PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Periyodik Bakımlar ve Ücretleri

Sayfa : 1 2 [3]

GOXIN
30-07-2013, 07:15
Valla bilemiyorum bu şartlarda bir daha filo indirimi falan dinlemem gitmem Aktif-İriyıl'a. İlk bakımım olduğu için acemilik sesimi çıkartmadım.
Ama acilen bu konuyla ilgili Ömer Beyin firma yetkilisi ile konuşması gerekiyor. Ben şimdi Peugeot Türkiyeye mail atıp, standart ilk bakım içeriğini öğreneceğim.

Can ÖNEL
30-07-2013, 07:53
Biz bakım yaptırırken klima temizliği yapalım mı dediler. Ben de nedir dedim bir gaz var vereceğiz klimadaki ve kanallardaki bakterileri öldürecek, kokuları giderecek dediler. Ne kadar dedim 60TL dediler sonra yaptırırız kalsın demiştim. Ancak araç 4 yaşındaydı. Size bunu sormadan ve sıfır araca yapmaları yanlış olmuş bence bunlar özel şeyler.

GOXIN
31-07-2013, 13:22
Bakım sonrası memnuniyet için bayiden aradılar, bende durumu anlattım, gördüğüm kadarıyla ekstradan malzemeler kullanılmış dedim, hemen bir şikayet raporu açtı, ilgili kişi sizi arayacak dedi. 10 dakika sonra ilgili kişi aradı, Gökşin Bey evet fazladan bir kaç malzeme kullanılmış. Normalde sistemde ilk bakımda kullanılacaklar çıkış yapılıyor fakat servis elemanlarımız fazlalıkları siliyorlar ama yeni elemanlar alındığı için bunu yapmayı unutmuşlar ve faturaya yansımış dedi. Fiyat şişirmek için yapılmış şeyler değil dedi. Faturanızla gelirseniz fazlalıkları düşebiliriz dedi yada bir sonraki bakımda düşülecek şekilde bakiye yazılabilir dedi. Bende uğrarım dedim. Tamam hata yapılabilir ama ilgilenmeleri ve dönüş yapmaları hoşuma gitti. Birde Peugeot servisleri çok kötü derler. Son olarak klima temizliği içinde daha yeni araç için bu işlemin bana sorulmadan yapılıp, para alınması hakkında da konuşsam mı?

Ömer Gedik
31-07-2013, 14:25
Gökşin Merhaba

Dün durumla ilgili Aktif-İriyıla ziyaret yapıp Yetkili Hakan Bey ile görüştüm.

Öncelikle durumunla özellikle ilgilendiler. Fatura çıktısını alarak karşılıklı görüştük.

Klima işlemi için herhangi bir garanti prosedürü bulunmadığını ama araç yeni olduğu için indirim uygulanarak işlem yapıldığını belirttiler.

Araç motor içi temizliği için Senden onay aldıklarını belirttiler.

Sarf malzeme konusunu da görüştük. Bundan sonra Forum araçlarına Sarf malzemeleri yazılmasını en aza indirgedik.

Ben ilgi ve alakaları için Hakan beye ve çalışanlarına teşekkür ediyorum.

Can ÖNEL
31-07-2013, 14:26
Bakım sonrası memnuniyet için bayiden aradılar, bende durumu anlattım, gördüğüm kadarıyla ekstradan malzemeler kullanılmış dedim, hemen bir şikayet raporu açtı, ilgili kişi sizi arayacak dedi. 10 dakika sonra ilgili kişi aradı, Gökşin Bey evet fazladan bir kaç malzeme kullanılmış. Normalde sistemde ilk bakımda kullanılacaklar çıkış yapılıyor fakat servis elemanlarımız fazlalıkları siliyorlar ama yeni elemanlar alındığı için bunu yapmayı unutmuşlar ve faturaya yansımış dedi. Fiyat şişirmek için yapılmış şeyler değil dedi. Faturanızla gelirseniz fazlalıkları düşebiliriz dedi yada bir sonraki bakımda düşülecek şekilde bakiye yazılabilir dedi. Bende uğrarım dedim. Tamam hata yapılabilir ama ilgilenmeleri ve dönüş yapmaları hoşuma gitti. Birde Peugeot servisleri çok kötü derler. Son olarak klima temizliği içinde daha yeni araç için bu işlemin bana sorulmadan yapılıp, para alınması hakkında da konuşsam mı?

Sevindim, peugeot'un geri dönüşleri çok iyi. Ben PT ile çok görüştüm araç alırken, aldıktan sonra sık sık arıyorlar. Hatta biz Sportium alırken sitede konfigürasyonda sportium donanım yoktu. Söyledim ertesi gün eklendi. Belki tesadüftür ama sevindim. Broşürü yoktu 308'in onu da söyledim o da eklendi.

Klima işini keşke konuşsaydınız. Bir de klima işlemi sonrası farkı hissettiniz mi? Bir fark oldu mu verdiği hava kalitesinde? Sizi arayan kişiye ben olsam onu da söylerdim.

GOXIN
31-07-2013, 15:03
Sevindim, peugeot'un geri dönüşleri çok iyi. Ben PT ile çok görüştüm araç alırken, aldıktan sonra sık sık arıyorlar. Hatta biz Sportium alırken sitede konfigürasyonda sportium donanım yoktu. Söyledim ertesi gün eklendi. Belki tesadüftür ama sevindim. Broşürü yoktu 308'in onu da söyledim o da eklendi.

Klima işini keşke konuşsaydınız. Bir de klima işlemi sonrası farkı hissettiniz mi? Bir fark oldu mu verdiği hava kalitesinde? Sizi arayan kişiye ben olsam onu da söylerdim.

Evet fark kesinlikle oldu, zaten orada olmasa başka bir yerde yaptıracaktım ama daha yeniyken olması düşündürücü, bir dahakinde ücret ödemeden yaptırırım artık. Servisteyken diş göstermek lazımdı aslında ama neyse dedim, yaptıracaktık zaten dedim.

OrCuN23
04-08-2013, 14:26
Arkadaşlar Merhaba 2012 Model 1.6 HDİ Active model aracıma bayram dönüşü 15.000 bakımını gerçekleştireceğim, tavsiye ettiğiniz servis ve ücretleri nedir bilgisi olan arkadaşlardan yardım beklemekteyim. Vede ilk bakımı olacağından kronik olan bir problem yada söylemem gereken yapılması gereken bir işlem varsa onlarıda belirtirseniz sevinirim örneğin konulması gereken yağ veya benim şöför kapısında biraz sert kapatmam gerektiği oluyor, radyoda cızırtı problemi yaşıyorum aldığım günden beri fakat mp3 dinlediğimden hiç uğramadım servise bazıları salıncak burçları garantiden değişmesi gerektiğini söylemiş titreşimden dolayı vede tavsiye etçeğiniz bütçe açısından düşük iyi bir servis varmıdır istanbulda mecidiyeköydeyim baykaralar aktif iriyıl v.s. gidebilirim ama diğerleride farketmez tavsiye ettiğiniz indirimli v.s. bir servis varsa, önemli olan işçilik ve kazıklanmamamız.. Şimdiden teşekkürler.

asdfg112
04-08-2013, 21:35
Arkadaşlar Merhaba 2012 Model 1.6 HDİ Active model aracıma bayram dönüşü 15.000 bakımını gerçekleştireceğim, tavsiye ettiğiniz servis ve ücretleri nedir bilgisi olan arkadaşlardan yardım beklemekteyim. Vede ilk bakımı olacağından kronik olan bir problem yada söylemem gereken yapılması gereken bir işlem varsa onlarıda belirtirseniz sevinirim örneğin konulması gereken yağ veya benim şöför kapısında biraz sert kapatmam gerektiği oluyor, radyoda cızırtı problemi yaşıyorum aldığım günden beri fakat mp3 dinlediğimden hiç uğramadım servise bazıları salıncak burçları garantiden değişmesi gerektiğini söylemiş titreşimden dolayı vede tavsiye etçeğiniz bütçe açısından düşük iyi bir servis varmıdır istanbulda mecidiyeköydeyim baykaralar aktif iriyıl v.s. gidebilirim ama diğerleride farketmez tavsiye ettiğiniz indirimli v.s. bir servis varsa, önemli olan işçilik ve kazıklanmamamız.. Şimdiden teşekkürler.

hocam aynı araca sahibiz galiba. salıncak burçlarında bir problem olduğu ve garantiden değişmesi gerektiği söyleniyor genel olarak. ben aracımla 130km hıza çıkıp ani fren yapıyorum ama herhangi bir titreme farketmedim. bu titremeyi arkadaşlar biraz daha tarif ederse çok iyi olacak, yeni şoför de değilim birkaç yıllık şoförüm yine de farketmeme ihtimalim olabilir.

yağ olarak Total Ineo ECS 5w30 kullanman gerekiyor çünkü aracında DPF var. servis konusunda bir şey demem pek mümkün değil çünkü ankaradayım. ben şu an 6500kmde olmama rağmen yağını değiştirmek istiyorum. mümkün olan en kısa zamanda servis ile görüşeceğim bunu, dışarda yaptırmak bakımı etkiler mi merak ediyorum. 15binde yine servise gideceğim için mantıken etkilememeli ama bakalım artık.

yağ 3,8 litre gerekiyor yanlış bilmiyorsam. bilen arkadaşlar da fikir belirtirse çok iyi olur.

GOXIN
04-08-2013, 21:48
Gökşin Merhaba

Dün durumla ilgili Aktif-İriyıla ziyaret yapıp Yetkili Hakan Bey ile görüştüm.

Öncelikle durumunla özellikle ilgilendiler. Fatura çıktısını alarak karşılıklı görüştük.

Klima işlemi için herhangi bir garanti prosedürü bulunmadığını ama araç yeni olduğu için indirim uygulanarak işlem yapıldığını belirttiler.

Araç motor içi temizliği için Senden onay aldıklarını belirttiler.

Sarf malzeme konusunu da görüştük. Bundan sonra Forum araçlarına Sarf malzemeleri yazılmasını en aza indirgedik.

Ben ilgi ve alakaları için Hakan beye ve çalışanlarına teşekkür ediyorum.

Kusura bakma yazdiklarini gormemisim. Oncelikle ctesi gunu servise iade icin gittim ve 3 kalem sprey iptal edildi ve karsiliginda 23tl aldim. Motor temizligine gelince benden KESINLIKLE bir onay alinmadi hatta Derya hanima ozellikle sordum bu motor temizleme gerekli mi herkese yapiliyor mu dedim herkese uyguladigimiz bir uygulama dedi. Yani onay sonrasinda yapilan bir sey degil kaldi ki klima icin arariz deyip aramadilar. Size ayri bana ayri konusmalari biraz dusundurucu olmus.

GOXIN
04-08-2013, 21:52
hocam aynı araca sahibiz galiba. salıncak burçlarında bir problem olduğu ve garantiden değişmesi gerektiği söyleniyor genel olarak. ben aracımla 130km hıza çıkıp ani fren yapıyorum ama herhangi bir titreme farketmedim. bu titremeyi arkadaşlar biraz daha tarif ederse çok iyi olacak, yeni şoför de değilim birkaç yıllık şoförüm yine de farketmeme ihtimalim olabilir.

yağ olarak Total Ineo ECS 5w30 kullanman gerekiyor çünkü aracında DPF var. servis konusunda bir şey demem pek mümkün değil çünkü ankaradayım. ben şu an 6500kmde olmama rağmen yağını değiştirmek istiyorum. mümkün olan en kısa zamanda servis ile görüşeceğim bunu, dışarda yaptırmak bakımı etkiler mi merak ediyorum. 15binde yine servise gideceğim için mantıken etkilememeli ama bakalım artık.

yağ 3,8 litre gerekiyor yanlış bilmiyorsam. bilen arkadaşlar da fikir belirtirse çok iyi olur.
Bahsi gecen titreme farkedilmeyecek bir titreme degil. 130km sonrasi ani frenlemede neredeyse direksiyon dans ediyor. Salincak burcu degistirildiginde sorun ortadan kalkiyor. Sizinkinde sorun yoktur demek ki.
Yag olarak bana 5w40 total yag koydular, aracim 2012 92hp 1.6 dizel active

Ömer Gedik
04-08-2013, 22:20
Gökşin durumla ilgili yarın tekrar iritibata geçeceğimden emin olabilirsin.

Motor yağı konusunda FAP lı araçlar için Total 5W30 İneo ECS veya Mobil1 ESP 5W30 kullanılmalı. FAPsız modellerde bu yağlar kullanılabileceği gibi 5W40 da kullanılabilir.

GOXIN
04-08-2013, 22:33
Gökşin durumla ilgili yarın tekrar iritibata geçeceğimden emin olabilirsin.

Motor yağı konusunda FAP lı araçlar için Total 5W30 İneo ECS veya Mobil1 ESP 5W30 kullanılmalı. FAPsız modellerde bu yağlar kullanılabileceği gibi 5W40 da kullanılabilir.

Ilgin için teşekkür ederim. sanırım yağ konusunda da bir sorun var çünkü benim araç FAPli olmasına karşın 5w40 yag kulandılar. bunun bir sakıncası olur mu?

asdfg112
04-08-2013, 22:41
Ilgin için teşekkür ederim. sanırım yağ konusunda da bir sorun var çünkü benim araç FAPli olmasına karşın 5w40 yag kulandılar. bunun bir sakıncası olur mu?

kıt kanaat de olsa otomotiv bilgimle şunu söyleyebilirim. 5w40 olan total yağ muhtemelen ucuz olan quartz 9000 serisi yağdır. bu noktada iki falso var, birincisi sizin aracınızın yağı 5w30 olmalıdır (aşırı sıcak yerlerde kullanıyorsanız uzmana danışmak gerek), ikincisi piyasada Peugeot DPF'sine uygun iki çeşit yağ bulunur Ineo ECS ve Mobil1 ESP 5w30. yerinizde olsam mutlaka servise giderdim ve doğru yağla değşim yapılana kadar oradan çıkmazdım :)

ben direksiyonla ilgili herhangi bir problem hissetmiyorum yüksek hızda fren yaptığımda. aracım 2012 eylül üretimi bu arada

Ömer Gedik
04-08-2013, 23:26

Aracının FAP lı olduğuna emin misin?

GOXIN
04-08-2013, 23:32
brosurde benim modelde fap yazıyordu başka kontrol edilecek bir yer var mi? Yazılanlar içime kurt düşürdü açıkçası yağ konusunu gözden geçirmem gerekiyor. Arac fapli ve soyledigim gibi 5w40 kullanıldıysa ne yapmalıyız?

GOXIN
04-08-2013, 23:38
kıt kanaat de olsa otomotiv bilgimle şunu söyleyebilirim. 5w40 olan total yağ muhtemelen ucuz olan quartz 9000 serisi yağdır. bu noktada iki falso var, birincisi sizin aracınızın yağı 5w30 olmalıdır (aşırı sıcak yerlerde kullanıyorsanız uzmana danışmak gerek), ikincisi piyasada Peugeot DPF'sine uygun iki çeşit yağ bulunur Ineo ECS ve Mobil1 ESP 5w30. yerinizde olsam mutlaka servise giderdim ve doğru yağla değşim yapılana kadar oradan çıkmazdım :)

ben direksiyonla ilgili herhangi bir problem hissetmiyorum yüksek hızda fren yaptığımda. aracım 2012 eylül üretimi bu arada

dediginiz gibi 9000 serisi kullanmışlar 108tl kdv hariç almışlar. tatildeyim içime kurt düştü şimdi. hem o kadar para ver hemde dandik malzeme kullansınlar.

Ömer Gedik
05-08-2013, 01:54
5W40 9000 serisi kötü bir yağ değildir. Total'in tam sentetik bir yağıdır. Aracın şasi numarasından Service box aracılığı ile bakabiliriz istersen. Bana şasinin son 8'ini yollaman yeterli.

Ayrıca içine kurt düşmesin 10W40 kullanan bir çok FAP lı motor var piyasada, kısa sürede bir şey olmaz.

GOXIN
05-08-2013, 02:13
5W40 9000 serisi kötü bir yağ değildir. Total'in tam sentetik bir yağıdır. Aracın şasi numarasından Service box aracılığı ile bakabiliriz istersen. Bana şasinin son 8'ini yollaman yeterli.

Ayrıca içine kurt düşmesin 10W40 kullanan bir çok FAP lı motor var piyasada, kısa sürede bir şey olmaz.

Şasi numarasını veremeyeceğim ama 2012 92HP 1.6 Dizel Active modellerinin hepsi FAP'lı değil mi? Ayrıca kısa sürede bir şey olmaz derken neyi kastettiniz?

Edit: Şimdi sitesine baktım da bütün dizel modelleri FAPlı olarak gözüküyor.

Ömer Gedik
05-08-2013, 02:59
Bilmediğim için teyit etmek amaçlı şasiden kontrol edelim dedim. En garanti yol budur çünkü. Senin aracını aldığın dönem belkide FAPsız geliyordu. 92Hp tüm modeller FAP lı değil.

GOXIN
05-08-2013, 03:38
Bilmediğim için teyit etmek amaçlı şasiden kontrol edelim dedim. En garanti yol budur çünkü. Senin aracını aldığın dönem belkide FAPsız geliyordu. 92Hp tüm modeller FAP lı değil.

Yok, alırkende bakmıştım FAPlı olarak yazıyordu. Sonuc olarak FAPlı bir araca 5w40 yağ kullanmak sakıncalı mıdır? Çok km yapmadan değiştiririm o zaman.

Gökay
05-08-2013, 06:28
Bende 1 bakım aralığında FAPsız yağ kullandım sağolsun servis sormuyor/önemsemiyor klasik yağı basıyor.Bende unuttum belirtmeyi oyle kullandım.
Bir sıkıntım olmadı bu süre zarfında..

OrCuN23
05-08-2013, 22:02

Salıncak burcunu o zaman üstüne basa basa söyleyeceğiz(: FAP olayına nerden bakıcaz hangi yağı söyleyeceğiz ozaman şimdi? Birde servis konusunda hangi servise gideyim yada varsa yardımcı olan servis foruma özel orayada gidebilirim.. Benden sanada bir tavsiye bence dışarıda garanti süresince araca bir müdahalede bulunma iki gün sonra herhangibi kusurda araca yanlış yağ konmuş yada müdahale edilmiş v.s. gibisinden aracın garanti kapsam dışında kalır.

Can ÖNEL
06-08-2013, 19:21
Bizim aracın 15000 bakımı %15 işçilikte %20 parçada indirim olmak üzere 330TL tutmuştur.

GOXIN
07-08-2013, 00:25
Bizim aracın 15000 bakımı %15 işçilikte %20 parçada indirim olmak üzere 330TL tutmuştur.

Hayırlı olsun, tam içeriğini fiyatları ile yazar mısınız? Birde hangi bayide yaptırdınız? Özellikle yağ markasını merak edşyorum, bana neden 5w40 yağ kullandılar ve zararı var yada yok konusunu nereden öğrenebilirim,aracım FAP'lı.

Can ÖNEL
07-08-2013, 07:50
Hayırlı olsun, tam içeriğini fiyatları ile yazar mısınız? Birde hangi bayide yaptırdınız? Özellikle yağ markasını merak edşyorum, bana neden 5w40 yağ kullandılar ve zararı var yada yok konusunu nereden öğrenebilirim,aracım FAP'lı.

Aracın bakımını abim yaptırdı. Telefonla abimi servis müdürüyle görüştürdüm ve kesinlikle total 5w30 koysunlar araç FAP'lı dedim. Onlarda zaten total quartz 5-30 koyuyoruz demişler. ancak ineo ECS nedir bilmiyorlardı. Yani onlarda 5-30 koyacaklarmış. Fatura evde şu an işteyim aklımda kalanları yazacağım. Total quartzın ineo ECS olmayan başka 5w30 yağı var mı?

Polen ve Hava filtresi
Yağ Total quartz 5w30
Tapa
Silecek suyu
salıncak burçları(garanti)

EVe gidince faturaya bakarak koyarımhatta net çıkarsa direk fotoğrafıı koyarım Gökşin Bey.

Belki de Forum olmasa ben 5-40 5-30 bilmeden ne koyarlarsa eyvallah diyecektim. Sizlere, bu foruma teşekkür ederim.

GOXIN
07-08-2013, 11:31
Ya aslında şu yağ konusuna bilgili birisi net bir yorum yapsa. Şu anda aracıma 5w40 yağ konmuş. Ozellikle totalın sitesine girip yağlarına baktım kullanılan 5w40 yağ normal standart bir yağ, size koydukları yağ için faplı araçlara konulan yağdır diye yazmışlar. Yani benim aracıma da bu yağdan koymalılar diye düşünüyorum. Ama Aktif İriyıl gibi bir servis böyle bir hatayı nasıl olurda yapabilir. Aracın faplı olduğunu bizden daha iyi bilmeleri gerekmektedir. Bununla alakalı özel olarak yine gidip, yağ değişimi yapacağım gibi. Aksilik iki gün sonra Bodruma gideceğim. Bilgisi olanlar bir yorum yapabilirler mi?

Can ÖNEL
07-08-2013, 17:36
Gökşin Bey faturadan yazıyorum;

BYZ GRES 300 ML 8,24TL
TEMP 320 2,54TL
KARTER TAPASI 1,01TL
POLEN FİLTRESİ 26,14TL
FİKS MENÜ HAVA FİLTRESİ 41,53TL
FİKS MENÜ BAKIM 5W30 211,02TL
YAĞ FİLTRESİ DİZEL(FİKS MENÜYE DAHİL)
ATIK YAĞ VE FİLTRE DEPOLAMA BEDELİ 4,02TL

TOPLAM 294.05TL
İSKONTO 17,81TL
ARATOPLAM 276,69TL
KDV 49,80
FATURA TOPLAMI: 326,49TL

ORDU BAYRAM OTOMOTİV'de yaptırdık sağolsunlar ilgiller. Ben yağ fiyatlarının çok abartılı olduğunu düşünüyorum. Yağı daha ekonomik halledebiliriz. Bir dahaki bakımda kendim alıp getirip koymayı teklif edeceğim darılmazlarsa :) Nette 4 litresi 90TL civarı.

Siz bir konuşun servisle bu normal mi? çıkacak sorunun sorumluluğunu alıyor musunuz diye? Bir de yağ konusu var forumda oraya bakabilirsiniz.

GOXIN
07-08-2013, 22:25
detaylar için teşekkür ederim, bende kalemler daha fazla, benim yağ 108tlydi. evet dediginiz gibi bu konuyla alakalı konuşacağım.

TanerHoca
07-08-2013, 23:26
can, her ne kadar yağ filtresi dahil olsa bile 211 liralık yağ-filtre fiyatı çok yüksek olmuş.
ben son bakımda yetkili servise yağı (5-30 ineo) kendim götürmüştüm.60.000 km rutin bakımına yağ hariç 120 lira ödemiştim.
yani benim bakım toplam olarak senin yağ+filtre fiyatına gelmişti.

Can ÖNEL
07-08-2013, 23:47
Taner hocam zaten ben de karşılaştırmak için yazdım. Bende yağ fiyatlarında bir tutarszılık olduğunun farkındayım. Yalnız fatura o kadar karışık ki... Tam olark yağın fiyatını bilmiyorum ancak yüksek olduğu belli. Nette yağ çok ucuz.

TanerHoca
08-08-2013, 00:01
normalde servislerde 5-30 ineo yağa 150-160 lira arası fiyat yazıyorlar.

fahrenheit
24-08-2013, 11:13
dün akşam itibari ile marmaristen döndüm. arabanın kilometresi 15500 oldu :)) bu ssabah servisi aradım randevu için birde fiyat sordum 350 ile 380 tl arası bir tutar olucağı söylendi. yazılanları okudum ama artık çok karışmış. sabit bir bilgi şeklinde genel bakımların yapıldığında uygulanacak şeyler ile ilgili bir bilgi bulamadım.

şimdi 2012 308 1.6 hdi active aracımın 15 bin bakımı için nelere dikkat etmem lazım.

*yağı total quartz ineo 5w-30 kullanmam lazım (dişarda yağ için fiyat 110 tl) kendim alıp gitsem tantana ederler mi? baştan sağma iş yapıp gönderirlermi?
*yüksek hızda sadece 1 kere sert firen yaptım oda kaza atlattığım sırada idi direksiyonla ilgili birşey hissetmeye vaktim olmadı salıncak burçlarını değiştirmek gereklimi?
*bakımı aracı satın aldığım yetkili servis yapacak başka yer yok gaziantepte. orginal olmayan parça veya adi mal kullanma durumları söz konusu olurmu. başlarına dikilsem iyi olurmu?
*klima ile ilgili bir sıkıntı var sanırım bana göre çok üflemiyor ama temizlik ile ilgili internetten buldum spreyi hortum vasıtası ile sıkıp daha sonra 5 seviye klima açarak temizleniyor çok kolay ve sadece sprey 40 tl kendimizde yapabiliriz.
başka bir husus varmı acaba

hatan
09-10-2013, 14:06
http://img76.imageshack.us/img76/633/7429b8aac.jpg

Motor Bilgileri
1.6 HDI 90Hp
1.6 HDI 110 Hp Fap

Bakım aralığı
Normal Şartlar 20.000km/2 yıl
Ağır Şartlar 15.000/1 yıl

Ülkemizde ağır şartlar prosedürü uygulanıyor. Buna göre;

Hava Filtresinin değiştirilmesi 15.000 km
Mazot Filtresinin değiştirilmesi 45.000 km
Partikül Filtresi bulunan araçlar için katkı maddesi 120.000 km
Fren Hidroliği 2 yıl
Sürücü mahalli filtresinin değiştirilmesi 1 yıl

Triger Kayışı Değişimi 180.000 km/10 yıl

Partikül Filtresinin Değişimi 180.000 km

Önerilen yağlar:

Total Activa Total Quartz 7000 10W-40 Yarı Sentetik
Total Activa Total Quartz 9000 0W-40 Sentetik
Total Activa Total Quartz INEO ECS 5W-30 Sentetik Çevre Dostu

Partikül Filtreli araçlar için öncelikle INEO ECS 5W-30 tercih edilmelidir.

Ömer Bey, Merhaba,

Bugün 3008 1.6 HDI (2010 model) aracım için 120.000 KM bakımı yaptırmak amacıyla Fatih Peugeot servisi aradım (Ümit ve Ekrem Bey) bakım için 372 TL+Mazot filtresi istediler forum üyelik indirimi uyguladık dediler. Onun miktarında da da bir sorun var ama esas 120.000 KM.de triger değişimi gerekir dediler. Sizin de yukarıda yazdığınız gibi aslında 110 HP lik motorlarda "Triger Kayışı Değişimi 180.000 km/10 yıl değil mi? " Bunu söyleyince o limit TR için geçerli değil bizde ağır şartlar geçerli 5 yıl/120.000 KM olacak dediler. Ben bir şey anlamadım. Yetkili servisler bu kadar temel bir konuda bile farklı açıklama yapıyor. Bir açıklamanız olursa çok memnun olurum.

İyi günler dilerim.

Bugün Göral pejo Yet.Servis Triger değişim süresinin 180.000 KM.ye Peugeot FR tarafından uzatıldığını söyledi içim şimdi daha rahat bilginize.

bacadir68
29-12-2013, 21:06
Uzun zamandır aklımdaydı ama yeni açıyorum konuyu.

Şimdi ben 307'mi 60000 km bakımı için servise soktum. Bir sonraki bakım olarak 80000 km denildi. Türkiye şartlarında 20000 km çok değil mi? Peugeot Türkiye neden 20000 km servis aralığı belirledi acaba. Yağ olarak 5w-40 total kullandıklarını biliyorum. Uygun hava ve yol şartlarında 15000 km'de bakım aralığı var bu yağ için. Bizde nasıl oluyorda bu 20000 km'ye çıkıyor diye soruyorum kendime. Dizel aracımız 15000 km'dw bakıma giriyor benim lpg'li 307'im 20000km'de. İlginç değil mi?

iPhone 'den Tapatalk (http://tapatalk.com/m?id=1) aracılığı ile gönderildi

trn6137
13-01-2014, 16:00
s.a arkadaşlar aranızda yeniyim bir sualim olacak 3 gün evvel 5008 aldım bir tane 102000 km de bakımlarının nerede nasıl yapıldığını öğrenmem lazım ama ne yapmam lazım bilemiyorum bana kim yardımcı olabilir şimdiden teşekkürler

Yasin CCK
13-01-2014, 16:06
s.a arkadaşlar aranızda yeniyim bir sualim olacak 3 gün evvel 5008 aldım bir tane 102000 km de bakımlarının nerede nasıl yapıldığını öğrenmem lazım ama ne yapmam lazım bilemiyorum bana kim yardımcı olabilir şimdiden teşekkürler

Forum otomotiv her türlü sorunuza profesyonel ve ekonomik bir şekilde yardımcı olacaktır. İletişim:

http://www.forumpeugeot.com/showthread.php?4900-Forum-Otomotiv-ismiyle-ba%FElad%FDk

kvnc35
13-01-2014, 16:17
Arkadaslar 1,6 VTI benzinli 308 modellerde zincirmi yoksa triger kayışımı mevcut??

Ömer Gedik
13-01-2014, 16:19
trn6137 şu an özel servis işletiyorum arzu ederseniz yardımcı olurum.

Kıvanç 1.6 VTI modellerinde Zincir bulunuyor.

kvnc35
13-01-2014, 16:26
Aracım su an 120 binde , bu zincirin değişmesi gerekiyor mu , yoksa arıza vermesi durumunda mı değişir bakımı nedir? Burada bir kaç yere araştırdım ama pek bilgi sahibi değiller, yetkili serviste bile elemanın birisi abi kayış var diyor diğeri zincir var diyor onlar bile kararsız :)

ANKA
27-01-2014, 11:30
Arkadaşlar benim disklerde epey bir dalgalanma vardı, balatalar yeni diye karışmamıştım ama 20000 km oldu ve artık 5 kişi falan araçda olunca pek güven vermiyor frenler.
Son süreçte disk + balata değiştiren oldu mu resmi servislerde, ortalama fiyat ne kadar merak ediyorum. Orijinal ön diskler için 180, balata için 130 TL fiyat veriyorlar. Özel servisler 50 TL işçilik alıyor. 360 TL tutuyor ortalama. Ama resmi servis fiyatları nedir bilmiyorum.

ANKA
27-01-2014, 11:34
Az önce dayanamayıp Ankara Peugeot Tek Oto'yu aradım. 15000 bakımı için 390, ön disk ve balata değişimi için 470 TL fiyat verdiler. Biraz uçuk geldi.

matara
27-01-2014, 13:12
ANKA Ben 40000 km de iken disk ve ön balataları değiştirmiştim. Ama 5000 km sonra (45000) sol önden sürtme sesi gelmeye başladı.. Özel sevisin birine sordum balatayı aşırı frenden dolayı yakmışsın dolayısıyla disk te gitmiş dedi sadece ses yapar ama belli bir süre sonra değiştirmen gerekiyor falan dedi.. Kullanılan malzemelerde orjinal di enterasan ama neyse..
Dolayısıyla ........ sitesne girdim ön disk ler indirimde orijinal 165 TL Balatalar 110 totalde 275 + 50 işçilik 325 e dışarda halledebilirsin diye düşünüyorum ben buna ilave olarak arka balataları da değiştireceğim..

ANKA
27-01-2014, 15:45
ANKA Ben 40000 km de iken disk ve ön balataları değiştirmiştim. Ama 5000 km sonra (45000) sol önden sürtme sesi gelmeye başladı.. Özel sevisin birine sordum balatayı aşırı frenden dolayı yakmışsın dolayısıyla disk te gitmiş dedi sadece ses yapar ama belli bir süre sonra değiştirmen gerekiyor falan dedi.. Kullanılan malzemelerde orjinal di enterasan ama neyse..
Dolayısıyla şahinpeugeot sitesne girdim ön disk ler indirimde orijinal 165 TL Balatalar 110 totalde 275 + 50 işçilik 325 e dışarda halledebilirsin diye düşünüyorum ben buna ilave olarak arka balataları da değiştireceğim..

Brembo alacaktım şu mat siyah olandan onunla ilgili hiç iyi yorum göremedim. O yüzden Ömer'in sözünü dinleyerek tercihimi orijinal ekipmandan yana kullanacağım. Fatih Peugeot iyi fiyat verirse orada planlıyorum ama bu ay değil şubat ortalarına doğru.

asdfg112
27-01-2014, 17:50
Az önce dayanamayıp Ankara Peugeot Tek Oto'yu aradım. 15000 bakımı için 390, ön disk ve balata değişimi için 470 TL fiyat verdiler. Biraz uçuk geldi.

benim de bin km kaldı 15bin bakıma. forumun anlaşmalı servisine götürmeyi düşünüyorum.

Alper134
27-01-2014, 18:18
arkadaşlar debriyaj setimi değiştirmek istiyorum.. herhangi bir serviste değişimini yaptırmış arkadaşlar aldıkları fiyatı söyleyebilirmi ?

teşekkürler.

mimit
27-01-2014, 18:45
ben ön diskleri ve 4 teker balatayı 85,000 de değiştirdim,brembo disklerden takacaktım bende ama brembo balata bulamadım,önceki uydurma işlerden de edindiğim tecrübe ile mümkün olduğunca aynı sistem üzerinde aynı marka ürünleri kullanmak gerekiyor, yoksa özellikle böyle kanallı delikli disklerde ıslık sesine benzer sesler duymak mümkün, gerçi ben genede sipariş vermiştim, sonrasında ürün stokta yok mesajı geldi,bende bekleyemeyeceğim için peugeotun orijinal ürününü taktırdım, maalesef 3000 km sonra ses yapmaya başladılar,ustam ile görüştüm,değiştireceğiz disk ve balataları, bu sefer trw takalım diyor.bende tekrardan brembo mu araştırsam diyorum :D

ANKA
27-01-2014, 21:25
Mehmet bu fren işi epey karışık brembo ile şu green stuf kullananları okudum disk sıkıntılı demiş.Hani adı gibi brembo değilmiş sanırım fason üretim. Rengine şekline aldanmayın demişler. Delikli diskleri de epey dikkatli kullanmak lazım sanırım onlar da sıkıntılı. Ya büyük para verip çok kaliteli ürün alacak insan ya da orijinalde şaşmayacaksın. Trw nin bile bir sürü çeşidi varmış.
Neyse fiyat araştırma çalışmalarına ara vermedim bugün Ankara'da çok tanınan bir özel servisi arayıp 50000 rutin bakımı ve disk +balata değişimi için fiyat istedim çıkan fiyat 650 TL. Total ineo 5w30 ecs nin fiyatı nette 65 70 civarında bugün özel serviste verilen fiyat 120 tl. Diskler için 180 balatalar için 160 dediler. İşçiliğe 90 dediler ama yedek parça fiyatları epey şişirilmiş geldi.
Şunu çok net söyleyebilirim eğer resmi servise gitmiyorsanız sağlam bir parçacı bulun herşeyi alın sonra da iyi bir usta bulup işçilik verip işinizi halledin. Bu işte tecrübesiz ve bilgisiz olursanız özel servisler bile resmi servis kadar ve hatta bazen daha da fazla fiyat istiyor. Tıpkı bir gündüz farını aktif hale getirmeye 50 tl isteyen özel servis gibi (resmi servis 22 tl aldı) sonrasında hava dozeri değişimi için 550 isteyen özel servis yerine resmi servise gidip 490 vermem gibi.
Allah şu interneti icat edenden razı olsun ki neyin ne olduğunu çok net biliyoruz artık.
Ben de büyük ihtimalle anlaşmalı resmi servise gideceğim forumdaki kurallar gereği fiyatı paylaşmayacağım ama resmi servise göre çok iyi fiyat aldım. Yazımı okuyup foruma üye olmayan peugeot sahiplerine tavsiyem acilen foruma üye olup filo indiriminden yararlanmak için ilgili sayfaya bilgilerini yazmaları olacak.
Ömer'e tekrar teşekkürlerimi iletiyorum.

**bu arada bu yağ işinde iyi para var sanki işi gücü bırakıp madeni yağ mı satsak :) en kötü yer % 80 karla satıyor yağı.

Ömer Gedik
28-01-2014, 09:50
Dolayısıyla ........ sitesne girdim ön disk ler indirimde orijinal 165 TL Balatalar 110 totalde 275 + 50 işçilik 325 e dışarda halledebilirsin diye düşünüyorum ben buna ilave olarak arka balataları da değiştireceğim..

Sıfır Disk ve balata takıldıysa sürtme sesi gelmemesi lazım. Balatalar yan sanayi ise ses yapabilir. 5000 kmde balata yakmışsın gibi komik tabirleri bırakmalı artık devrin ustaları...

Bu arada 110 TL ye orjinal balata olmaz şu anda.

Balata Referansı 308 için 4254.26 ve fiyatı 189,15 TL

matara
28-01-2014, 12:13
Sıfır Disk ve balata takıldıysa sürtme sesi gelmemesi lazım. Balatalar yan sanayi ise ses yapabilir. 5000 kmde balata yakmışsın gibi komik tabirleri bırakmalı artık devrin ustaları...

Bu arada 110 TL ye orjinal balata olmaz şu anda.

Balata Referansı 308 için 4254.26 ve fiyatı 189,15 TL

Ömer bey diks ile balataları taktırdığım yer güvenli bir yer orijinal dedim tamam dedi ve taktı ilk 5000 km çok güzeli hatta aracı kullanan arkadaşlarım fren performansına hayran kalmışlardı.. ama 5000 km sonra dönerken ara ara sürtme sesi gelmeye başladı bende yol üstünde bir Peugeot özel servisine gösterdim diskler dalgalı şekilde bozulmuştu bana çok fren yapmışsın yada ayağın hep frende kalmış balata yanmış ve dolayısıyla da disklere zarar vermiş dedi.. Tabi araç 48500 e geldi ve ani frende titreme ve kayma yapıyor..

....... online sitesinde 308 için 4254 26 ön fren balatası 167 TL den 110 TL ye indirime girmiş.. ona gören ben yukarda bir fiyat belirttim.. ürünün resminde sizin belirtmi olduğunuz parça referans koduda gözükmekte sanırım başka bir ürün göndermezler.. Be bakım için hep oradan alışvriş yapıyorum..

ANKA
31-01-2014, 21:55
Bugün Fatih Peugeotta yılı dolduğu için 15000 km bakımı yaptırdım. Yağ ve filtreler değişti ekstra olarak hava filtresini tutan lastikleri de değiştirmişler. 300 TL ödedim toplamda.
Bu arada servise girer girmez motora wd40 benzeri bir ürün sıkmayın bir de aracı yıkamayın dedim biraz garipsense de dediğimi yaptılar. Total 5w30 ineo ecs koyduk bakalım araca bu hayırlısı ile satmadan önceki son büyük bakımımızdı. Arabayı satmaya niyeti olup da benim kadar bakan da var mı bilmiyorum. Şu yakıt lambası yanık halde araba satan insanların arasında :)
Frenlere gelince ön disk ve balata için 410 arka balata değişimi için de 150 180 civarı bir fiyat çıktı. Hakan peugeottan fiyat aldım orijinal ürün olarak ön disk, ön ve arka balata için 320 tl fiyat çıkardılar. En fazla 80 - 100 de işçilik versem 400e kapatırım fren bakımını 200 cebimde kalır. Daha muayene var, trafik sigortası var, kasko var var da var... Bundan sonra yemin ettim yeni yılda araba almam ne varsa yeni yılda çıkıyor insanın karşısına yıla borç harç giriyor insan. Allahtan kasko 900ün altına inecekmiş trafik de 250 civarı. Muayene ve egzoz da 200 tutacak. Allah yardımcımız olsun.

asdfg112
31-01-2014, 21:59
Ben de cuma günü gideceğim bakıma. Malum Ankara soğuklarından dolayı 5/30 yerine 0/30 yağ kullanılmasını isteyeceğim. Ineo First varsa ellerinde sıkıntı olmaz galiba

mobil gönderi...asus memopad

ANKA
31-01-2014, 22:06
Ben de cuma günü gideceğim bakıma. Malum Ankara soğuklarından dolayı 5/30 yerine 0/30 yağ kullanılmasını isteyeceğim. Ineo First varsa ellerinde sıkıntı olmaz galiba

Araçta partikül filtresi var Ankara'nın soğuğunu pek dert etme ben iki yıldır mobil 5w30 esp. Formula kullandım çok da memnun kaldım. Hiç sıkıntı çıkmadı yakıt tüketimi epey düştü. Aracı aldığımda göral 10 40 yağ koymuştu sağolsunlar, araç bir yılda sadece 2000 km yapmıştı Allahtan direk bakım yeniledim 5w30 koydum motorun sesi değişmişti. 5w30 dan şaşma total ineo ecs koydur partikül filtresinde sıkıntı çıkar falan çok baş ağrıtıyor en güzeli ideal olan ürünü kullanmak.

asdfg112
31-01-2014, 22:32
Araçta partikül filtresi var Ankara'nın soğuğunu pek dert etme ben iki yıldır mobil 5w30 esp. Formula kullandım çok da memnun kaldım. Hiç sıkıntı çıkmadı yakıt tüketimi epey düştü. Aracı aldığımda göral 10 40 yağ koymuştu sağolsunlar, araç bir yılda sadece 2000 km yapmıştı Allahtan direk bakım yeniledim 5w30 koydum motorun sesi değişmişti. 5w30 dan şaşma total ineo ecs koydur partikül filtresinde sıkıntı çıkar falan çok baş ağrıtıyor en güzeli ideal olan ürünü kullanmak.

Hocam bakım kitabında ineo first 0/30 da kullanılabileceği yazıyor, dpf için o da uygunmuş. Ama yüzde doksan sizi dinleyeceğim:)

ANKA
03-02-2014, 22:30
Ön fren diski 150, ön balata 120, arka balata 50 olmak üzere 320 TL malzeme tutuyor. Ürünler orijinal peugeot Bugün yeni bir özel servis buldum aradım işçilik olarak 60 TL talep ettiler. Bir hava dozerini söküp içine wd40 sıkıp geri takan ve benden 60 TL alan Vatan Peugeot maceramdan sonra gayet hesaplı geldi. Bu arada özel servis tecrübelerini paylaşacağımız bir başlık açacağım yakında. Neyse konuya dönersek,
Bu fren işine bir de direksiyon ve fren hidroliği girdi onlar da malzeme olarak 50-60 TL civarı tutuyor. Değişim için ne talep edilecek arayıp soracağım.
Sonuç olarak hidrolik değişimi hariç fren bakımı 380 TL'ye mal olacak gibi duruyor. Ayrıntıları paylaşırım.

Ömer Gedik
03-02-2014, 23:20
Anka ben anlayamadım şimdi

Peugeot fiyatlarını yazayım. Hal aşağıdaki gibiyken fiyatlar fazla iddialı. Hatta Arka balata ya orjinal değil ya da 308 için üretilen balata değil. Referans kontrol etmeni öneririm.

Ön Disk takımı -4249.J6- 218,94 TL
Ön Fren Balatası -4254.26- 189,15 TL
Arka Fren Balatası -1608520380- 108,10 TL

Ön disk %31,5 iskonto
Ön Balata %36,6 iskonto
Arka Balata %54,75 iskonto

Bu arada Özel servis paylaşımlarını şu linkten yapabilirsin. ;)
http://www.forumpeugeot.com/showthread.php?285-%D6zel-Servis-Tavsiyeleri

asdfg112
03-02-2014, 23:33
internette bir sitede orijinal ön fren balatası için 110 lira yazmışlar meraktan baktım. referans numarası da uyuyor, sahte olma olasılığı var mı?

Ömer Gedik
03-02-2014, 23:44
asdfg112

Vallahi bu işi benim aklım almıyor. Bende bu sektördeyim biliyorsunuz. Piyasadaki firmaların (yetkili servis dışında) arasında benden daha iyi fiyatla mal alan olduğunu sanmıyorum. Yazdığınız fiyata ben orjinal ürünü alamıyorum.

ANKA
03-02-2014, 23:51
Acaba diyorum bazı teknoloji mağazaları gibi paralel İthalat mı yapıyorlar? Bu işte artı bir kar oluyor mu ya da böyle olur mu bilmiyorum ama birden aklıma geldi. Ürünleri sorarken özellikle sordum orijinali peugeot olsun diye. Hatta abi trw al içinden de trw çıkabiliyor dedi ben de olsun orijinal alacağım dedim.

Ömer Gedik
04-02-2014, 00:10
Acaba diyorum bazı teknoloji mağazaları gibi paralel İthalat mı yapıyorlar? Bu işte artı bir kar oluyor mu ya da böyle olur mu bilmiyorum ama birden aklıma geldi. Ürünleri sorarken özellikle sordum orijinali peugeot olsun diye. Hatta abi trw al içinden de trw çıkabiliyor dedi ben de olsun orijinal alacağım dedim.

Paralel ithalat Peugeot ürünlerinde mantıklı değil. Çünkü Peugeot, Türkiyede oldukça uygun fiyata parça satıyor. Avrupadan çok daha ucuz.

Ön balatalarda İçinden TRW çıkan 308 balatası yok. Zaten forumda birçok kez yazdım TRW kutulu ürün ile Peugeot kutulu ürünün içinden aynı marka çıksa bile kalite farkı var. Piyasada ehil ustalar bilir TRW nin zamanla cam gibi olan kemik balatalarını ve önermez.

ANKA
04-02-2014, 08:19
Peki Ömer son bir soru daha sence orijinal ürüne en yakın performans hangi yan sanayi ürün ile alınır? Yakın fiyatlı tabi. Benim bildiğim balata olarak trw, bosch, valeo, brembo, ate gibi ürünler var bunların diskleri de var. De ki para çıkışmadı yan sanayi ürün kullanmak durumunda kaldık, önerilerini bekliyorum.

Ömer Gedik
04-02-2014, 09:48
Peki Ömer son bir soru daha sence orijinal ürüne en yakın performans hangi yan sanayi ürün ile alınır? Yakın fiyatlı tabi. Benim bildiğim balata olarak trw, bosch, valeo, brembo, ate gibi ürünler var bunların diskleri de var. De ki para çıkışmadı yan sanayi ürün kullanmak durumunda kaldık, önerilerini bekliyorum.

Brembo ve Ate ile ilgili tecrübem yok. Ancak diğerlerini önermiyorum.

Piyasada bulabilirseniz Fritech'in (İtalyan malı) bu konuda sorunsuz olduğunu ustam önceki çalıştığı yerden tecrübe etmiş.

des0uza
04-02-2014, 10:32
Brembo ve Ate ile ilgili tecrübem yok. Ancak diğerlerini önermiyorum.

Piyasada bulabilirseniz Fritech'in (İtalyan malı) bu konuda sorunsuz olduğunu ustam önceki çalıştığı yerden tecrübe etmiş.

Ömer bey ,, belirttiğiniz Fritech markası satınalma sorumlusu olduğum şirketimin 10 yılı aşkın bir süredir Türkiye distribütörlüğünü yaptığımız markamızdır. İligli markada dileyen arkadaşlar ürüne ulaşabilmeleri için her türlü desteği vermeye hazır olduğumu belirtmek isterim.

Saygılar.

asdfg112
04-02-2014, 11:34
Ömer bey ,, belirttiğiniz Fritech markası satınalma sorumlusu olduğum şirketimin 10 yılı aşkın bir süredir Türkiye distribütörlüğünü yaptığımız markamızdır. İligli markada dileyen arkadaşlar ürüne ulaşabilmeleri için her türlü desteği vermeye hazır olduğumu belirtmek isterim.

Saygılar.

Ürünleriniz ve fiyatları hakkında daha detaylı bilgi alabileceğimiz bir yer varsa öğrenmek isterim.

Ömer Gedik
04-02-2014, 11:38

Saygılar.

Tesadüfün bu kadarı :)

Bende şirketimize almayı düşünebilirim.

asdfg112
04-02-2014, 11:44
Online katalog da 308e göre ürünlerini görebiliyorum ama türkiyede nerede satılıyor, kalite konusunda ne gibi yorumlar var bilmiyorum. Eğer teminat kolay olursa, yani istediğimiz zaman kolayca ulaşabileceğimiz bir markaysa yabancı forumlara göz atarım bir ara.

ANKA
04-02-2014, 12:06
Neye niyet neye kısmet tam böyle birşey sanırım. erişim konusunda bilgiyi ben de bekliyorum. Fiyat performans ikilisi iyi ise iyi bir alternatif olabilir.

ANKA
04-02-2014, 12:21
Bu arada mini bir araştırma yaptım sanırım firmanın adı Karland simgesi Karsan a benziyor. Bayi bilgisi yok ama telefon falan var
http://www.karland.com.tr/urun_gruplari/fren_detay.aspx?SectionID=ANSJactHG1dnMJC2z83kNA%3 d%3d&ContentId=oL%2bCBULp%2br9oKH7oJi230Q%3d%3d

Ömer Gedik
04-02-2014, 12:26
Bu arada mini bir araştırma yaptım sanırım firmanın adı Karland simgesi Karsan a benziyor. Bayi bilgisi yok ama telefon falan var
http://www.karland.com.tr/urun_gruplari/fren_detay.aspx?SectionID=ANSJactHG1dnMJC2z83kNA%3 d%3d&ContentId=oL%2bCBULp%2br9oKH7oJi230Q%3d%3d

Karland zaten Karsan ile birlikte Kıraç holding kuruluşları.

Karland bayiilik sistemi ile çalışıyor. Eğer firma Karland ise bizi bir bayiye yönlendirirler direk alırsak şahane olur. :)

des0uza
05-02-2014, 11:18
Arkadaşlar merhaba ,,

Dün mesajlarınıza cevap veremediğim için kusura bakmayın.

Yukarıdaki mesajlarda bahsi geçen Karland firmasında 15 Yıl süredir çalışmaktayım. Ne yapar bu firma derseniz ; Otomotiv aftermarket yedek parça pazarlama ve satış şirketidir.
Kıraça topluluğu bünyesinde bulunmaktadır. Neyse bu konuyu fazla uzatmaya gerek yok.

Fritech konusunda daha önce de belirttiğim gibi 10 yılı aşkın bir süredir ithalatını yapmak ile birlikte Türkiye tek satıcı distribütörüyüz. Malumunuz günümüzde tek satıcılık şartı , üreticilerin oldukça yüksek adet satış taleplerini karşılamanız ile gerçekleşiyor. Fritech İtalya menşeilidir. Kalite konusunda şimdiye kadar sıkıntı yaşamadık. Ancak ilke yıllarda referans bazında bazı şikayetler oluşmuştu ve bunların üretim iyileştirilmesi ile çözülmesini sağlamıştık.

Ömer beyin belirttiği gibi Türkiye genelinde bayilik formatında çalışıyoruz. Ömer bey , sizin firmanıza çıkış yapabilme konusunda durumu görüşebiliriz. Forumdaki arkaşdaşlarında olası taleplerini sizin firmanız aracığılı ile sağlanabilir düşüncesindeyim. Perakende satış olmadığından kendi aracım ile ilgili ürünleri dahi bayi üzerinden alabiliyorum. :))

Bunun haricinden www.karland.com.tr sitemizden gerek Türkiye gerekse yurt dışı markalarımızı görebilirsiniz. Bu konuda forumdaki değerli dostlara elimden gelen yardıma hazır olduğumu belirtmek isterim.

Saygılar.

ANKA
07-02-2014, 08:14
Bir soru daha orijinal disk dışında sorun çıkamayacak bir ürün var mı? Fritechin diski var mı mesela? Valeo trw bosch brembo disk nqsıldır?

des0uza
07-02-2014, 08:40
Şahsen ben kendi aracımda Bosch disk kullanıyorum. Herhangi bir sıkıntım yok.

Sent from iPhone with Tapatalk.

Ömer Gedik
07-02-2014, 09:15
Anka

Disk konusu balata gibi hassas değil. Diğer marka ürünlerin diskleri kullanılabilir. ;)

ANKA
07-02-2014, 10:10
Şimdi hidrolikleri de değiştireceğim onun için bütçeyi sağlam tutmak lazım. Disk olarak uygun bir tane alayım o zaman. Ömer birkaç kez sordum da gözden kaçtı belki bizim araçların direksiyon ve fren hidroliğini tümüyle değiştirmek için kaç litre almak lazım?

ANKA
14-02-2014, 20:32
Önlere fritech arkalara orijinal balata taktırdım. Usta fritech ile ilgili çok fazla artı yorum yapmadı. Sert bir balata dedi. Brembo disk ebc red mi yapsaydım diye düşündüm bir an ama artık çok geç bqkalım nasıl bir performans sergileyecek.
Bir 400 tl harcadık frenlere.

asdfg112
15-02-2014, 00:30
Önlere fritech arkalara orijinal balata taktırdım. Usta fritech ile ilgili çok fazla artı yorum yapmadı. Sert bir balata dedi. Brembo disk ebc red mi yapsaydım diye düşündüm bir an ama artık çok geç bqkalım nasıl bir performans sergileyecek.
Bir 400 tl harcadık frenlere.

Fritech balataları ne kadara temin ettiniz acaba?

ANKA
15-02-2014, 07:47
Fritech balataları ne kadara temin ettiniz acaba?

Önler için 70 tl verdim. Aslında şöyle bir bilgi verdiler bizim parçaların çoğu 307 ile benzer olduğundan orijinal balatalar ucuz olabiliyormuş. Dün biraz geceye kalınca orijinal arka balata için 75 verdim aynısını 50ye de alırdım. Hani şuanki aklım olsa balata olarak orijinal ya da ate kullanırdım. Dün ön arka balata 145 tuttu parçacıdan orijinal alsaydım 170 tutacaktı 25 tl için değdi mi bilmem. Bakalım balata ile ilgili tecrübelerimi paylaşacağım. Ustanın dediği trw ve boschdan iyi ama yine de epey sert bir balata olduğu yönünde.
Aslında paraya kıyıp seramik balata almak lazım. Ate çıkarmış ama malum sitede tükenmiş arkalar var önler için yok.

asdfg112
15-02-2014, 09:31
Fritech balatayı denemek için bir fırsat oldu size de. Bakarsınız orijinalden daha uzun ömürlü, daha peeformanslı çıkar belli mi olur

asdfg112
21-02-2014, 20:00
bugün 308'in ilk 15bin bakımını yaptırdım. Ankarada anlaşmalı olduğumuz Fatih Peugeot'a gittim.

buradan paylaşmak istemiyorum ama forum indirimimiz gerçekten işe yarıyor. üstelik ilgi ve işçilik de gayet yerindeydi. 40 dakika civarı sürdü, bakım sırasında hep arabanın başındaydım ve bol bol muhabbet ettik.

HUNT
10-03-2014, 11:36
Merhaba yeni üyenizim forumunuzun ilk defa bir 308 sahibi oldum aracım 125.000 de sanırım 130.000 de bakıma gitmem gerekecek tavsiye edeceğiniz bir usta yada servis varmı fatih Peugeot gibi yada Fatih Pugeot'un yerini tarf edermesenz bana

Bir konuda daha yardım isteyeceğim sizden 130.000 bakımda değişmesi gereken şeyler nelerdir

asdfg112
10-03-2014, 13:20
Fatih peugeot büyük sanayide, Atatürk kültür merkezi nin karşısından girebilirsiniz

burak_can
18-03-2014, 20:55
herkese selamlar foruma yeni katıldım çok uzun yıllardır peugaot kullanıcısı diyilim 207 1.4 trendy 2 tronic araç sahibiyim aracım 2009 model 21000 km de aracımı bakıma sokucam aracıma ne gibi bi işlem yapılıcak aracın 17000 km de yağı deyişti tekrar bi yağ deyişimi olucak mı ? yaptırmam gerekenler nelerdir ? son olarak güncel fiyatlar neler sevisten ne kadara çıkarım bilgi verirseniz sevinirim :)

Ömer Gedik
18-03-2014, 22:28
Burak bey aramıza hoşgeldiniz. 207/Aracım başlığında konu açarak aracınızı paylaşırsanız seviniriz.

Aracınızın yağı henüz 4000 kmde ise değişmeniz gereksiz olur tabi ki yağ filtreniz de değiştiyse. Ayrıca periyodik bakım yaptıracaksanız Hava Filtresi ve Polen Filtresi değişir. Diğer parçalar kontrol edilir. Aracınızda benzin filtresi bulunuyorsa bu da değişebilir.

burak_can
20-03-2014, 16:56
teşekkür ederim ömer bey sağolun

vanheru
27-04-2014, 12:15
Arkadaşlar aracım şu an 23700 kmde..ilk bakıma 15binde girmiş araba( garanti bakımı) şu an garantisi bitti nisan ayı itibarıyla..Serviste yapılan 15 bin bakımında bir sonraki bakım için kağıda 25000 yazmışlar..sorum şu ? ben 25 binde değilde 30 binde girsem 2.bakıma bir sıkıntı olur mu? bi ara bu anahtar işareti çıkıyordu,aracın garantisi bitmeden bir göstereyim diye geçenlerde serviste bi genel kontrol yaptırdım,usta bu esnada sanırım o anahtar işareti ilgili de birşeyler yapmış şu an anahtar işareti çıkmıyor..30bine kadar bekleyeyim mi ne diyorsunuz?

asdfg112
27-04-2014, 13:19
Arkadaşlar aracım şu an 23700 kmde..ilk bakıma 15binde girmiş araba( garanti bakımı) şu an garantisi bitti nisan ayı itibarıyla..Serviste yapılan 15 bin bakımında bir sonraki bakım için kağıda 25000 yazmışlar..sorum şu ? ben 25 binde değilde 30 binde girsem 2.bakıma bir sıkıntı olur mu? bi ara bu anahtar işareti çıkıyordu,aracın garantisi bitmeden bir göstereyim diye geçenlerde serviste bi genel kontrol yaptırdım,usta bu esnada sanırım o anahtar işareti ilgili de birşeyler yapmış şu an anahtar işareti çıkmıyor..30bine kadar bekleyeyim mi ne diyorsunuz?

308lerin bakımları 15binde bir diye biliyorum. servis yanlış yazmış olabilir

vanheru
27-04-2014, 14:00
308lerin bakımları 15binde bir diye biliyorum. servis yanlış yazmış olabilir
siz nasıl yapıyorsunuz? 15 mi 10 mu?

vanheru
29-04-2014, 11:59
25 bin bakımı için servis 300 tl fiyat verdi.Bu fiyata polen filtresi dahil değil,çünkü onu 1 ay önce değiştirmiştim.Araç 308 1,6 hdi 90 bg..Maraşta özel karpej peugot servisi ise aynı bakım için 140 tl fiyat verdi..Yapılacak işlemler : hava ve yağ filtre değişimi ve yağ değişimi...
servisin bu kadar kazık olmasını hazmedemiyorum fakat aracı satarken servis bakımlı olması avantajını da göz ardı edemiyorum...Kısaca bu ikilem içerisindeyim..Tavsiyesi olan var mı? araç şu an 25 bin kmde..Özel servis de tamamen orjinal parça kullandığını söyledi..Ne yapmalı ? özel servis mi , kazık yetkili servis mi?

efegunay
29-04-2014, 12:44
Arkadaşlar merhaba geçende söylemiştim aracımın büyük bakımı yapıldı 3000 tl gibi bir fiyat çıktı pazarlıkla 2500 tlye hallettik yapılanların listesini aşağıya koyuyorum.bu arada bakımları ankarada özel peugeot serviste yaptırdım yetkili servislerden aldğım fiyatlar gerçekten uçuktu nerdeyse kalem başına işçilik istediler burasıda tanıdık olduu için saolsunlar yardımcı oldular km110.000dir.
http://imageshack.com/a/img841/7688/kaism.jpg

vanheru
29-04-2014, 13:03
Yetkili servis bu işlemlere herhalde bi 6-7 bin tl istemiştir..

efegunay
29-04-2014, 13:08
Yetkili servis bu işlemlere herhalde bi 6-7 bin tl istemiştir..

yetkili serviste parçada çok ufak rakamlar oynasada toplamda bir hayli zorluyor tabiki ama yetkili servisin en büyük kazığı kalem başı işçilikten oldu toplamda 1500 tlye yakın işçilik istediler.

vanheru
29-04-2014, 13:11
yetkili serviste parçada çok ufak rakamlar oynasada toplamda bir hayli zorluyor tabiki ama yetkili servisin en büyük kazığı kalem başı işçilikten oldu toplamda 1500 tlye yakın işçilik istediler.

Yetkili servis mi özel servis mi? ikilemim halen devam ediyor :)

efegunay
29-04-2014, 13:13
Ankara göral peugeot yetkili servis 1500 tlye yakin iscilik istedi bende peugeot ozel servisinde 2500 tl malzemeler dahil bakimi yaptirdim :)

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

caglar06
29-04-2014, 14:20
hayırlı olsun efegunay (http://www.forumpeugeot.com/member.php?1609-efegunay) güle güle bin uzun kmler inşaallah ... fiyat çok da pahalı gelmedi ama yazılanlar çok okunmuyor vaktin varsa ve sen yazarsan kalem kalem, çok memnun oluruz ... şu 1124 lira tutarı olan komple volant dediklerinin içinde debriyaj baskı balata da mı var ? eğer öle değilse yoksa volantın 650-700 lira gibi bir fiyatı olduğunu biliyorum ben ...

jerpelea
29-04-2014, 14:50
sadece volant dişlisi için yazılmış 1124 tl. aşağıda debriyaj set yazılmış 409 tl onun hemen altında debriyaj çatalı var 74 tl

efegunay
29-04-2014, 18:33
1124 olan tek volan fiyatı bende aracı bakıma vermeden bunları araştırmıştım internette volan + debriyaj seti 700 tl diyolar ama onlar yerli yan sanayı malzemeler kime sorduysamda kullanmamam gerektiğini soyledi sonucta az buz para değil tekrar bir sıkıntı cıkarsa basıma ıs acılacak dıye orijinal valeo marka kullandık . kalemleri tek tek yazıcam

asdfg112
29-04-2014, 18:43
siz nasıl yapıyorsunuz? 15 mi 10 mu?

Geç cevap için özür dilerim, bildirim gelmediği için bilemedim alıntı yaptığınızı.
Ben ilk bakımı 15binde yaptırdım. Bundan sonra yağı 10binde değiştireceğim, diğer ürünleri filtreleri falan yani 15binde değiştirmeyi düşünüyorum.
Mazot filtresi için servis 45bin dedi ama ben 30binde değiştirmeyi planlıyorum servis dışında.

efegunay
29-04-2014, 18:48
orta aks bilyası ------------------ 48tl
komple volant ------------------ 1124tl
prizdirek keçesi ------------------35tl
motor yağı 5W 40 5tl --------- 108tl
yağ filitresi ------------------------16 tl
hava filitresi ---------------------- 27 tl
polen filitresi ----------------------45 tl
mazot filitresi --------------------- 96tl
triger seti --------------------------269tl
devirdaim pompası ------------- 113tl
debriyaj seti ----------------------409 tl
debriyaj catalı --------------------74tl
sanzuman yag 2lt ---------------36tl
kayıs ------------------------------ 36 tl

torna işlemi------------------------ 40tl
sağ marşpiyel yapımı ----------- 150 tl
toplam işçilik --------------------- 450tl

caglar06
29-04-2014, 20:02
sadece volant dişlisi için yazılmış 1124 tl. aşağıda debriyaj set yazılmış 409 tl onun hemen altında debriyaj çatalı var 74 tl

bu fiyatlar normal yani öyle mi ?

caglar06
29-04-2014, 20:06
1124 olan tek volan fiyatı bende aracı bakıma vermeden bunları araştırmıştım internette volan + debriyaj seti 700 tl diyolar ama onlar yerli yan sanayı malzemeler kime sorduysamda kullanmamam gerektiğini soyledi sonucta az buz para değil tekrar bir sıkıntı cıkarsa basıma ıs acılacak dıye orijinal valeo marka kullandık . kalemleri tek tek yazıcam

tabi orjinal parça kullanmak en doğrusu, ii etmişsiniz abicim ... kalemleri de tek tek yazmışsın, teşekkür ederiz ... + bu kadar işe 450 lira işçilik gayet uygun olmuş bence güle güle bin uzun kmler ...

ANKA
29-04-2014, 20:29
Volan sachs ise o kadar da kötü bir ürün değil bence o kadar araba programı izledim çok spor araca taktılar sachs marka Volan ve debriyaj balatasını. Yerli çakması var mı bilmiyorum ama orijinal ithal ürünse sachs alınır.
Orijinal ürün alırken ben her yere sorarım aynı ürüne 400 diyen de oldu 500 diyen de.
Bu arada yeni takımı güle güle kullanın biraz maliyetli olmuş ama içiniz rahatsa gerisi teferruat.

efegunay
29-04-2014, 20:35
Yani açıkcası daha sonra başım ağrımasın aklım kalmasındiye birazda ustamın sözüne itibarla yaptırdım maliyeti benide bir hayli yordu yoksa :)

caglar06
29-04-2014, 20:35
işte sachs markayı herkes tavsiye ediyor, ben de 2 sene önce değiştirirken sachs marka kullanmıştım bi sıkıntısını yaşamadım sorunsuz kullanıyorum halen ... ama arkadaşımız orjinal parça olan valeo marka kullanmış ...

:) önemli olan senin içinin rahat etmesi, hayırlı uğurlu olsun iyi etmişsin bence, güle güle kullan

Ömer Gedik
29-04-2014, 21:39
Aracınız Euro5 motor mu?

tapatalk...

efegunay
30-04-2014, 19:59
Valla Euro5 ne oluyor tam bilmiyorum :) araç 2008 1.6HDİ

ANKA
30-04-2014, 20:37
2008 ise benim eski aslandan euro 4 sizinkisi. Ben hala bu euro5'in sesine alışamadım tam setra otobüs motoru :)

efegunay
30-04-2014, 20:57
Peki bu Euro5 le 4 arasinda ne fark var performansmi yakit ekonomisimi ne gibi

ANKA
30-04-2014, 21:14
euro 5 112 beygir, egzoz gazları çok daha çevreci ve bence evet kesinlikle daha az yakıyor. Aksini iddia eden olabilir ama alt devirleri daha güçlü geldi bana. Bir de acayip bir çalışma melodisi var :)

asdfg112
30-04-2014, 21:17
110hp olan euro4 motor 16valf iken 112hp euro5 8valftir. Yani tamamen farklı bir motor. Şehir içi yakıttüketimi önceki nesile göre azalmış ve daha sessiz hale gelmiştir.

GOXIN
03-06-2014, 11:54
Biraz önce DKY Peugeot ile görüştüm. 308 1.6 HDİ aracımın 30.000 km bakımı için 420tl fiyat söyledi.
Ayrıca 30bin kmde mazot filtresi de değişiyor o da olursa 500 ü buluyor dedi.
Ama şu anda %20ye yakın indirim var dedi. Bakalım bir kaç fiyat daha alıp daha sonra anlaşmalı servise yöneleceğim.

MAJAY
04-07-2014, 23:20
Merabalar siteyi daha önceden takıp edıyordum dun bakım yapmadan tekrar bır gırdım be bugun yapılan bakımlardan sonra yazmak ıstedım.bugun aileye ait407, 2006 model(sıfır alınmıştır) 130binde 1.6hdi araca bakımı tanıdık ustama yaptırdım.Araç sureklı yetkılı servıse gıdıyordu ve verılen paraya acıyordum bıraz.kendımdede 2010 3008 1.6vti Lpg 40 binde araç var.

Alınan parçalar: 407 için
Total 5-30 ıneo ecs 4lıtre 70Tl ( Serviste 130 TL yazıyorlarmış)
Orjınal yag fitresi 10tl
orjınal hava fıltresi 20tl
orjınal polen fıltresı karbon 25tl
mazot fıltesı delfı marka 50tl( araçtanda servıste delfi takılmış bu çıktı)
TRW ön dısk 140tl, Trw ön balata 80tl, Trw arka balata 65tl (Trw kendı aracımdada kullanıyorum sessız guzel bır balata zaten aracın arka balatası trw çıktı servıs oyle takmış disk ilk kez degişti arka disk pürüzleri alındı. Arka fren kalıperlerınde TRW soguk damgası var zaten)
460tltuttu nakıt 450tl aldım.

3008 aracım için TOTAL 5-30 ıneo ecs 70tl, yag,polen(karbon),havafiltesı orjınal hepsi toplamda 130Tl verdım

407 nin bu bakımları ile kendı aracımın yag, yag fıltesı hava ve polen fıltesı degısımını işçilik toplamda 150tl verdım.

Yetkılı servıste 407 bu degısım ve bakımlarına 900den asagı olacagını tahmın etmıyorum.
Not: 3008 polen fıltesı yerını koyan muhendıs arkadaşa selamlar olsun nasıl bıryer oyle ben ızlerken bunaldım.ayrıca 2tane olması şasırttı beni.

tsinanb
21-10-2014, 15:31
Peugeot 2008 1.6 e-hdi 15.000 km bakım ücreti nedir bilen var mı?

pejocu06
28-10-2014, 10:15
Merhaba arkadaşlar,

301 allure var..ilk kez servise gideceğim.. Ankarada ABC yi aradım 15000KM bakımı 480TL %20 indirim yapıyorlarmış 384TL ye ilk bakımını yapıyorlarmış.. Telefonda çok hızlı saydı lk bakımda neler yapılır ne için ücret alınır? nelerden ücret alınımadan garanti kapsamında yapılır? bilmiyorum..

Bu konuda tecrübeli arkadaşlar bilgi ve tecrübelerini paylaşabilirlerse sevinirim..

Bir de daha uygun fiyata yaptırmam mümkünmü acaba?

Selamlar

Kazasız belasız günler dilerim..

woonmalker
28-10-2014, 10:42
Dostum fatihin forumla anlasmasi var .. Anlasmasi olmasa bile simdiye kadar gordugum en kaliteli servis :)

pejocu06
28-10-2014, 10:48
nasıl bir anlaşma?

canmühür
28-10-2014, 11:19
Aracın ilk bakımına, 1 dilediğiniz peugeot bedava:):) şaka bir yana filo indirimi forumla anlaşmalı olduklarından ekstra indirim veriyorlar.

pejocu06
28-10-2014, 11:28
ankara da ilk kez servise bakıma götüreceğim.. araç 301 dizel..
abc 480TL , %20 indirimli 384 TL dedi,
Fatih 305yedek parça+115işçilik=420TL, %20 indirim 340TL dedi,
Göral 380 TL, %15 indirim 325TL dedi..

ilk kez servise giden araçta neler değişiyor nelere bakıyorlar? ücretler sizce nasıl?

bu sıralar Ankarada aracını servise götürecekler varsa hep beraber gidelim indrim alalım ne dersiniz?

Ömer Gedik
28-10-2014, 22:04
pejocu

Zaten Ankarada bir bayii ile anlaşmamız var. Diğer konunuzda silinmiştir.

suloman
29-10-2014, 14:14
Ömer, benim aracın(1.6 THP) ağır bakım gibi bir şeyi var mı? Yani zorunlu triger zinciri, bilyaları ya da V kayışı değişimi için, yıl veya km sınırı var? Bilgilendirirsen sevinirim. Araç 2009 mayıs ayı çıkışlı, 84000 km'de.

pejocu06
30-10-2014, 12:02
Ömer Bey,

anlaşmalı yeri aradım %20 kampanyası varmış şuanda herkes için.. Eğer toplu halde birkaç kişi gidersek daha fazla indirim alabilirmiyiz diye konu açtım.. Neden konuyu sildiğinizi de anlamış değilim...

Zulan
30-10-2014, 12:27
Ömer Bey,
Neden konuyu sildiğinizi de anlamış değilim...

http://www.forumpeugeot.com/showthread.php?p=119160

G2 ile takaTuka

Ömer Gedik
30-10-2014, 12:29
Ömer Bey,

anlaşmalı yeri aradım %20 kampanyası varmış şuanda herkes için.. Eğer toplu halde birkaç kişi gidersek daha fazla indirim alabilirmiyiz diye konu açtım.. Neden konuyu sildiğinizi de anlamış değilim...

Zaten anlaşmamız var diyorum zaten. İlgili konuya gidin ve görün hepsi bu. Hala ısrar ediyorsunuz. Ayrıca mesaj tekrarı yaptığınızda mesajlarınızda silinir.

pejocu06
13-11-2014, 10:51
15bin bakımda neler yapılıyor bilen var mı?

Ömer Gedik
13-11-2014, 13:22
Hava Filtresi
Yağ Filtresi
Polen Filtresi
Motor yağı

Değişir. Gerekirse balata değişir.

pejocu06
17-11-2014, 13:38
bugün henüz 11bin km de olan aslanımı 345TL servis ücreti ödeyerek serviste baktırdım... Servis Ankara Göral.. Ömer beyin söylediklerini yaptılar.. herkeze kazasız belasız sürüşler..

muratemre
22-11-2014, 06:16
aracım 50.000 de bakıma girmiş. kağıtta 60.000 de tekrar gelecek diyor.
merak ettiğim mazot filtresi 60.000 de değişir mi ?
yetkili bana gerek duyarsak değiştiririz dedi. 45.000 de değişmiş olmalı dedi ama 45.000 de bu aracın bakıma girdiğini sanmıyorum ben.
10.000 de bir mi yoksa 15.000 de bir mi bakıma giriyor bu arabalar ? 308 e-hdi otomatik dizel araç.

TanerHoca
22-11-2014, 11:06
Normal bakim periyodu 15.000 km. Mazot filtresi 45.000 de bir değişir.degistigine emin degilseniz 60.000 de değiştirin. 45.000 de Degismisse gerek yok.

Gümüş Ok...

mutozor
12-02-2015, 13:46
30.000 km bakımı için servis 450 tl fiyat çıkardı. Sizce fiyat nasıl arkadaşlar?

ssgti
12-02-2015, 14:02
Yanlış hatırlamıyorsam 30 bin bakımı 420-430 lira gibi bir ücrete yaptırmıştım. 5 ay oldu bakım yaptıralı. Bu zaman içerisinde euro artış gösterdi. Bu farkı yansıtmışlarsa normal denebilir. Ben dizel için bu fiyatı söylüyorum. Aracınız benzinliyse fiyat farklı olabilir.

Yasin CCK
12-02-2015, 14:19
Fiyat normal. Biraz iskonto alınabilir.

mutozor
12-02-2015, 14:40
Aracım 2013 model 301 1.6 hdi 92 hp manuel dizel. Bilgi için teşekkürler.

301gti
12-02-2015, 15:03
1 ay evel arkadasim 2013 hdi allure sinin bakimini 350 tl ye yaptirdi...

ssgti
12-02-2015, 15:08
Yetkili serviste 15 ve 45 bin bakımları 350 liralar civarına çıkıyor. 30 bin bakımda mazot filtresi farkı nedeniyle fiyat yükseliyor.

tsinanb
12-02-2015, 15:19
Normal bir fiyat vermişler bence

301gti
12-02-2015, 15:19
Bilgilendirme için tsk

mutozor
12-02-2015, 15:31
slm 301 gti . 301 'in 30.000 km bakımını mı 350 tl 'ye yaptırdı arkadaşın? Birde yetkili servise mi yaptırdı ?

mutozor
12-02-2015, 15:32
teşekkürler ssgti. Sağolasın.

301gti
12-02-2015, 16:04
Evet yetkili serviste 30 bin bakımını yaptırdı, mazot filtresini bende merak ettim değiştimi değişmedimi, öğrenir bilgi veririm . . .

ayzinim
12-02-2015, 16:05
Yetkili servisler belli dönemlerde kampanya uyguluyorlar. Böyle bir kampanyadan faydalanıp aracımın 30.000 km bakımı 340,00 TL'ye yaptırmıştım. 301 kullanıcısı arkadaşta böyle yaptırmış olabilir.

furkangul
13-02-2015, 20:05
Merhabalar, 301 Allure sahibiyiz. Aracı alalı 1 seneyi geçti. Bugün servis randevusu için Efe otomotiv'i aradım. Senelik bakım için 475 TL civarında bir ücret tutar dediler, bu konularda biraz acemiyim tecrübem yok sizce bu ücret normal mi yoksa Elmas'dan da fiyat almalı mıyım?

ssgti
13-02-2015, 23:10
Fiyat çok geldi. Başka servisleride arayarak fiyat alın. Size en yakın servis bolluk oto. Elmas genelde yüksek fatura çıkarır.

powerb
14-02-2015, 00:49
Ben geçen sene ilk bakımda bolluktan 301 liraya yaptırmıştım bir fiyat alın derim gerçi ufak bi yamuk yaptılar ama fiyata bakınca sorun yok.

http://www.forumpeugeot.com/showthread.php?5527-Porbeagle-%FDm/page5 Burdan benim bakımı yaptırdığım zamana bakabilirsiniz.

furkangul
14-02-2015, 01:33
Fiyat çok geldi. Başka servisleride arayarak fiyat alın. Size en yakın servis bolluk oto. Elmas genelde yüksek fatura çıkarır.

Ben geçen sene ilk bakımda bolluktan 301 liraya yaptırmıştım bir fiyat alın derim gerçi ufak bi yamuk yaptılar ama fiyata bakınca sorun yok.

http://www.forumpeugeot.com/showthread.php?5527-Porbeagle-%FDm/page5 Burdan benim bakımı yaptırdığım zamana bakabilirsiniz.
Yarın Bolluk Oto'yu arayıp fiyat alacağım. Artık ya bolluk ya da efe'ye gideceğiz. Teşekkür ederim yorumlarınız için.

tutku
15-02-2015, 04:17
Ben ilk yıl bakımını 6bin olduğunda yaptırdım. Peugeot yetkili servisteydi. Web sitelerinde indirim diyordu. İndirimli hali ile 375 TL çektiler. Karter koruma da 120 TL civarı tuttu. Toplam 495 civarı bir şey ödedim. Benim araç da 301 allure HDİ 92hp

Dark cihazıyla Tapatalk ile gönderildi.

furkangul
16-02-2015, 15:56
Okuldan dolayı Bolluk Oto'ya uğrayamadım. Efe(yeni adıyla Nev) Oto'dan 387 TL'ye hallettik.

ANKA
16-02-2015, 16:21
Bugün mesaj geldi resmi servislerden %25 indirim var diye.

FKZ
24-02-2015, 14:38
Arkadaslar sizden bir ricam olacak. Aracim 2011 sonu cikisli, su an 21.750 km de. Bakim zamani geldi. Garanti suresi doldugu icin ben malzemelerimi kendim alip yine yetkili serviste bakimi yaptirmak istiyorum.
Buna gore Motor yagi, hava, yag ve salon filtresi, disinda neleri degistirmem ya da almam gerekiyor? Bilgi verirseniz cok sevinirim. Burdaki servislere kalsaniz her bakimda degisebilen herseyi degistirmeye kalkiyorlar :)

ANKA
24-02-2015, 22:50
Türkiye için konuşmak gerekirse malzemeleri alıp yetkili serviste değişim olmaz hiçbir servis yanaşmaz buna. Belki sadece yağ almanıza izin verebilirler onu da servis müdürü ile konuşmanız lazım. Bence hiç kasmaya gerek yok gidin alın ürünleri sağlam bir özel servis bulun yaptığınız herşeyi gün gün yazın her bakımda kalan parayla başka şeyler yaparsınız.

Değişim yapılacak parçalara gelince:
1. Motor yağı
2. Hava filtresi
3. Yağ filtresi
4. Polen filtresi
5. Daha önce değişmediyse araç benzinli sanırım yakıt filtresi değişebilir
6. Bujilere bakılabilir
7. Diğer sıvılar kontrol edilir, fren hidroliği, direksiyon hidroliği, motor sıvısı.

Salon filtresi derken polen demek istediniz diye düşünüyorum.

troilos
27-04-2015, 17:16
aracım için 50.000km bakım fiyatı aldım can otomotivden

Yağ değişimi
Benzin Filitresi
Hava Filitresi
Polen Filitresi
Bujiler

Toplam 550 Fiyat sanki çok gibi geldi bana

ANKA
27-04-2015, 19:15
Yarı paraya yapılır dışarıda, resmi servisi unuttum artık. Hiç mutsuz değilim.

Ömer Gedik
27-04-2015, 21:01
aracım için 50.000km bakım fiyatı aldım can otomotivden

Yağ değişimi
Benzin Filitresi
Hava Filitresi
Polen Filitresi
Bujiler

Toplam 550 Fiyat sanki çok gibi geldi bana
Merhaba

Eğer Aracınız garantide değilse buyrun gelin orjinal parçalarla çok daha ekonomik işlem yapalım.

troilos
27-04-2015, 23:05
Merhaba

Eğer Aracınız garantide değilse buyrun gelin orjinal parçalarla çok daha ekonomik işlem yapalım.

garantide degil, tahmini ne tutar malum ben anadolu yakasında oturuyorum.

sinan34
10-05-2015, 09:59
Ben bu sene bakımı beleşe getirdim.
Malzemeleri kendim aldım ve değiştirdim.
Mobil 1ESP Formula 5W-30 95 tl
Yağ ve hava filtresi (orjinal ) 30tl
Polen filtresi (henüz almadım).............
İşçilik 0tl
Bu bakım 4.bakımı (52600km) oldu.
İlk günden itibaren 13000 km civarı bakım yaptırıyorum.

troilos
10-05-2015, 10:09
bende geçen hafta yaptırdım, bmw servisindeki arkadaşım ricamı kırmadı :)

50.0000 bakımı yağ ve hava filitresi, polen filitresi değişimi toplam maliyet 160TL

Çok ısrar etttim ama işçilik almadı :(

S.keskin
10-05-2015, 10:22
http://img76.imageshack.us/img76/633/7429b8aac.jpg

Motor Bilgileri
1.6 HDI 90Hp
1.6 HDI 110 Hp Fap

Bakım aralığı
Normal Şartlar 20.000km/2 yıl
Ağır Şartlar 15.000/1 yıl

Ülkemizde ağır şartlar prosedürü uygulanıyor. Buna göre;

Hava Filtresinin değiştirilmesi 15.000 km
Mazot Filtresinin değiştirilmesi 45.000 km
Partikül Filtresi bulunan araçlar için katkı maddesi 120.000 km
Fren Hidroliği 2 yıl
Sürücü mahalli filtresinin değiştirilmesi 1 yıl

Triger Kayışı Değişimi 180.000 km/10 yıl

Partikül Filtresinin Değişimi 180.000 km

Önerilen yağlar:

Total Activa Total Quartz 7000 10W-40 Yarı Sentetik
Total Activa Total Quartz 9000 0W-40 Sentetik
Total Activa Total Quartz INEO ECS 5W-30 Sentetik Çevre Dostu

Partikül Filtreli araçlar için öncelikle INEO ECS 5W-30 tercih edilmelidir.

merhaba araç 1.6 Thp otomatik 64000 km de trigerin ne zaman değişmesi gerekiyor? Internette farklı farklı zamanlardan bahsediliyor ve güncel masraf tahmini ne olur?

VDM
11-05-2015, 10:48
Merhaba,

2009 model 207 sw outdoor, 98400 km'de 2.el araç satın aldım fakat aracın bakım geçmişi ile ilgili bir bilgi elde edemedim henüz.
1) Rutin bakımını hangi aralıklarla yaptırmam gerekli?
2) Aracın ağır bakımı kaç binde yapılmalı?
3) Bakım masrafı ne kadardır? Teşekkürler...

dahlia
29-06-2015, 16:21
Merhaba arkadaşlar,2014 haziran da 2013 model 208 1,2 manuel aracımı ilk 1 yıl için servis ışığı yanmıştı can otoya götürdüm 300-400 tl ye yakın bakım parası aldılar aracım çok az km yapmıştım.Dün yine servis ışığı yandı 7600 km de aracım,can otoyu aradım yıllık bakımı gelmiş getirin diyorlar,her yıl yapılacakmış bu bakım ve yine 300-400 tl arası, her yıl bakım yapılacak diye bir şart var mı?Götürmezsem garanti mi bozuluyor?Bu servis ışığı resetleme varmış öyle yapsam ne olur? Hiç bilgim yok yardımcı olursanız sevinirim.

Ömer Gedik
29-06-2015, 17:02
dahlia

Öncelikle aramıza hoşgeldiniz. Bakım prosedürünüz 15.000km veya 1 yıldır. Hangisi önce dolarsa bakım ışığınız yanar ve servise garanti şartları kapsamında götürmeniz gerekir.

dahlia
29-06-2015, 17:27
Hoşbulduk Ömer Gedik teşekkürler,
Yukarıda anlattım sizin dediğiniz ilk bir yıl bakımı 2014 haziranda yapıldı zaten ,fakat simdi 2.sene doldu servis ışığı yine yandı,servisi aradım bunun her yil yapılması gerekli diyorlar her yıl haziranda o ışık yanacakmis ve bakıma goturecekmisim,bana cok sacma geldi boyle bir sey var mı??

Ömer Gedik
29-06-2015, 21:03
Her markada bu durum var. Eğer garantiniz bittiyse ışığı kendiniz söndürün ve götürmeyin isterseniz

ANKA
29-06-2015, 22:25
Hoşbulduk Ömer Gedik teşekkürler,
Yukarıda anlattım sizin dediğiniz ilk bir yıl bakımı 2014 haziranda yapıldı zaten ,fakat simdi 2.sene doldu servis ışığı yine yandı,servisi aradım bunun her yil yapılması gerekli diyorlar her yıl haziranda o ışık yanacakmis ve bakıma goturecekmisim,bana cok sacma geldi boyle bir sey var mı??

Hocam bakım 15000 km veya 1 yıl olarak belirlenmiştir. Yani hangisi önce dolarsa bakım yaptırmak lazım. Deyin ki 2500 km bindiniz ama 1 yıl doldu o araçtaki yağın özelliği gitmiştir, hava filtresi, polen filtresi yatsa bile araç kirleniyor. Yağ filtresi acayipleşiyor, mazot filtresi yine öyle. Yani az km yapıyorum diye servise gitmeme gerek yok gibi düşünmeyin. Ben 15000 km hiç beklemem mesele 10000 olduğu gibi gider bakımımı yaparım. Eskiden 6-7000 km yapardım vectra varken onda da 1 yıl dolunca hemen giderdim. Ne kadar bakım o kadar performans. Resmi - özel seçimi size kalmış ama bakımı ihmal etmeyin.

dahlia
29-06-2015, 23:15
Her markada bu durum var. Eğer garantiniz bittiyse ışığı kendiniz söndürün ve götürmeyin isterseniz

Garantisi bitmedi uzatma garanti de var, ama madem her yıl yapılması gerekiyor bu bakımın o halde peugeot servisleri şu yüksek fiyatlarını indirsinler artık,maliyetinin kac katına bakım yapıyorlar, bilgi için teşekkür ederim.

dahlia
29-06-2015, 23:17
Hocam bakım 15000 km veya 1 yıl olarak belirlenmiştir. Yani hangisi önce dolarsa bakım yaptırmak lazım. Deyin ki 2500 km bindiniz ama 1 yıl doldu o araçtaki yağın özelliği gitmiştir, hava filtresi, polen filtresi yatsa bile araç kirleniyor. Yağ filtresi acayipleşiyor, mazot filtresi yine öyle. Yani az km yapıyorum diye servise gitmeme gerek yok gibi düşünmeyin. Ben 15000 km hiç beklemem mesele 10000 olduğu gibi gider bakımımı yaparım. Eskiden 6-7000 km yapardım vectra varken onda da 1 yıl dolunca hemen giderdim. Ne kadar bakım o kadar performans. Resmi - özel seçimi size kalmış ama bakımı ihmal etmeyin.
Merhaba Anka,
Garantisi bitmedi uzatma garanti de var, ama madem her yıl yapılması gerekiyor bu bakımın o halde peugeot servisleri şu yüksek fiyatlarını indirsinler artık,maliyetinin kac katına bakım yapıyorlar, bilgi için teşekkür ederim.

ANKA
30-06-2015, 00:18
Yazın ortasında kampanya olabilir bekleyin kampanya fiyatları epeyce uygun oluyor o zaman gidersiniz. Ve önerim Ankara veya İstanbul'da iseniz filo indirimi de var Ömer ile bağlantıya geçebilirsiniz bu konuda.

dahlia
30-06-2015, 15:06
Teşekkür ederim Anka, eğer temmuzda servise gitmezsem aracım garanti dışına çıkıyormuş,bir an önce gitmem gerek,ömer beyle nasıl iletişim kurabilirim ve filo indirimi nasıl oluyor yardımcı olursanız sevinirim.

ANKA
30-06-2015, 15:46
İstanbul veya Ankara'da iseniz iki seçenek var:
http://www.forumpeugeot.com/showthread.php?5011-Filo-%DDndirimli-Servis-Hizmeti-(%DDstanbul)

http://www.forumpeugeot.com/showthread.php?5014-Filo-%DDndirimli-Servis-Hizmeti-(Ankara)-Fatih-Motorlu-Ta%FE%FDtlar

Hangisi uygun ise Ömer'e bilgilerinizi yollayın sizi de dahil eder filoya.

dahlia
30-06-2015, 16:16
İstanbuldayım bilgilerimi gönderdim ömer beye,haber bekliyorum, teşekkür ederim Anka.

ANKA
30-06-2015, 18:51
Rica ederim hocam umarım umduğunuz gibi olur bakım işi. İstanbul bir tık önde tabi servis işinde.

Aydeniz_
06-07-2015, 16:57
Arkadaşlar bu konudaki yazilarin bir kismini okudum, gercekten benim icin cok önemli ve faydali bilgilere ulaştim. En sonunda servis ile ilgili Ömer Beyin en iyi tercih olacagini düşündüm:) paylasimlar icin cok teşekkür ederim. Forum konusunda acemiyim acikcasi. Ben de 307 aracimi 5 sene kadar ankara da kullandim. Su an istanbuldayim. ankara da gittigim servislerle ilgili paylasimlarda bulunmayi düşünüyorum. Su an aracin 10000 bakimi icin arastirma yapiyorum.

Uludag
04-08-2015, 11:55
Selamlar tekrar Gaziantep 'te 301 1.2vti aracima 45.000km bakimini yaptirabilecegim özel servis önerisi olan arkadasimiz var midir acaba?
Simdiye kadar yetkili serviste yapildi bakimlar ama iyi usta bulabilirsem dışarda yaptirmak istiyorum :) Bir de 45.000km de bakim neleri icerir bilgi verebilecek arkadaşlara teşekkür ederim.30.000 km de alternator kayışı ve ön balatalar değişmişti yag ve filtre bakimina ek olarak.

Uludag
02-09-2015, 13:29
Mypeugeouttan bakayım dedim ama bir türlü bakım bilgileri gelmiyor,bayi ekleyemedim heralde ondan bakım bilgilerine ulaşamadım.Nasıl yapacaz bilgisi olan arkadas var mı acaba :)

Bülent
16-10-2015, 14:41
Merhaba arkadaşlar, aracı alalı 1 yıl dolmak üzere (Kasım sonu)
Km olarak ta 11 bin km de.
Garantisi devam ettiğinden İstanbul'da hangi bayi-yetkili servisi önerirsiniz.
Fiyatı nedir?
Bir de her bayi-yetkili servis periyodik bakım işlemleri yaparken aracın başında durmamıza müsaade ediyorlar mı?

ayzinim
16-10-2015, 22:53
Merhaba arkadaşlar, aracı alalı 1 yıl dolmak üzere (Kasım sonu)
Km olarak ta 11 bin km de.
Garantisi devam ettiğinden İstanbul'da hangi bayi-yetkili servisi önerirsiniz.
Fiyatı nedir?
Bir de her bayi-yetkili servis periyodik bakım işlemleri yaparken aracın başında durmamıza müsaade ediyorlar mı?

Anadolu yakasında Aktif iriyılı yavsiye ederim. Normalde servisler araç başında durdurmuyorlar. Ancak forum üyesi olduğunuzu belirtirseniz, bu serviste bu durumun önüne geçebilirsiniz. Avrupa yakasında ise Mepa tercih edilebilinir.

Bülent
13-11-2015, 13:12
Anadolu yakasında Aktif iriyılı yavsiye ederim. Normalde servisler araç başında durdurmuyorlar. Ancak forum üyesi olduğunuzu belirtirseniz, bu serviste bu durumun önüne geçebilirsiniz. Avrupa yakasında ise Mepa tercih edilebilinir.

Yarın için Aktif-İriyıl dan randevu aldım. Bakalım yorumları buradan paylaşırım.

Bülent
26-11-2015, 20:41
Aktif iriyil da periyodik bakımı mi 359 tl ye yaptırdım.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

suat3
26-11-2015, 22:06
Bende iki hafta önce malzemeleri kendim alarak ustama bakımı yaptırdım. Malzemeler 100lira.usta 50. Toplam 150liraya yapıldı. Mazot filtresi yok içinde. Yağ değişti total ineo 5/30. Hava yağ ve polen filtreleri değişti.

Bülent
26-11-2015, 22:27
Biz maalesef garanti bitene kadar yetkili servise yaptırmak zorundayız.

Gökay
27-11-2015, 14:05
http://images.tapatalk-cdn.com/15/11/27/f3d3eeaf972eff0a8852fa941211a072.jpg

Garanti ugruna... Haşırtt :)

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bülent
27-11-2015, 14:10
Garanti ugruna... Haşırtt :)

Hangi yetkili servise yaptırdınız?

Ömer Gedik
27-11-2015, 14:17
Gökay abi aracına yanlış yağ konulmuş desem :)

Gökay
27-11-2015, 18:26
308 e de yanlis koyuyolardi şasirmadim kardesim zaten orda yazan yagi koyduklarinada emin degilim varilden ne gelirse :)
Hafta ici gelcem zaten sesi cozucez daha servise gore ses yok :)

Gökay
27-11-2015, 18:27
Hangi yetkili servise yaptırdınız?
Sizin gibi Aktif'te yaptirdim..Fiyat farki nereden acaba?

Bülent
27-11-2015, 18:29
Sizin gibi Aktif'te yaptirdim..Fiyat farki nereden acaba?

İlk etapta gözüme çarpan "motor içi temizleme" bende yok.

Gökay
27-11-2015, 18:33
Sordum onu
Efendim motor icine yapisan bilmem neleri söküp atiyormus o olay...

Bülent
27-11-2015, 18:34
Kotumuydu peki. Benim ki temiz bunu biliyorum. .

Bülent
27-11-2015, 18:35
Neyse yapacak bir şey yok. Zaten bir seferlik mecburuz. 2. Bakıma giderken garanti de bitiyor zaten

Gökay
27-11-2015, 18:42
12 bin km de ne kadar kotu olabilirdi ki motor ici...dediginiz gibi 1 seferlik dustuk oralara..

Gökay
27-11-2015, 21:17
Motor ici dedigim kaput ici degil anlam karmaşası olmasin,dizel yakit dolayisiyle motorun ic kisimlarina yapisan birtakim partikullerden bahsettigini animsiyorum ...

HarunHoca
06-12-2015, 20:05
Arkadaşlar aracimin 60 bin bakımını dün yaptırdım. Sağolsun Ömer Gedik beyin muessesinde gayet güzel şekilde gerekli uygulama ve guncellemeler yapıldı. Gördüğüm muamele, kullanılan malzemelerin orijinal malzemeler ve işçilik fevkalâde idi. Gönlüm rahat şekilde evime geldim. Kendisine gösterdiği ilgi ve özenli çalışma için teşekkür ediyorum. Elbette Ferit ustayı da tebrik ediyorum, teşekkür ederim.

Ömer Gedik
07-12-2015, 18:07
Harunhocam asıl biz teşekkür ederiz. Buraya yazarak bizi onure ettiniz.

tebukan
07-12-2015, 19:19
Arkadaşlar aracimin 60 bin bakımını dün yaptırdım. Sağolsun Ömer Gedik beyin muessesinde gayet güzel şekilde gerekli uygulama ve guncellemeler yapıldı. Gördüğüm muamele, kullanılan malzemelerin orijinal malzemeler ve işçilik fevkalâde idi. Gönlüm rahat şekilde evime geldim. Kendisine gösterdiği ilgi ve özenli çalışma için teşekkür ediyorum. Elbette Ferit ustayı da tebrik ediyorum, teşekkür ederim.
Güle güle sağlıkla kullanın inşallah. Ömer bey dedikleri kadar ehil bir usta olmalı, herkes bu kadar memnun olduğuna göre.

HarunHoca
08-12-2015, 08:43
Güle güle sağlıkla kullanın inşallah. Ömer bey dedikleri kadar ehil bir usta olmalı, herkes bu kadar memnun olduğuna göre.
Ben şahsen oldukça memnun kaldım. Neticede bakım çok önemli bir şey araç için. Güvenebileceğin ve emin olduğun bir yerde bu işlemi yaptırmak gerekli ve her zaman böyle imkan olmayabiliyor. Ömer beyi tanımıyordum bu forum vesilesiyle konuştuk ve geçen gün de iş yerinde tanıştık. Kullandıkları filtreleri ve malzemeleri orijinal kullanmaları ve bakım işlemine refakat edebilmek, işlemleri takip edebilmek güzeldi. İstanbul'da yaşayan ve garanti süresi tamamlamış araca sahip olan arkadaşların Ömer beyin müssessinde bu işlemleri yaptırmasını şahsen öneririm.

ziraatci
16-12-2015, 19:58
arkadaşlar öncelikle merhaba. bende bügün itibari ile bir peugeut sahibiyim. ankara da peugeottın ustası varmı acaba bildiğiniz. çünki yeni aldığım araçta emniyet olarak triger ve devirdaim değişimi yaptıracağım da.

mimit
16-12-2015, 20:06
arkadaşlar öncelikle merhaba. bende bügün itibari ile bir peugeut sahibiyim. ankara da peugeottın ustası varmı acaba bildiğiniz. çünki yeni aldığım araçta emniyet olarak triger ve devirdaim değişimi yaptıracağım da.

Anlaşmalı bir yetkili servisimiz var,işçilik ve yedek parçada indirim hakkımız var,birde üyelerimizin kendi gittiği ustalar var.Yetkili servis indirimiden Yaralanmak için Sitemizden Ömer Gedik ile iletişime geçmeniz lazım.

ziraatci
16-12-2015, 20:11
daha yeniyim :) yol iz bilmem. araç şuanda zaten servisde ve servis trigere 1100 lira fiyat çıkarttı. 307 1.6hdi 110hp 2006 model için.. araç önümüzdeki hafta cuma veya cumartesi bana teslim edilecek. bir kaç rutuş işi için serviste araç. ömer beyle nasıl iletişime geçeceğim peki ?

mimit
17-12-2015, 00:03
daha yeniyim :) yol iz bilmem. araç şuanda zaten servisde ve servis trigere 1100 lira fiyat çıkarttı. 307 1.6hdi 110hp 2006 model için.. araç önümüzdeki hafta cuma veya cumartesi bana teslim edilecek. bir kaç rutuş işi için serviste araç. ömer beyle nasıl iletişime geçeceğim peki ?

Site üzerinden özel mesaj yoluyla ulaşabilirsiniz kendisine.

BAYKARA
12-01-2016, 18:21
Ömer selam;

Bizim 3008 için güncel bi 38000:) bakım maliyeti çıkarsan diyorum.
Bilen bilmeyen öğrense. Malum ikinci el olunca insan önceki bakıma güvenemiyor, gerçi kayıtlarda 8000km önce yaıldığı görünüyor ama olsun.

Recep_Ali
31-01-2016, 03:25
Araçların periyodik bakımları hakkında bilgi verebilecek var mı?
1-Yani hangi km de hangi bakım yapılmalı?
2-Hangi parçalar ne kadar sıklıkta değiştirilmeli?
3-Triger bakımlarını hangi km de yapmak lazım?

Motor tiplerine göre yardımcı olabilecek var mı?
Şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Koray066
31-01-2016, 13:44
Herkese iyi günler,301 2013 sahibiyim bende ve 60bin bakimi geldi.sizce servisde devam etmelimiyim yoksa ozele mi gecmeliyim?birde kayseride nerede ozel ustada nerde yaptirabilirim bilgisi,olan varsa yonlendirebilirmi?teşekkürler

407 exe.b.
31-01-2016, 17:03
Siz hangi motoru kullandiginizi soyleyin.Ona gore bilgi paylaşımında bulunulsun.

Recep_Ali
31-01-2016, 17:30
5008 16 hdi 110 bg
Sanırım euro 4 motor

407 exe.b.
31-01-2016, 18:11
Her 15 bin kmde yag,yag filtresi,hava filtresi,polwn filtresi
Her 30 bin km de yukaridaki parçalara ek olarak mazot filtresi
Bunun disinda bazi parcalar ise omrunu tamamladiginda değişir. Yani kullanima gore ne zaman değişecegine usta karar verir.Bu parcalar ise fren balatasi,diskler,bujiler,kizdirma bujisi,alt takim parcalari ve baski balata.
Aracinizin trigeri kayis ise ortalama 80 bin veya 5 yilda bir degisir.Triger konusnda cesitli soylentiler vardir ne zaman değişecegi hakkinda.En dogru bilgiyi servisten alabilirsiniz.

Recep_Ali
31-01-2016, 18:15
180.000 de triger diyenler var

asdfg112
31-01-2016, 18:15
Servis her 15bin kmde yağ polen ve hava filtresi değişimi öneriyor. Ben bakımları özel serviste 10bin kmde bir yaptirmanizi öneririm.
Mazot filtresi için 30-45 bin km aralığı var, kaliteli yerden mazot alıyorsanız 45e kadar sarkabilir mazot filtresi.
Euro 4 motorda trigger 120binde değişiyor diye aklımda kalmış ama her zaman erken değiştirmek iyidir diye düşünüyorum, her bakımda kontrol ettirin.

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

asdfg112
31-01-2016, 18:17
Herkese iyi günler,301 2013 sahibiyim bende ve 60bin bakimi geldi.sizce servisde devam etmelimiyim yoksa ozele mi gecmeliyim?birde kayseride nerede ozel ustada nerde yaptirabilirim bilgisi,olan varsa yonlendirebilirmi?teşekkürler
Rutin bakım için original parça ile özel servise gitmek en mantıklısı. Parçayı kendiniz güvendiğiniz bir yerden alın ama. Masrafı minimize etmek için hava ve polen filtresini kendiniz değiştirin, yağ ve yağ filtresi için özel servise gidin bence.

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Koray066
01-02-2016, 09:37
1,6 hdi dizel

tebukan
01-02-2016, 21:29
1,6 hdi dizel
İstanbul'da iseniz forum yöneticilerinden Ömer Gedik beyle irtibata geçin. Size fiyat konusunda kesin bilgi verecektir. Kendisinin özel peugeot servisi var. Memnuniyet konusunda emin olabilirsiniz. Orijinal parçalar ile servise göre daha ucuz ama kesinlikle aratmayacak bir hizmet vermektedir.

Recep_Ali
01-02-2016, 21:30
İstanbul'da iseniz forum yöneticilerinden Ömer Gedik beyle irtibata geçin. Size fiyat konusunda kesin bilgi verecektir. Kendisinin özel peugeot servisi var. Memnuniyet konusunda emin olabilirsiniz. Orijinal parçalar ile servise göre daha ucuz ama kesinlikle aratmayacak bir hizmet vermektedir.
Evet Ömer beyin paylaşımlarını görüyorum.
Okmeydanında bir yeri olması lazım.

301gti
10-03-2016, 19:00
Dün aracımi 3.yil bakımına goturdum.Garanti bittiği için özel servise gittim.Ustam peugeot yetkili servisinden ayrılma. km olarak dolmasada yıl olarak 1 yıl hatta 5,6 gün geçti. Yapılan işlemler ise; yağ değişimi total 4 lt 5w30 -65 tl, yağ filtresi ve polen filtresi 30 tl, işçilik 40 tl toplam : 135 tl ye mal oldu.Hava filtrem temiz olduğu için sadece hava tutup temizlendi. Aldığım parçalar oijinal bandorollü.Aracım 2012 model 301 / 1.6 benzinli - km : 21.250

SM-E500H cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

301gti
10-03-2016, 19:02
Dün aracımi 3.yil bakımına goturdum.Garanti bittiği için özel servise gittim.Ustam peugeot yetkili servisinden ayrılma. km olarak dolmasada yıl olarak 1 yıl hatta 5,6 gün geçti. Yapılan işlemler ise; yağ değişimi total 4 lt 5w30 -65 tl, yağ filtresi ve polen filtresi 30 tl, işçilik 40 tl toplam : 135 tl ye mal oldu.Hava filtrem temiz olduğu için sadece hava tutup temizlendi.Gerekli tüm kontroller yapıldı. Aldığım parçalar oijinal bandorollü.Aracım 2012 model 301 / 1.6 benzinli - km : 21.250

Dün aracımi 3.yil bakımına goturdum.Garanti bittiği için özel servise gittim.Ustam peugeot yetkili servisinden ayrılma. km olarak dolmasada yıl olarak 1 yıl hatta 5,6 gün geçti. Yapılan işlemler ise; yağ değişimi total 4 lt 5w30 -65 tl, yağ filtresi ve polen filtresi 30 tl, işçilik 40 tl toplam : 135 tl ye mal oldu.Hava filtrem temiz olduğu için sadece hava tutup temizlendi. Aldığım parçalar oijinal bandorollü.Aracım 2012 model 301 / 1.6 benzinli - km : 21.250

onurs.
03-10-2016, 16:36
Hayırlı günler herkese.

2008 model 1.6HDİ 308 model aracım var.150 binde. İstanbul Anadolu yakasında bildiğiniz düzgün ustaları olan, cebimi fazla boşaltmayan servis biliyor musunuz acaba?
yardımcı olursanız çok sevinirim.

Teşekkürler

onurs.
04-10-2016, 13:33
Burada bana yardim edebilecek kimse yok mu acaba?

xweser
04-10-2016, 14:21
http://www.forumpeugeot.com/showthread.php?4900-Forum-Otomotiv-ismiyle-ba%FElad%FDk

buraya bakın ve gözünüz kapalı aracınız teslim edin.

onurs.
04-10-2016, 15:03
ilginize çok teşekkürler ama bana anadolu yakası lazım.

ugurpurtas
16-11-2017, 21:50
Ankara da gözümüzü kapatıp arabamızı teslim edeceğimiz usta kimdir ? Kimi tavsiye edersiniz ?

yarenservs
18-11-2017, 08:31
Ali çevik ustamiz vardir kendisi goral peugeot nun ayrilmadir oranin usta başisiydi oldukça bilgili ve guvenilir şaşmaz/ankara da yeri isterseniz sizi oraya yonlendirebilirm ali usta : 05468959461 yaren mekanik bakim servisi

yarenservs
18-11-2017, 08:47
Merhabalar ankara/şaşmazda demir ustamiz vardir kendisi goral peugeot'ta usta başiydi dilerseniz sizi oraya yonlendirebilirim 20 yıllık tecrübe iile sizi hizmet vermekten mutluluklar duyarız çay içmeye bekleriz demir usta: 0546 895 9461

mimit
18-11-2017, 19:11
Ankara da gözümüzü kapatıp arabamızı teslim edeceğimiz usta kimdir ? Kimi tavsiye edersiniz ?

şaşmaz sanayi sitesi 2530 sokak numara 57 Onur otomotiv.Onur usta yıllardır bizim aile araçlarına bakar,eski peugeot servis çalışanı(özel servis) markaya oldukça hakim.kendi yerini açtı.dürüst,işini seven bir usta şimdiye kadar yaptığı bir iş için ikinci kez gitmedik.

mimit
18-11-2017, 19:22
Merhabalar ankara/şaşmazda demir ustamiz vardir kendisi goral peugeot'ta usta başiydi dilerseniz sizi oraya yonlendirebilirim 20 yıllık tecrübe iile sizi hizmet vermekten mutluluklar duyarız çay içmeye bekleriz demir usta: 0546 895 9461

mesajınızda düzeltme yapmışsınız sanırım,gelen bilgilendirme mailinde fren hidroliğinin değişmediğini ekleme yapıldığını yazmışsınız? Otomatik şanzıman yağı fren ve direksiyon hidroliğinin bir ömrü yok mu? neden değiştirilmiyor.Hangi markanın ürününü alırsanız alın,üzerinde malzemenin kullanım süresi ile ilgili bilgi yazar. araç kitapçıklarında da genelde bakım ve değişim periyotları belirtiliyor.Yetkili servisten ayrılan ustalarda yetkili servis mantığı ile mi hareket ediyorlar,size de öyle mi söylediler.çünkü fren sisteminde sadece hidrolik değişimi ile hissedilir bir iyileşme yaşadık.

kusura bakmayında bugun peugeot un canını sıkan al4 şanzımanın en büyük sorunu yıllarca yağı değiştirilmeden kullanılmış olmasıdır.yetkili serivslerde bu işlemi yapmamıştır sanayide ki ustalarda.

sohbet23
19-11-2017, 10:05
Mersin’de malum servis ve plaza şu an kapalı ben aracımı mezitlide yer alan mersin oto Orhan ustaya götürüyorum araca ilgisi bilgi ve deneyimi tartışılmaz kendisi zaten önceden serviste baş usta idi

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

dtisoc
22-10-2018, 17:01
2012 208 1.6 thp allure var. Bakımı yaklaştı istanbul anadolu yakasında tavsiye edebileceğiniz usta var mı, bakımda ekstra baktırmamı tavsiye ettiğiniz bir durum var mı, ve bildiğim kadarıyla araçlar genelde 4 lt yağ alıyor benim arabada yağ değişiminde 4.5 lt yağ alıyor diye bir şey duydum. Doğrusunu bilen bana yardımcı olan olursa çok sevinirim.

Ömer Gedik
22-10-2018, 19:18
2012 208 1.6 thp allure var. Bakımı yaklaştı istanbul anadolu yakasında tavsiye edebileceğiniz usta var mı, bakımda ekstra baktırmamı tavsiye ettiğiniz bir durum var mı, ve bildiğim kadarıyla araçlar genelde 4 lt yağ alıyor benim arabada yağ değişiminde 4.5 lt yağ alıyor diye bir şey duydum. Doğrusunu bilen bana yardımcı olan olursa çok sevinirim.Merhaba Avrupa yakasına gelebilirseniz Maslakta servis işletiyorum.

Aracınız 4.3 lt yağ alıyor.

SM-N920G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

dtisoc
22-10-2018, 22:42
Teşekkür ederim Ömer bey. Bir günde hallolur di mi

Ömer Gedik
22-10-2018, 22:49
Teşekkür ederim Ömer bey. Bir günde hallolur di miPeriyodik Bakım süreci 2 saat

SM-N920G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi