Benimki de öyle görünüyordu. Bakmayın siz ona. Ansızın geliveriyor. 35. gün geldi.
tekkral34
15-12-2016, 16:09
Bende suan ayni firmadan bu izgaralari bekliyorum 6 gunu kaldi gelmesine bakalim ne olucak kargo hala cinde gorunuyor
Takip numarası nedir? Bana başka yere giden takip no girilmiş karşılaştıralım
HarunHoca
15-12-2016, 20:40
Örneğin :
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161215/708349f93f700156387ec8cd348169b1.jpg
HarunHoca
15-12-2016, 20:44
Geçmişe bir göz atıp 16 ay önce başlayan ve iniş çıkışlarla, az veya çok oldukça fazla şey yaptığım iyileştirme serüvenini şöyle tekrar bir gözden geçireyim ve ilgilenebilecek arkadaşlara listeleyeyim dedim. Umulur ki bazı arkadaşlara ilham verir ve bir şeyler yapmasına katkım olur. Bu konuda elbette benden çok daha detaylı, masraflı ve ince işler yapan değerli dostlar da var. Ancak ben kendi çapımda yaptıklarımı dile getireyim istedim.
1-Saç jantları değiştirip yine 15 inch alaşımlı jantlar aldım. İşe beni en çok rahatsız eden jantlarla başladım. Replika da olsa saç jantlarla vedalaşmak keyifliydi, daha aracı eve getirmeden önce yaptığım ilk şey jantcıya gidip jant beğenmek oldu. İmkanım olsa, yani lastik de değiştirebilecek maddiyat olsaydı, değiştirmişken 16 inç jant alırdım ama öyle olmadı. 15 inçlik jantlar alıp aynı lastiklerle bir yıl, 13 bin km devam ettim ve 4 ay önce de lastikleri sıfırladım.
2-Park sensörlü değildi onları hallettik. Özellikle arka park sensörü gerçekten işi çok kolaylaştırıyor ve kafayı çevirip acaba biraz daha yer var mıdır demekten kurtarıyordu, ikinci gün o işi hallettik.
3-Kapı eşiklerine 301 yazılı dört parça krom kaplandı.Kesinlikle fark yarattı, çok ayak değen ve darbe alan bir yer olmasına rağmen en küçük bir bozulma olmadı.
4-Bagaj kapağı altina krom çıta uygulama yapıldı: En alt bölüme dıştan ve tam uyumlu, 3m yapıştırıcısı çok kuvvetli sağlam oldu.
5-Camların çıtalarına altı parça krom kaplandı: Çıtaların kalitesi ve yapışma durumu gayet iyi bir yıldır kopmadı, oynamadı. Sonradan yapılan yapıştırmalar genelde çok sağlıklı olmayabiliyor. Çıtaların yapışma alanları yapısı gereği dar olmasına rağmen iyi duruyor ve güzel görünüm sağladı.(Allurede 4 parça vardır, bizde 6 :gül4: )
6-Kauçuk paspas aldık: Oldukça kaliteli ve birebir uyumlu, artık çok nadir toz girebiliyor altına
7- Bagaj eşiğine keçe ilavesi yaptık: Her nedense bagajı açtığınızda hemen altta kilit yuvasının olduğu bölümde anlamsız bir şeklide bir metre civarı çıplak bir bölüm var, hem kötü görünüyor hem de bagaja yükleme boşaltma yaparken darbelere maruz kalıyordu. rengi ve şekli ile tam uyumlu.
8- Ön kol dayama monte edildi: Allurede olandan daha kaliteli bir ürün, üstü kızaklı ve vinleks, içi açılıyor ve oldukça malzeme alıyor. Ancak küçük parçalar araya sıkışabiliyor ve kapağı kapanmıyor, zorlanırsa kırılmaya müsait, özellikle uzun yollarda sağ kolu dayayıp gitmek çok kullanışlı.Dört vida ile tutturdum.
9- Bagaja 3D havuzlu paspas yapıldı : Universal değil, bu araç için dizayn edilmiş, ilk bir hafta on gün koku vardı, daha sonra geçti. Araçta yaptığım en olumlu ve gerekli değişikliklerden biri. Altına en küçük bir şey sızdırmıyor, sıfır toz, neler döküldü ancak zarar görmedi. 301 yazıyor olması ayrı bir güzel tarafı,ürün kaliteli.
10- Bagaj lambası led ile değiştirildi : Daha aydınlık bir bagaj oldu, küçücük lamba, fazla ışık.
11- Harita okuma lambalarının üçü de beyaz led ile değiştirildi: aracın ön tarafı resmen şenlendi, en az orijinalinden 3-4 kat daha parlak bir aydınlanma oldu, son derece faydalı ve gerekli.
12- Torpidoya dokunmatik led lamba takıldı: Üç ledli yuvarlak, üç pille çalışan basınca açılıp kapanan basit bir düzenek, ancak oldukça işe yarıyor, altı aydır aynı üç kalem pil yanıyor. Açık unutma riski var, unutulmazsa oldukça uzun süre işe yarayacak gibi görünüyor. Aracın eksiklerinden birini ucuz yollu ve iş görecek şekilde çözmüş oldum, zifir karanlık gitti, artık aradığımı bulabiliyorum.
Yapılanlar bunlar.
13-Kapı kolları tamamen krom kaplandı: Aracım koyu renk olunca kapı kollarına krom kaplamalar güzel yakıştı. Cam çıtaları da krom olunca bütünlük sağladı, sapasağlam duruyor.
14-Köpek balığı yüzgeci (shark) anten yapıldı:Uzun, biçimsiz, siyah ve demode antenden kurtuldum, gövde renginde görünümü daha güzel bir shark anten taktık. İşinn güzel tarafı radyonun çekim gücünde hissedilir bir düşme yaşanmadı, gayet güzel çekiyor.
15-Iç kapı açma kolu krom çerçevesi :Malzeme Çin'den geldi ancak araca uymadığı için yapılamadı
16- İc kapı kulpu krom çerçevesi: Küllük gibi duran ama aslında kapı çekme kulpu olarak görev yapan o çukur yer var ya orayı kastediyorum, gayet uyumlu ve sağlam oldu, bir üstteki maddede ki kapı açma kolu kromları da uysa idi uyumlu olacaktı ama onlar uymadı.
17- Ön sis farı krom çerçevesi :Halka şeklinde olanlar nedense basit gibi geldiğinden, yan taraflara doğru üçgen şeklinde devam eden ve gözlüğü andıranlardan yapıldı, ne yağmur, çamur,soğuk, kar ve darbeler gördü o da sapasağlam duruyor.
18- Kapı kilit yuvası krom çerçevesi : Aslan figürlü krom bir parça gövdede bulunuyor, kapının kilit yuvasının karşısındaki çıplak alandaki vidaları kapatıyor, hoş oldu.
19- Kapı menteşe kapatma parçası: Son derece lüzumsuz ve gereksiz bir şey oldu. yaptığım günden beri bir kez dahi dikkatimi çekmedi ,iyi ki yapmışım demedim, plastik bir şey, belki de düşmüştür farkında bile değilim.
20- Klima düğmeleri krom kaplaması:Üç adet krom çerçeve, siyah yuvarlak düğmelerinin krom ile kapatılmasını sağladı, plastik bir parça ama iç bölümdeki krom görünüm ile uyum sağladı. Ortadaki yuvarlak basmalı olduğundan parçalardan biri sanayide kesilerek derinliği azaltıldı, böyle yapmasam klima açılmıyordu, güzelce yapıştı.
21- Arka iki kapı arkası peugeot kabartma dekoru : Arka kapıların arkasında üçgen şeklinde bölüm var oraya yapıştırdım, bence şık ve yerinde oldu( Altında piano black kaplama var)
22- Jant göbeklerine Kabartma peugeot kapağı : Beğendiğim ve direk dikkat çeken güzel değişikliklerden biri oldu, zemin siyah, aslan logosu kabartma ve krom renginde, son derece kaliteli ve tam uyumlu bir ürün, plastik ama sağlam.
23- Lastik sibop kapaklarına peugeot armalı kapak: Lastik sibop kapaklarının yerine hem peugeot logolu hem de metal bir sibop kapağı fena olmadı. Çok görünen bir şey olmasa da ayrıntıda güzel oldu. Kilitlerini kullanmazsanız gayet kullanışlı.
24- Allure vites topuzu: Activenin vites topuzu yuvarlak ve oldukça tatsız idi, bu ise ele tam oturuyor. Allure topuzu dediğime bakmayın, bence bu daha güzel. Yanılmıyorsam Allureninki hepsi siyah, bunun ise yanları krom. Ağır ve ele iyi oturan bir yapısı var.
25- Bagaja 25X40 ebadında cırtlı file : Temizlik malzemelerinin aracın içinde sağdan sola savrulmasını önleyen oldukça işlevsel ve iş gören bir ürün. Yanlarındaki cırtları oldukça iyi, yan taraftaki boşluğa yapıştırdım, cırtı o kadar iyi ki aylardır bırakmadı. Orada dört beş farklı şişeyi tutmayı başarıyor, bu kadar iyi tutacağını tahmin etmemiştim.
26- Yan sinyal lambalarının altına amblemli peugeot dekoru : O bölge tam amblem ilavesi yapılacak bir alan, ancak bu ürün hafif geldi oraya, daha kaliteli ve gösterişli bir parça takmak gerekiyordu. yerine evet ama parça tercihim yanlış oldu memnun değilim.
27- Silikon anahtarlık kılıfı: Dikkat edilmezse sıyrılıyor ama duruyor. Anahtarın düşmesi halinde sert malzemeden yapıldığı için kırılma ve zarar görme ihtimali fazla olduğundan yumuşak malzeme ile kaplanması riskleri azalttı, bence güzel oldu, evet biraz kalınlaştırdı ama değer.
28- Ön cama telefon numarası yazım sticker: Dıştan cama yapıştırıldığı ve minik yapışkan kağıtlardan oluştuğu için hava şartlarına dayanamadı, kısmen bazı çizgileri soyuldu, bu da telefon numarasının anlaşılmamasına, dolayısıyla işlevini yapamamasına neden oldu; kullanışsız.
29- Ön cama telefon numarası yazım sticker: fosforlu. Bu içten ve aparatla cama yapıştırıldığı için daha kullanışlı, aynı zamanda yapısı küçük olduğundan dikkatli bakıldığında görülebiliyor. Ancak daha kullanışlı.
30- Alüminyum alaşımlı bijon kapakları:Bijon kapaklarının çirkin görünümünü ortadan kaldırdı. Lastik sökmek gerektiğinde çıkarmak sorun olabiliyor. Plastik bir malzemeden imal edilmiş, kullanışlı.
31- Aux için bluetooth cihazı: Görevini yapıyor, auxa takmak gerekiyor. Telefon edileceği zaman veya telefon geldiğinde radyo sistemini auxa almak gerekiyor. Ses hoparlörden geliyor, kendi sesim de karşıya cihazın üzerindeki mikrofondan gidiyor. gelen ses gayet güzel, ancak karşı taraf bazen benim sesimi iyi duyamadığını söylüyor, işe yarar mı evet ama şarjı sorun.
32- Krom egzoz ucu: Uzun zamandır yapmayı düşündüğüm bir değişiklikti. sevgili dostum Temülken aracına difüzör yapınca onun aracından söktüğü krom egzos ucunu bana yollayacak. Güzel olacağını düşünüyorum.
33- Müzik-Ses sistemi değişikliği: Pioneer Oto Teyp usb'li, düğmeleri ışıklıpioneer deh-x 3750 takıldı. Cihaz yanar dönerli değişken renkli ve kaliteli. Orijinal teybdeki en büyük iki şikayetim, düğmelerinin ışıksız olması ve usb girişinin bulunmaması idi. Her iki sorunu da çözmüş oldum. Ancak dış hava sıcaklığını artık göstermiyor bu da eksik tarafı.
34- Hoparlör ilavesi : Arka koltuk arkalarına iki adet hoparlör yapıldı, pioneer tweterli 16 cm lik hoparlör takıldı. Arkadan da ses gelmesinin ne kadar güzel olduğunu hatırladım. Ses şimdi çok daha dolu ve dengeli geliyor. Amatör bir çalışma, profesyonel ve abartılı bir ses beklentim olmayınca bana yetiyor. gençlere ve daha iyi kulağı olan arkadaşlara uymayabilir.
35- Gündüz farı için beyaz ampul: Yine sevgili arkadaşım temülken iki adet lamba yolladı ve daha beyaz ve kaliteli aydınlanma alıyorum.
36- B sütunlarına ve arka kapı arkasındaki üçgen bölüme piano black folyo kaplatmak: ayrıca arka kapı arkasındaki üçgen bölüme de yapıldı. Görünüm çok daha güzel oldu.
37-Klima havalandırma ızgaralarına krom kaplama: 8 parçadan oluşan bir set. Ciddi anlamda içteki görünümü olumlu anlamda değiştirdiğini düşünüyorum. Kaliteli ve birebir uyumlu bir ürün, güzel yapıştı ve şık durdu.
38- 3.Stop lambasına etiket: 301" yazısı etiketi sipariş veridi. Aslanlı ve Peugeot yazanlar vardı ancak bu özel olarak yaptırıldı, henüz uygulama yapılmadı, yolda.
39- Rüzgarlık: Dört cama da yapıldı: Standart her araçta olan, iş gören ancak B sütunundaki piano black kaplamanın 1/3'ünü kapatan bir uygulama oldu. Çok şey yapınca bazen böyle çakışıyor.
40- Bagaja Amörtisör takıldı, artık düşmüyor. Orijinali Jetta araca ait olan bir amörtisör. Türkiye'deki bir firmadan alındı. Ciddi anlamda bir sorun idi bagaj kapağının durmuyor olması, kaç kişinin kafasına düştü belli değil. Kesin ve net bir çözüm oldu. Artık düşmüyor. Sadece amörtisörün boyu biraz kısa kaldığından beş cm kadar az açılıyor bagaj. Ancak son derece iş görüyor. 301 lerdeki en büyük yapısal sorunlardan birini az bir meblağa çözmüş olduk. Bu anlamda Mustafa Karslı ve Temülken arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.
41-Arka bagaj 301 yazısının altına krom "Turbo Dizel" yazısı geliyor. İşlevsel olmayan, görünüme bir nebze değişiklik katacağını düşündüğüm bir uygulama olacak. Gelince paylaşacağım.
42-Arka Bagaja 301 yazısının karşısına "Sports" yazısı geliyor.Yine işlevsel olmayan, görünüme katkı yapacak bir değişiklik. bakalım nasıl olacak.
43- Klima havalandırma yüzeyine 5D karbon kaplama: Siparişi verildi, nasıl olacağını, daha doğrusu yapışıp yapışmayacağını ve görünümü ben de merak ediyorum. kaliteli malzeme ise belki direksiyonu da kaplarım
44- Direksiyona Müzik sistemi kontrol kolu uygulaması yapıldı(allurede olan) :Bunu nasıl unuttum ve bu kadar arkalara kaldı anlamadım. Araçta yaptığım değişiklikler arasında en çok işlevsel olan ve işimi kolaylaştıran uygulamalardan biri kesinlikle bu oldu. Çoğu zaman teybe elimi götürmek zorunda kalmıyorum. Radyodan usb ye veya auxa geçişleri, kanal-şarkı değiştirmeleri, ses açma-kapama işlemlerini tamamen buradan yapabiliyorum. Sadece sistemi cihaz üzerinden kapatmak zorunda kalıyorum. Çok faydalı bir özellik oldu.
45- Cam Açma Düğmelerine Krom Tırnak: Görünüme katkısı oldukça iyi, tırnakların krom olması güzel görünüyor. Ancak ya ben iyi yapıştıramadım ya da yapışkanı iyi değil. En çok kullanılan iki ön camın tırnakları düştü.
46- Yan Sinyallere Led Siparişi verildi : Sadece lambaları Led olmayacak, aynı zamanda yan sinyallerin şekli ve dizaynı da tamamen değişecek. Henüz gelmedi, planladığımız gibi olursa hem led olacak hem de sinyalin ortasında aslan figürü, yani peugeot amblemi olacak. Nasıl olacağını ben de merak ediyorum.
BU ARADA SİPARİŞ VERİP TEMİN ETMEME RAĞMEN ARACA UYMADIĞI İÇİN DEĞERLENDİREMEDİĞİM İKİ ÜRÜN VAR::'(
***İç kapı açma krom çerçeveleri :SSözde bu araç için üretilmiş parçalar olasına rağmen milimetrik uyumsuzluk nedeniyle uygulama yapamadım.
*** El Freni krom Kaplaması ::S Zaten riskli bir üründü yani üniversal bir üründü, uymama ihtimali söz konusuydu ve uymadı, kaliteli bir ürün olmasına rağmen uyumsuz bizim araca.
HarunHoca
17-12-2016, 11:49
Forumotomotivde Ömer Gedik'in müessesinde 75 bin bakımındayız
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161217/224d6a6b80cb821adedc9c49da4019d1.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161217/e847ab284dac8a6e1bb56b9d9eeaa112.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161217/b7bd91e0e76ff205da5492ee0b950683.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161217/ac8cd158b2650f9641f3c9e8ccd1213f.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161217/a7c7b5f163fb801453348f048e60c427.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161217/fb5d36e472f0cf516e6210919bf5ef36.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161217/1b768986bbae8a7ab8ebc7e757f4399f.jpg
Neydi ne oldu :D
Diskler ve balatalar da değişti.
Ferit ustanın ellerine sağlık, Ömer beye teşekkürler. Özen ve titizlik üst seviyede idi.
Kullandıkları tüm parçalar orijinal ve birinci kalite idi. Tek tek işlemler hakkında aydınlatıcı ve bilgilendirici açıklamalar yaptılar. Kalbim müsterih gönlüm rahat. Gayet de uygun fiyat yaptılar.
90 bin bakımında görüşmek üzere.
SM-G530F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildiigönderildi
Ömer Gedik
19-12-2016, 07:42
Harun Hocam öncelikle üstteki liste için hey maşallah dedim :)
Ayağınıza sağlık kesenize bereket :) Yine bekleriz. Memnun edebildiysek ne mutlu bize
tekkral34
19-12-2016, 07:59
Hocam 17. değişiklikteki şikayetinizin kesin çözümü budur:
https://tr.aliexpress.com/item/Ugreen-3-5mm-Bluetooth-Audio-Receiver-Universal-Car-Speaker-Music-Receiver-Adapter-with-Microphone-for-Headphone/32624733221.html?spm=2114.010208.3.1.ZSbUC7&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_1_116_1006 5_117_10068_114_115_113_10084_10083_10080_10082_10 081_10060_10061_10062_10056_10055_10037_10054_1005 9_10032_10099_10078_10079_10077_427_10103_10073_10 102_10096_10052_10050_10051-10050,searchweb201603_4&btsid=77572a4b-82d5-476e-8e64-7d215cf863fa
Tabletim sürekli bağlı 10 günde bir şarj ediyorum.
Ayrıca kısa farlardaki ampül sanıyorum tamamen boyalı. Buradan öyle gözüküyor. Boyadan ışık geçmesi için güç tüketimleri çok yüksek oluyor farlara dokunun çok ısındığını farkedeceksiniz. Eğer boyalı ise. Yuvasını yakabilir. Beyaz ışık için Philips Diamond tavsiye ederim ancak bunların ömürleri kısadır.
Osram veya Philips'in standart sarı ışık veren güçlü ampülleri var en güzeli bunlar.
HarunHoca
19-12-2016, 08:35
Hocam 17. değişiklikteki şikayetinizin kesin çözümü budur:
https://tr.aliexpress.com/item/Ugreen-3-5mm-Bluetooth-Audio-Receiver-Universal-Car-Speaker-Music-Receiver-Adapter-with-Microphone-for-Headphone/32624733221.html?spm=2114.010208.3.1.ZSbUC7&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_1_116_1006 5_117_10068_114_115_113_10084_10083_10080_10082_10 081_10060_10061_10062_10056_10055_10037_10054_1005 9_10032_10099_10078_10079_10077_427_10103_10073_10 102_10096_10052_10050_10051-10050,searchweb201603_4&btsid=77572a4b-82d5-476e-8e64-7d215cf863fa
Tabletim sürekli bağlı 10 günde bir şarj ediyorum.
Ayrıca kısa farlardaki ampül sanıyorum tamamen boyalı. Buradan öyle gözüküyor. Boyadan ışık geçmesi için güç tüketimleri çok yüksek oluyor farlara dokunun çok ısındığını farkedeceksiniz. Eğer boyalı ise. Yuvasını yakabilir. Beyaz ışık için Philips Diamond tavsiye ederim ancak bunların ömürleri kısadır.
Osram veya Philips'in standart sarı ışık veren güçlü ampülleri var en güzeli bunlar.
17. maddedeki öneri için teşekkürler ama bu saatten sonra değiştirmeyi düşünmüyorum, çok da ihtiyaç duyarsam şarj ediyorum elimdekini. Ampul işini de osram ile değiştirerek hallettim gibi. Beyaz olmasa da daha fazla ışık gücü alıyorum güzel oldu. Müzik kolu işini naptınız ?