Orijinalini görmek için tıklayınız : Periyodik Bakımlar ve Ücretleri
benim de dikkatimi kışın sıcak klima açıkken yalnızca keskin virajlarda ve manevralarda hararet tam ortadayken dahi içeri 2-3 saniye kadar dışardaki soğuk havayı aynen üflemesiydi. direksiyon hareketiyle bu olayın bir bağını halen kuramadım ama yalnızca dediğim gibi keskin dönüşlerde bu durum oluyor.
Eski yeni butun araçlarımda bu keskin manevralardaki hava değişim oluyor.Fiziksel bir mantığı vardır mutlaka.
Tahminim keskin manevralarda arac içindeki sıcak (ön) soğuk (arka) hava kütlesinin yer değişimine sebep oluyoruz.
stormhan
10-10-2011, 21:20
Bugun 251 kusur TL'ye aracımın 60.000 km bakımını Ankara Peugeot Tek Oto yetkili servisinde yaptırdım.Ekstra degisen, takılan bir parca yok.Klasik periyodik bakım.Klimayla ilgili olarakta servisin ustasının yorumu "abi normal bi sıkıntı yok, bunlarda boyle" dedi.Bende dedim eyvallah :D
arkadaşlar 60000 de triger kayışı falan değişmiyo mu... yoksa toyota corolla gibi zincir mi var.... motor konusunda biraz yetersizim de
Ömer Gedik
10-10-2011, 23:13
stormhan
Bakım için gayet makul bir bedel ödemişsin. Detaylarını da paylaşırsan sevinirim.
Eyüp
Triger değişimi 180,000 km veya 10 yıl. Ben devirdaim ses yapıyor diye 143,000 km lik Trigeri mi değiştirmiştim. O da söküldü diye. Halbuki sağlamdı. Devirdaim sökülürken söküldü diye değiştim Sen düşün. :) Yine de benim aklımda kalmasın bile derseniz 120,000 de değişin derim.
180000 değişiyo vay be bu iyiymiş :alkis2.... gerçi şu ana kadar hiç bir aracım da 70000 i geçmek kısmet olmadı ayrı konu
TanerHoca
11-10-2011, 08:44
25,000 km bakımını bir kaç gün önce yaptırdım
Mobil 1 ESP 5/30 4 lt.
orjinal hava filtresi
yağ filitresi
klima(polen filtresi)+ işcilik 160 tl :)
bu fiyatı servisler sırf ineo 5/30 tam sentetik yağ için alıyorlar :kizgin
neredeyse yağ parasına bakım...
Bu servisler de pek zalim valla.. her zaman french kiss olmaz ki ama :D
Ömer Gedik
11-10-2011, 08:52
Hocam doğrsunuz
Bir ara Servisten 150 küsür TL fiyat duymuştum. Total İneo ECS için.
160TL de fazla uygun olmuş ama :D
TanerHoca
11-10-2011, 08:56
...
ankaraya mı gitsek acep. :havali2
burada 350 den kapı açıyor servisler.git gel ankara artı bakım aynı para. :havali
üstüne soluduğun ankara havası da promosyon :D
Abdullah
11-10-2011, 10:01
...
ankaraya mı gitsek acep. :havali2
burada 350 den kapı açıyor servisler.git gel ankara artı bakım aynı para. :havali
üstüne soluduğun ankara havası da promosyon :D
abi yakın geçmişte vardı böyle bir plan ama bir anda yattı o plan sessiz sedasız en iyisi gidesin varsa gidelim hocam senin arabaya yancı olurum ben :D
25,000 km bakımını bir kaç gün önce yaptırdım
Mobil 1 ESP 5/30 4 lt.
orjinal hava filtresi
yağ filitresi
klima(polen filtresi)+ işcilik 160 tl :)
hocam bakımı yetkili serviste yaptırmadım,tek oto ile görüştüm,dışarda da bakım yaptırabileceğimi,ama orjinal parça kullanmam gerektiğini ve bunu kanıtlaya bilmek için ayrıntılı bir fatura almam gerektiğini söylediler.Bende soluğu sanayideki ustamın yanında aldım,kendisi mobil ile çalışıyor zaten,şansıma gittiğimde yağları indiriyolardı oradan taze bir tane esp kapıp kaputun üstüne koydum.bakım yapıldı faturamı da aldım.çok şükür 308 de sorun çıkartmıyor,bir yazılım güncellemesi için çağırdılar birde arka kapıdaki ses olayı için servise gittik.umarım bundan sonrada sorun çıkarmaz.
Ömer Gedik
11-10-2011, 11:28
mimit
Bu koşullar aslında Garanti Prosedüründe belirtiliyor. Ama Türkiye'de uygulama işi sıkıntı olabilir diye kimse belirtmiyor.
Dün aslanımı servise vermiştim. Biraz önce aldım. :)
10.000 bakımı ile birlikte rot mili ve fren disklerindeki çatlak sebebi ile diskler değişti...
Hepsi toplam 570 TL tuttu :D
Epeydir aklımda olan ve denemek istediğim "Bor Power" da koydurdum. Bakalım ilerleyen zamanlarda bahsedildiği gibi değişiklikler olacak mı ???
mimit
Bu koşullar aslında Garanti Prosedüründe belirtiliyor. Ama Türkiye'de uygulama işi sıkıntı olabilir diye kimse belirtmiyor.
evet genel merkezden aldığım cevap üzerine ben sanayide yaptırdım,üstelik koyduğum yağın abc peugeotun kullandığı castrolden daha iyi olduğunu biliyorum.içim rahat, her parça seri numarası ile birlikte faturaya ayrıntılı yazıldı.Yetkili servislerdeki usta eksikliği,ilgisizlik ve bir şey sorduğunuzda kesinlikle olmaz çalışmaz gibi cevaplar canımı sıktığı için artık eskisi gibi sanayideyim, gene garanti süresi içinde bir sıkıntı olursa da direk tek oto yada fatih e gideceğim.
stormhan
11-10-2011, 18:32
stormhan
Bakım için gayet makul bir bedel ödemişsin. Detaylarını da paylaşırsan sevinirim.
Eyüp
Triger değişimi 180,000 km veya 10 yıl. Ben devirdaim ses yapıyor diye 143,000 km lik Trigeri mi değiştirmiştim. O da söküldü diye. Halbuki sağlamdı. Devirdaim sökülürken söküldü diye değiştim Sen düşün. :) Yine de benim aklımda kalmasın bile derseniz 120,000 de değişin derim.
Normal prosedur olan periyodik bakım yapıldı aracıma soyle ki; Motor yagı, filtreler,cam suyu,genel arac kontrolu ve bide egzost emisyon pulu fakat bu 251
Abdullah
16-10-2011, 00:18
arkadaşlar periyodik bakım konusunda garantisi biten arkadaşlara tavsiyede bulunabilirim ihtiyacı olan özelden ulaşsın.
TanerHoca
16-10-2011, 13:01
arkadaşlar periyodik bakım konusunda garantisi biten arkadaşlara tavsiyede bulunabilirim ihtiyacı olan özelden ulaşsın.
ben de:"araçlarını vakit geçirmeden satsınlar." :havali :gul5
Garantiyi uzatmadıysan eğer yakında yeni bir hamle yapacaksın demek :)
TanerHoca
16-10-2011, 19:27
hamle yapacağım doğru.bu ay içinde 45.000 bakımı için servise gideceğim :D
Abdullah
16-10-2011, 22:30
hamle yapacağım doğru.bu ay içinde 45.000 bakımı için servise gideceğim :D
oyyy oyyy oyyy hemde 45000 ahhh ahhh :gul5 minumum 300 :gul6
TanerHoca
17-10-2011, 09:35
indirimli 290 tl.
gülü seven dikenine katlanır :havali :dans
Abdullah
17-10-2011, 10:22
indirimli 290 tl.
gülü seven dikenine katlanır :havali :dans
işte aslan sevgisi budur yahu :D
TanerHoca
17-10-2011, 11:00
karşılıksız sevgi :fiuw :nargile
Abdullah
17-10-2011, 11:01
karşılıksız sevgi :fiuw :nargile
hocam karşılık var aldığımız haz ve mutluluk
TanerHoca
17-10-2011, 11:18
öyle ama sonuçta ekstreyi ben ödüyorum :havali
Abdullah
17-10-2011, 12:01
öyle ama sonuçta ekstreyi ben ödüyorum :havali
o kadar olmalı hocam her hazzın bir karşılığı vardır yani :gul5
excelance21
22-10-2011, 15:51
aracımı 40.000 bakımına soktum. BOLLUK OTOda.
değişen parçalar hava filtresi, polen filtresi, yağ (4 kutu), ön fren balataları, ön diskler, ve işçilik.
işçilik: 120 lira
toplam iskonto: 96 lira (peugeotun kendi kampanyasından dolayı vermiş olduğu iskonto)
ödediğim miktar: 530 lira :uzgun çok para gibi geldi bana ne dersiniz?
bende 10binlik bakımı yanında diskleri değiştirdim, rot başlıkları ve milleri de değişti.
hesap 570 tuttu... bence normal...
Ömer Gedik
22-10-2011, 22:30
excelance
Saydığın işlemlere göre 530 TL makul. 120 TL işçilik de gayet makul yazılmış.
excelance21
22-10-2011, 22:34
sizler daha tecrübelisiniz hocam. o zaman ne mutlu bana :) sürüşe devam.. :ralli
Selam herkese aracımı geçen gün 15000 bakımına götürdüm.
15000 bakımı 240 tl tuttu.
ayrıca 308 karter muhafazasını değiştirdim 98 tl de o tuttu.
Istanbulda Aktif İriyıldan 420 lira fiyat almıştım ben.Siz hangi şehirdesiniz ve fatura ayrıntısını yazabilirmisiniz?
Istanbulda Aktif İriyıldan 420 lira fiyat almıştım ben.Siz hangi şehirdesiniz ve fatura ayrıntısını yazabilirmisiniz?
Hava Filtresi 24,44 tl
308 karter muhafazası 98 tl
genel amaçlı temizlik spreyi 7 tl
cam temizleme ilacı 4 tl
t.c. çevre bak.teh atık 2,22 tl
Fix Menü bakımı 151 tl
yag filtresi dizel
motor yagı 5/30 esc 5lt.
kaporta işçiliği 10tl.
u.d bakım koruması 10tl
kdv 51tl
iskonto 21tl
TanerHoca
29-10-2011, 14:13
bugün dudullu can otomotivde 45.000 km (aracım 43.000 de) bakımını yaptırdım.
araç 2009 model 407 1.6 hdi
mazot filtrem 40.000 km de 90 lira karşılığında değişmişti.o yüzden bu bakımda o yok.
neler mi yapıldı?
5/30 ineo yağ
yağ filtresi
hava filtresi
polen filtresi
rutin bakım dışında arka fren balataları değişti ve carbon clean yapıldı.
toplam tutar 400 lira.
carbon clean sonrası ilk izlenimim motorun calışması daha sessiz ve uysal hale geldi diyebilirim. :havali
Ömer Gedik
29-10-2011, 14:20
Hocam 43,000 km'de arka fren balatası mı değiştiler. Susuyorum.
TanerHoca
29-10-2011, 14:23
ömer ben araçtam sökülen balatayla yerine takılanları karşılaştırınca hiç sesimi çıkarmadım. :havali
Ömer Gedik
29-10-2011, 14:44
ömer ben araçtam sökülen balatayla yerine takılanları karşılaştırınca hiç sesimi çıkarmadım. :havali
Daha öncede ön Balatalar için böyle bir durum vardı sanki
2 ön balata değişiminde 1 arka balata değişiyormu normalde yani ön balata 20bin giderse arkanın 40binde değişmesi normaldir.
Bide kullanılan güzergah fark eder tabi durk-kalk dur-kalk..
Benim 15.000 bakım fatıram şu şekilde
Yağ filtresi 11.84
tapa pulu 2.00
Hava filtresi 20.22
cam suyu 4.00
Polen filtresi 24.70
Fren balatası 131.74
Balata spreyi 5.00
İşçilik 70.00
Iskontosu KDV'si felan toplayınca 270 TL
Yağı kendim götürmüştüm..
Ömer Gedik
29-10-2011, 21:05
Ben 30 ila 45 binde bir ön balata mı değişiyorum. Arka balam ise 120,000 de değişti. Arka balatalar çok zor bitiyor bizim araçlarda.
43 bin çok çok erken eminim bir o kadar daha giderdi :)
Periyodik bakım: Tam sentetik yağ, hava filtresi falan bir de ön balatalar toplam 260 TL. Özel servis tabi ki :ralli
Ömer Gedik
10-11-2011, 07:53
ali
Balatalar orjinal değil sanırım??? Eğer öyle değilse balataları çöpe atmanı bile öneririm.
ali
Balatalar orjinal değil sanırım??? Eğer öyle değilse balataları çöpe atmanı bile öneririm.
Balatalar orjinal =) Tanıdık bir abim servisin sahibi güzellik yaptı =)
Ömer Gedik
14-11-2011, 07:21
ali
O zaman çok uygun yaptırmışsın bakımını :)
enverjrcz
14-11-2011, 09:45
merhaba ömer bey; bakım konusunda benim bir sorunum var aracı aldığım yer 15.000km de ilk bakıma gelmem gerektiğini söylediler bende söyledikleri km de bakıma götürdüm daha sonra 20.000km de aracın ekranında bakım işareti yandı ve bende servise gittim ve niye yandını sordum. şöyle böyle dediler ve her 20.000km de bakım zamanıymış 15.000km değilmiş napalım nasıl olucak dedim şimdi bu iş bişi olmaz her 15.000km de gelirsin dediler bende her seferde 5.000km kaybım olucak dedım sonuçta ben uzun yol yapıyorum yılda 1 bakıma giden biri değilim dedim onlarda bana şöyle bir teklifte bulundu aracı 30.000km yerine 35.000km de getir birdahaki bakımımda 60.000 km de getir dengeleriz farkı dediler sizce mantıklı olan nedir? dedikleri gibi uygularsam her hangi bir sorun olurmu?
Ömer Gedik
14-11-2011, 09:58
Bakım için 15000 i geçirmeyin derim. Türkiye şartlarında filtrelerimiz çok çabuk tıkanıyor. Bu arada o işareti Siz de silebilirsiniz.
enverjrcz
14-11-2011, 10:09
Bakım için 15000 i geçirmeyin derim. Türkiye şartlarında filtrelerimiz çok çabuk tıkanıyor. Bu arada o işareti Siz de silebilirsiniz.
ters bir durum yok ozamam 30.000 de götürmem en doğrusu diyorsun bu servislere güvenim yok fazla ama mecbur götürüyoruz :bilmem evet sondurme işini öğrendim araç kapalıyken sıfırlamaya basılı tutuyosun kontağı acıyosun geri sayım oluyor yılbaşındaki gibi :gul5 teşekürederim bilgi için
enverjrcz
14-11-2011, 10:10
birde lastikle ilgili bir sorum olucak sizce mevcut olan lastikle kışı gecirebilirmiyim? yoksa kışlastiği benim araçta şartmı?
Ömer Gedik
14-11-2011, 10:24
Aracı kullanmanızla alakalı bu durum 7 derecenin atında Kış lastiği Yaz lastiğine göre önemli avantajlar içerir. Sıklıkla kullanıyorsanız takmanız gerekir. Kış lastiği diye başlığımız var oradan da takip edebilirsiniz konuyu.
enverjrcz
14-11-2011, 10:44
Aracı kullanmanızla alakalı bu durum 7 derecenin atında Kış lastiği Yaz lastiğine göre önemli avantajlar içerir. Sıklıkla kullanıyorsanız takmanız gerekir. Kış lastiği diye başlığımız var oradan da takip edebilirsiniz konuyu.
tesekkurederim :havali
ali
O zaman çok uygun yaptırmışsın bakımını :)
Evet mutluyum :D
freakness
23-11-2011, 16:17
Selamlar,
Kendimden sonra eşime de 2009 308 vti otomatik premium aldık, resimlerini çekince paylaşacağım.
Araç şu an 40 000 km de, yalnız bakımları ve bakım aralıkları hakkında hiçbir fikrim yok, bilgisi olan paylaşabilir mi lütfen
iyi çalışmalar
cmr_cihangir
23-11-2011, 16:49
İlk tebriği ben yapayım. Hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin. Öyle sanıyorum benzinli araçlar da periyot 10 bin km idi.
dün bizim c-max ı 30 bin bakımına bırakmıştı babam, bugun gıdıp beraber alıcaz.. bakalım neler diycekler :D
freakness
23-11-2011, 21:35
İlk tebriği ben yapayım. Hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin. Öyle sanıyorum benzinli araçlar da periyot 10 bin km idi.
Çok teşekkür ederim, Allah razı olsun iyi dileklerin için..
O zaman ben bu hafta sonu erkenden sanayii nin yolunu tutayım :iyi
freakness
26-11-2011, 15:32
Selamlar.
Bugün 308 premium 1.6 vti otomatik aracımızı sanayi ustama götürdüm. Ustamın hiç bu kadar aciz kaldığını görmemiştim. Hava filtresi ve yağ filitresi dışında hiçbir işlem yapamadık. Bujileri zaten temin edemedim, usta da bujileri yerinden sökebilecek anahtarı bulamadı, bizde zaten söksek de birşey değişmeyeceği için bir işlem yapmadan kapattık motoru. 4 lt 5-30 mobil yağ, hava, yağ ve polen filitresine toplam 105 TL verdim. Yağ 60 TL idi. Yalnız 40000 km deki aracımın disklerinin ve ön arka fren balatalarının değişmesi gerekiyormuş. Sizce bu tam otomatik şanzımanlarda ve İstanbul içi kullanımda normal midir? Disk ve balataları toplamda 270 TL ye aldım. Orjinal parçalarmış. Sizce fiyat uygun mu? ön disk takım 150 TL, Ön balata 80 arka balata 40 TL tuttu. Bu arada aracın eski sahibi aracın jant şifresini bana vermeyi unuttuğu için bu parçaları taktıramadım. Madem parçaları aldım üzerindeki tükenene kadar kullanayım diyorum. Doğru bir fikir mi bilemiyorum ama..
Bakım sırasında birkaç fotoğraf çektim ve yardımcı olur diye şimdi ekliyorum.
Hava filitresinin yeri
http://imageupload.org/thumb/thumb_140772.jpg (http://imageupload.org/?d=6D6374A71)
Eski Hava filitresi
http://imageupload.org/thumb/thumb_140774.jpg (http://www.imageupload.org/?d=41AA55361)
Yağ Filitresini açarken
http://imageupload.org/thumb/thumb_140775.jpg (http://www.imageupload.org/?d=63A224241)
Yağ filitresinin yeri
http://imageupload.org/thumb/thumb_140777.jpg (http://www.imageupload.org/?d=3CDF47631)
Bujiler konusunda usta bana bu bujilerin farklı olduğunu söyledi, oto parçacısı da tanesinin 19 TL olduğunu sipariş üzerine getireceklerini söyledi. Acaba iridium buji mi üzerindekiler. Buji özellikleri ve anahtarı konusunda Ömer Bey sizden bilgi bekliyorum.
Herkese selamlarımı iletiyorum,
Dreamcatcher
26-11-2011, 15:50
40000 km de balataların değişmesi istanbul trafiğinde normaldir,aynı şeyi diskler için söylemek zor,bu biraz da kullanıma bağlı..ben şifreli bijonları normalleri ile değiştirdim,çünkü şifreli bijon adaptörü narin yapıda ve bir dişi kırılmıştı,sana da tavsiye ederim..şifreli adaptör almaktansa bir şekilde bijonları söktür ve normal bijon tak..4 adeti 20 tl civarında..
freakness
26-11-2011, 15:57
Bayan kullanmış aracı, bilemiyorum daha ömrü varmı, nasıl anlaşılır ki bu ömür, benim gördüğüm bazı görünür oluklar oluşmuş diskin üzerinde ve belirgin bir seviye düşüklüğü olmuş normal disk yüzeyi üzerinde ama bunu normali nedir, neyle ölçülür bilemiyorum.
Dreamcatcher
26-11-2011, 15:59
Fren pedalının altda tutması ve pompalayınca şişmesi bir gösterge olabilir,ayrıca disklerdeki elle ve gözle hissedilen oluklarda değişme zamanının geldiğini gösterebilir..
freakness
26-11-2011, 15:59
Şifreli bijonlar konusunda bende sizin söylediğinizi yapacağım, diğer aracımın da şifreli bijonunda bir diş düşmüş, onları normalleri ile değiştirmek gerçekten çok mantıklı. Güzel bir sistem fakat parça maalesef yıpranıyor, işte o zaman işin içinden çıkmak çok zor.
cmr_cihangir
26-11-2011, 22:27
Bujiler konusunda usta bana bu bujilerin farklı olduğunu söyledi, oto parçacısı da tanesinin 19 TL olduğunu sipariş üzerine getireceklerini söyledi. Acaba iridium buji mi üzerindekiler. Buji özellikleri ve anahtarı konusunda Ömer Bey sizden bilgi bekliyorum.
Freakness, ayrıntılı paylaşım için teşekkür ederiz, emeğine sağlık. :iyi Bijon konusunda sanırım Ömer bu yazıyı atlamış. :)
bahadir2603
26-11-2011, 22:55
Şifreli bijonları hiç zaman kaybetmeden bence de değiştirin. Benimde başıma geldi. 3 ü problemsiz açıldı bir tanesi açılmadı ve nerdeyse tüm günüm tornacı da geçti. Açmak için çok uğraştılar jantı bir çizerekte olsa açıldı. Hemen sonra 4 normal bijon taktırdım 20TL.
freakness
26-11-2011, 23:34
Freakness, ayrıntılı paylaşım için teşekkür ederiz, emeğine sağlık. :iyi Bijon konusunda sanırım Ömer bu yazıyı atlamış. :)
Esas ben size teşekkür ederim, kendi aracımı ilk aldığım zaman Ömer Bey in bakım periotları bilgileri ve bakım resimleri bana aracımı tanıma anlamında çok değerli bilgiler vermişti, şimdi bende elimden geldiğince benzinli versiyonun bakım fotoğraflarını koymaya çalışacağım.
Aracı ikinci el aldığım ve eşimin, çocuğumun sağlığını bu araca emanet ettiğimiz için bu dönemde elimden ve bütçemden geldiğince bu aracın gerekli bakımlarını yaptırıp bol bol resim çekmeye gayret edeceğim. Umarım bu bilgiler benden sonra aracını yeni almış kişilere yardımcı olur.
Ömer Gedik
26-11-2011, 23:55
freakness
VTI motor un buji kodu: 5960.L0
Fiyatı: 19,23 TL
Pazarlıkla 15 TL ye kadar almak mümkün.
Dün aslanımı servise vermiştim. Biraz önce aldım. :)
10.000 bakımı ile birlikte rot mili ve fren disklerindeki çatlak sebebi ile diskler değişti...
Hepsi toplam 570 TL tuttu :D
Epeydir aklımda olan ve denemek istediğim "Bor Power" da koydurdum. Bakalım ilerleyen zamanlarda bahsedildiği gibi değişiklikler olacak mı ???
ya arkadaşlar, bu fren esnasında disklerden gelen, insan içini ürperten gıcırdama sesi hala kesilmedi :) yapmam gereken herhangi birşey var mı ?
Ömer Gedik
29-11-2011, 09:58
Selami
Muhtemelen balataların yan sanayi ürün veya balatan son demlerini yaşıyor.
TanerHoca
29-11-2011, 10:02
selami bende de ön balatalarımdan fren yaptığımda aynı ses geliyordu.eskiyen balataları değiştirdik.
yeni balatalar takılmadan önce kenarları traşlandı.ses bir süre daha devam etti ama şu anda yok :iyi
selami bende de ön balatalarımdan fren yaptığımda aynı ses geliyordu.eskiyen balataları değiştirdik.
yeni balatalar takılmadan önce kenarları traşlandı.ses bir süre daha devam etti ama şu anda yok :iyi
kusura bakmayın az evel kilis'ten geldim çok online olamadım. :(
tamam taner hocam, balataları değiştirip traşlatıcam :D
ömer teşekkür ederim ;)
Ahmet Ç.
05-12-2011, 22:04
407 ciler olarak hazır hızımızı almısken paylaşımlara devam edeyim dedim :)
Bu cumartesi aracın son yağ değişiminden itibaren 10 bini doldurduğundan değişime gittim dostlar.
arabayı aldığımdan beri 10 bin de bir değiştiriyorum.
+ "Mobil 1" tam sentetik 5/30 motor yağı
+ Yağ filtresi
+ Hava filtresi
+ Mazot filtresi (Delphi)
+ Dizeller için Bor Power
Piyasa değeri toplam 240 tl tutuyor, arkadasım bu işi yapıyor hepsine 180 tl aldı.
407 ile yola devam :)
Fiyat makul. Güle güle kullan Ahmet abi. Nice 10.000 km lere dileyim. Polen filitre değişmedi heralde?
Dizel ve benzinli bor ayrımı mı var bu arada? Bildiğimiz bor power demi?
Ahmet Ç.
05-12-2011, 22:26
ilkaycım polen değişmedi,
evet evet bildiğimiz Bor Power neden dizeller için yazdıysam :)
ilkaycım polen değişmedi,
evet evet bildiğimiz Bor Power neden dizeller için yazdıysam :)
Güle güle kullan abi. Bende dizeller için bor deyince acaba firma bir ayrıma mı gitti dedim.
TanerHoca
05-12-2011, 22:38
ahmet hocam güle güle kullan "kara şimşek"i
tam sentetik yağ+mazot filtresi dahil 180 lira bakım için çok iyi bir fiyat :iyi
serviste tam sentetik yağ 150 liraya yakın.mazot filtresi ise 110 lira civarında.
Ömer Gedik
05-12-2011, 23:42
Ahmet abi her bakımda Polen değişmen faydalı olur. Çünkü polen filtreleri 10,000km bile dayanmıyor çok çabuk tıkanıyor. Bilgi mahiyetinde 407 nin güncel bakım parçalarını çıkardım Service Box'tan.
Yağ Filtresi 13,97 TL
Hava Filtresi 24,52 TL
Karbon Polen Filtresi 40,92 TL
Mazot Filtresi 83,08 TL
Ön Fren Diski 128,63 TL
Ön Fren Balatası 156,40 TL
Arka Fren Diski 189,60 TL
Arka Fren Balatası 110,30 TL
Ahmet Ç.
05-12-2011, 23:55
Ahmet abi her bakımda Polen değişmen faydalı olur. Çünkü polen filtreleri 10,000km bile dayanmıyor çok çabuk tıkanıyor. Bilgi mahiyetinde 407 nin güncel bakım parçalarını çıkardım Service Box'tan.
Yağ Filtresi 13,97 TL
Hava Filtresi 24,52 TL
Karbon Polen Filtresi 40,92 TL
Mazot Filtresi 83,08 TL
Ön Fren Diski 128,63 TL
Ön Fren Balatası 156,40 TL
Arka Fren Diski 189,60 TL
Arka Fren Balatası 110,30 TL
Ömercim çok sağol kardesim zahmet olmus :)
hımmm ozaman polenide değiştireyim ben.
bu durumda ödediğim makulmus sanırım.
şimdi sırada balatalar vardı çok iyi oldu yazdığın ...
Ömer Gedik
06-12-2011, 00:00
Balataları orjinal al abicim. Aksi halde hem sert oluyor hemde ses yapıyor.
Sizin klimalar otomatik olduğu için karbon filtre çıkıyor o da biraz pahalı maalesef.
Berke’de aracımın ilk bakımını yaptırdım sırasıyla değişenler :
1. KARTER TAPASI
2. TAPA CONTASI
3. MOTOR YAGI
4. YAĞ FİLTRESİ
5. HAVA FİLTRESİ
6. POLEN FİLTRESİ
7. LOCTİTE MULTİ SPRAY 200ML
8. MOTOR İÇİ TEMİZLEME
9. YAKIT HATTI TEMİZLEME
10. REVİZYON SİSTEMATİK İŞLEMLER
11. ROT BALANS AYARI
12. Ç.Ç.K ATIK FİLTRE BEDELİ
13. Extralar : Motor içi temizleme (8.wynns engine flush),yakıt hattı temizleme(9. Nano Tech yakıt katkısı) ve rotbalans (11.rotasyon)
38 TL + 30TL +42TL kdv siz
Normal bakım ücretinin 380tl
Toplam indirimler ile 432 TL
..İlave olarak kapı eşik çıtası ve bagaj havuzu sipariş ettim.
Perşembe günü yeni yazılım yüklenecek ve parçalarıda o zaman teslim alacağım.
GTİ spoilere para kalmadı:((
Aracım 12900 kmde
Servis olarak çok memnun kaldım.
(üstede yarım milyar para verdim:))
İlgi ve alakarı üst seviyede sorduğum her sorunun cevabını aldım.
En önemlisi bakım yapılırken aracımı görebilmemdi.
:) ne mutlu size inşallah servisinizle ilerleyen zamanlarda sıkıntı yaşamazsınız.kazasız belasız sürüşler :nazar
Teşekkür ederim arkadaşım.
Yazılım olayına takıldım biraz. Yaklaşık 200 km test yapmaları gerekiyormuş :((
Ömer Gedik
27-12-2011, 09:19
sinan34
Yağ olarak ne koydular araca? Ayrıca daha 12900 kmdeki araca Motor temizleme yakıt hattı temizleme ye niye ihtiyaç duydun. Rot balans da biraz pahalı?
sinan34
Yağ olarak ne koydular araca? Ayrıca daha 12900 kmdeki araca Motor temizleme yakıt hattı temizleme ye niye ihtiyaç duydun. Rot balans da biraz pahalı?
Yağı defalarca sordum total 5.30 koyduklarını söylediler.4lt yağ kondu ama tanktan çektikleri için markasını görme imkanım olmadı.Yag için 118tl +kdv almışlar.
Ömer Gedik
27-12-2011, 10:19
Orada benimde bildiğim 4l satışı yok. Ben zamanında Total İneo ECS alacaktım oradan ama varilden verdiklerini duyunca vazgeçmiştim. Yağ 139 TL pahalıymış.
Orada benimde bildiğim 4l satışı yok. Ben zamanında Total İneo ECS alacaktım oradan ama varilden verdiklerini duyunca vazgeçmiştim. Yağ 139 TL pahalıymış.
Mepada aynı bakım ücreti 300-350 tl arası yağ olarakta hangimarkayı kullandıklarını bilmiyorum.
Sonunda aracıma yazılım yüklettim.
Biraz rahatsız olduğum için aracımı teslim almaya gidememiştim.
Yazılım sonrası aracımdaki 1. ve 2. vitesteki kararsızlık azalmış gibi.
Vitesleri değiştirirken küt diye bir ses gelsede geçişler hoşuma gitti.
Daha önceden gaza biraz basar basmaz vites büyütüyordu ayağımın altında gazı hissedemiyordum.Ama halen vites küçültmek için 1200-1300 devirlere düşmeyi bekliyor.(Bu yazdıklarım normal kullanım için geçerli). Yazılımdam sonra 30-35 km yaptım , sonraki kmlerde ne olur bilemiyorum.
Yazılım için toplam 150km yol yapılmış
Vites kolunun oralaradan güneşliklerden gelen cıtırtı gibi sesler gelmeye başlamış:)
Farlarda iç taraftan oluşan izler içinde resim çekilerek gerekli işlemler başlatıldı.
308imi aldığımda bakım aralığının aslında 20000de olduğunu türkiyedeki şartlar nedeniyle 15000 yapıldığını söylemişlerdi makul geldi banada... abimin jettasını şu anda servise getirdim araç 16000kmde yol bilgisayarı servise 14000 var diyor servis şefine sordum aynı yanıt aslında 30000 veya yılda 1 ama türkiyede ki şartlar dedi... pug da 20 den 15 e makul ama vwde 30dan 15 e çekilmesi ticari kaygıdır diye düşündürdü beni...
Cellchuk
28-01-2012, 00:42
Ürün Miktar (Kg/Adet) Birim Fiyat Tutar
-Quartz Ineo ECS5W30 3,850 Kg 32,93 TL 126,78 TL
-Hava Filtresi DV6C - 24,44 TL 24,44 TL
-Mazot Filtresi - 55,99 TL 55,99 TL
------------------207,72 TL%10(20,72TL)iSK.Varmış=)
Ara TOPLAM= 186,48 TL
-Plastik Kelepçe -4,8x360 2 0,22 TL 0,44 TL
-Araç Y.Sarf Malz. 1 0,84 TL 0,84 TL
-Conta 1 0,66 TL 0,66 TL
-Yağ Filtresi 1 11,84 TL 11,84 TL
-Polen Filtresi 1 24,70 TL 24,70 TL
-Antifirizli Cam Suyu 1 Kg 7,00 TL 7,00 TL
-Genel Amaçlı Temizlik Spreyi 1 4,57 TL 4,57 TL
-Bakım 2 İşçiliği 1,9 56,50 TL 107,35 TL %15 isk. 91,25 TL
-2 Tekerin Balansı 1 56,50 TL 56,50 TL %10 İsk.50,85 TL
-Katı Atık Bedeli 1 2,28 TL 2,28 TL
----------------------T O P L A M= 380,91 TL ( KDV HARİÇ)
449,49 TL ( KDV DAHİL)
26.01.2012 TARİHİNDE Peugeot 308 Comfort Pack Auto 6R 30.000 Bakımı
Belki daha önce örneği verilmiştir.
Güncel bilgi olsun diye tekrardan eklemek istedim
aydalper
28-01-2012, 00:58
Bakımı nerede yaptırdınız acaba? Bana baya bir tuzlu geldi açıkcası. Mazot filitresi değişimi 45 binde olarak biliyordum, neden değişti acaba? İki teker balansına 50 lira+kdv'ye yuh demekten başka birşey diyemiyeceğim. İndirimli işçilik konusuna hiç girmek istemiyorum zaten... 91+kdv... Görende 30000 km bakımında arabayı baştan aşağı yenilediler zannedecek. Pazartesi günü bende 15 bin bakımına gireceğim bakalım nasipse. Servisle iyi bir harp bizi bekliyor anlaşılan.
Yasin CCK
28-01-2012, 09:46
Bende merak ettim servisi..
Servisler bizi... :-*
Ömer Gedik
28-01-2012, 12:27
Cellchuk
Mazot filtresi erken değişmiş. Ayrıca iki lastik balansına 50.85 TL+KDV alan zihniyete sağlam küfür etmek lazım.
aydalper
30-01-2012, 21:37
Bugün afyon servisinde 15.000 bakımına girdim.
Yağ filtresi :11,84
Hava Filtresi :20,22
Polen Filtresi :24,70
Mekanik İşçiliği :56.50 %18 kdv ile toplam 133.65
Çok ucuzmuş diyen arkadaşlar dikkatini çekerim orada yağ yok.
artı Yağ :85 TL kdv dahil Mobil 1 ESP 5W-30 yani toplamda 220 TL 15.000 bakımı.
eksi " Aracınıza dışarıdan getirdiğiniz yağı koyduğumuzda motor sorunu yaşarsanı garantiye girmez" diyen servis görevlisi, "Servis fişine Mobil 1 ESP 5W-30 olarak siz yazın yeter" diyen ben. Sanki ne olduğu belirsiz varil içerisinden yağ dolduruyormuşum gibi birde piyasanın en kaliteli hadi birinci olamadı ikincisi olan yağa kulp takmaya çalışmalar.
Ahmet Ç.
30-01-2012, 23:59
Arkadaslar suan Ankaradayım malumunuz.
Allaha sükür karaşimseğin artık ABS/ESP/ASR arıza lambaları yanmıyor ön sol lastiğin abs kaptörü değişmesi gerekiyormus arıza yapmıs.
Ayrıca galaxilerde yol bilgisayarına tanıtıldı.
arac 6 saat servisde kaldı.
Ankara Fatih peugeot da aşağıdaki sekilde eksikleri yaptırdım;
abs kaptörü 84+kdv
silecek süpürgeleri takım fiyatı 84+kdv
Polen filtresi 33+kdv
ön abs algılayıcısının sök-tak 67+kdv
polen filtresinin değiştirlmesi 11+kdv
diagnostik işlemi 56+kdv
toplam 338+kdv=399
suan sıkıntısız birşekilde biniyorum insallah bi aksilik çıkmaz.
Hasan_33
31-01-2012, 00:15
hayirli olsun Ahmet Abi, artik bi sorun kalmadi yani.
Bu diagnostik islemi dedigin, jantin yol bilgisayarina tanitilmasi icin mi sadece?
Ahmet Ç.
31-01-2012, 00:30
hayirli olsun Ahmet Abi, artik bi sorun kalmadi yani.
Bu diagnostik islemi dedigin, jantin yol bilgisayarina tanitilmasi icin mi sadece?
Hasancım aracın bilgisayara bağlanmasına diagnostik deniyor buna jantların ölçülerinin tanıtılmasıda giriyor tabi.
sende yaptır mutlaka diğer arkadasların hepsi yaptırmıstı.
Hasan_33
31-01-2012, 00:50
Aslinda bugün yaptiracaktim ama, kisliklari hemen geri takacagiz diye yapmamislar.
Mart gibi 18likleri tekrar taktirdigimda yaptiririm, cok ivedi birsey oldugunu düsünmüyorum zaten ama olsun. Km sayaci biraz farkli gösteriyor o kadar, esp-abs olaylarinda pek rol oynamadigini düsünüyorum.
Takometreyi navi ile kiyasladim; 16liklarda tako 100 gösterirken navi 98 gösteriyordu. 18likde tako 100, navi 101-102 gösteriyor.
Diger yaptiran arkadaslar yaz-kis tekrar tanitiyor mu ?
TanerHoca
31-01-2012, 02:52
ben tanıtma işlemi yapmadım.yazın 18" lik, kışın 16" lık kullanıyorum.
zaten beyinde ön tanımlı olan ölçüler arasında 225 45 18 yok.
olsa da o kadar küçük bir fark için tanıtmaya gerek yok.
ama 235 45 18 ölçüsü beyinde ön tanımlı olarak var.
Yasin CCK
31-01-2012, 09:55
Şu an Hyundai servisindeyim :)
Şirket aracını 15.000 bakımına getirdim, bakalım ne fatura çıkaracaklar...
Ahmet Ç.
31-01-2012, 11:59
ben tanıtma işlemi yapmadım.yazın 18" lik, kışın 16" lık kullanıyorum.
zaten beyinde ön tanımlı olan ölçüler arasında 225 45 18 yok.
olsa da o kadar küçük bir fark için tanıtmaya gerek yok.
ama 235 45 18 ölçüsü beyinde ön tanımlı olarak var.
aynen benimkilerde 235-45-18 olarak tanımlandı ama suan cruise la birebir uyuyor önce biraz sapıyordu.
Yasin CCK
01-02-2012, 10:33
Şu an Hyundai servisindeyim :)
Şirket aracını 15.000 bakımına getirdim, bakalım ne fatura çıkaracaklar...
2011 Hyundai Era 15.000 bakımı yetkili servis : 288 TL
Araç yıkmada hediye :cilgin
Ahmet Ç.
18-05-2012, 13:09
Dostlar slm,
Karaşimsek son 10.000 i doldurdu 105.000 oldu,dolayısıyle aşağıdaki değişimler yapıldı,
aşağıdakileri aracı aldığımdan beri komple 10 binde bir yapıyorum 15 bin beklemiyorum.
5 30 Mobil 1 yağ değişimi
yağ filtresi
mazot filtresi (delphi orj.)
hava filtresi
Bor Power
toplam 220 tl
Abdullah
18-05-2012, 13:10
aslan nefes aldı desene abi hayırlı uğurlu olsun fiyat uygun bence.
Dostlar slm,
Karaşimsek son 10.000 i doldurdu 105.000 oldu,dolayısıyle aşağıdaki değişimler yapıldı,
aşağıdakileri aracı aldığımdan beri komple 10 binde bir yapıyorum 15 bin beklemiyorum.
5 30 Mobil 1 yağ değişimi
yağ filtresi
mazot filtresi (delphi orj.)
hava filtresi
Bor Power
toplam 220 tl
nice kilometrelere ahmet hocam..
Ahmet Ç.
18-05-2012, 14:21
nice kilometrelere ahmet hocam..
Tesekkürler mücahit hocam :)
Ahmet Ç.
18-05-2012, 14:22
aslan nefes aldı desene abi hayırlı uğurlu olsun fiyat uygun bence.
sağol apocum :) esas nefesi abantta dostlar ile aldık :)
gokhancpt
18-05-2012, 14:22
ahmet hocam nice km ler...
nice kmler ahmet abi özel servis fiyatı sanırım...
Ahmet Ç.
18-05-2012, 15:17
nice kmler ahmet abi özel servis fiyatı sanırım...
sağol dostum,aynen eyüpcüm ...
socrates(MeRiÇ)
18-05-2012, 18:57
Ahmet, sen K&N hava filtresi taksana be kardeşim, daha mantıklı bence senin adına... :iyi
Yasin CCK
18-05-2012, 19:06
Ahmet, sen K&N hava filtresi taksana be kardeşim, daha mantıklı bence senin adına... :iyi
Bildiğim kadarıyla Ahmet hocam taktı ve geri söktü ;)
Ahmet Ç.
19-05-2012, 15:14
Bildiğim kadarıyla Ahmet hocam taktı ve geri söktü ;)
evet yasinim doğru diyo,
meriçcim taktım K&N ama arabanın motoru hava almadı normal değerlerden düşük çıktı aldığı hava,
hatta yığıldı,güçten düştü bende vazgectim çıkardım orjinal takınca düzeldi.
bu hafta içi benim aracı 30.000 bakımına götürmek istiyorum. birkaç yerden fiyat alıyorum. sormak istediğim şey 30.000 bakımında enjektör temizliği yapılması gerekiyor mu? bir bayi o şekilde fiyat verirken öteki fiyatın içine dahil etmiyor kafamı karıştırdılar. kaç binde bir enjektör temizliği yapılması gerekiyor araçlarımıza?
Enjektör temizliği için biraz erken bir km diye düşünüyorum ben
Dizel motorlu araçlarda ülkemizdeki rezil motorin kalitesi yüzünden 40.000 km.de bir carbon clean işlemi yapılması elzem oluyor. Enjektör emizliği de bu bağlamda 30.000 km.de bir yapılması gerekli bir işlem olarak görülebilir.
cmr_cihangir
30-05-2012, 10:44
bu hafta içi benim aracı 30.000 bakımına götürmek istiyorum. birkaç yerden fiyat alıyorum. sormak istediğim şey 30.000 bakımında enjektör temizliği yapılması gerekiyor mu? bir bayi o şekilde fiyat verirken öteki fiyatın içine dahil etmiyor kafamı karıştırdılar. kaç binde bir enjektör temizliği yapılması gerekiyor araçlarımıza?
Özdemir, bende servise 1-2 bin km kullandıktan sonra gideceğim. Yani az kaldı :) Fiyatlar hangi seviyelerde?
TanerHoca
30-05-2012, 10:47
cihan herhangi bir ekstra yoksa 350 civarında
Özdemir, bende servise 1-2 bin km kullandıktan sonra gideceğim. Yani az kaldı :) Fiyatlar hangi seviyelerde?
abi işte enjektörsüz 300-320 civarında fiyat veriyorlar. enjektör temizliği olursa 370 civarına çıkıyor fiyat. 2 hazirana kadarki kampanyalı fiyatlar bunlar.
Ömer Gedik
30-05-2012, 18:02
Daha bir kere Enjektör temizliği veya Carbon Clean yaptırmadım. Enjektör basınçlarımı kontrol ettirdim Maşallahı var :)
Ömer Gedik
30-05-2012, 18:16
Ayrıca eğer bu işlem gerekseydi zaten Peugeot bunu bakım çizelgesine sokar veya tavsiye ederdi.
Hasan_33
30-05-2012, 21:40
Ayrıca eğer bu işlem gerekseydi zaten Peugeot bunu bakım çizelgesine sokar veya tavsiye ederdi.
Kesinlikle :iyi
130 bin bakımı alucak kafadn 300 tl çıkardılar :D
Ömer Gedik
30-05-2012, 22:43
TFSI
Forumda düzgün Türkçe kullanımına dikkat ediyoruz. Kısaltma kullanmaz isek daha güzel olacağını düşünüyoruz. Birde neden her defasında kalın yazı kullanıyorsunuz anlamadım.
TFSI
Forumda düzgün Türkçe kullanımına dikkat ediyoruz. Kısaltma kullanmaz isek daha güzel olacağını düşünüyoruz. Birde neden her defasında kalın yazı kullanıyorsunuz anlamadım.
Kısaltmalara dikkat ederim,
Birde kalın yazı yazak degilse yazabilirmiyim :)
Yasak sa kurallara uyucaz.
Bugün bahsettiğim 30bin bakımını hallettim. 28.500 kmde soktum aracı bakıma. Fikir vermesi amacıyla bakım 370lira tuttu. carbon clean ve enjektör temizliği dahil bu fiyata. bitmiş olan ön fren balatalarımı da yeniledim onlarda 180 tutuyor dediler (normalde 225miş balatalarda yuzde 20 indirim var servisin yalancısıyım). diskleri de torna yaptırdım ona da bir 50 liracık aldılar sonuç olarak 300e çıkarmıyım acaba diye düşünürken 600ü buldu bizim bakım. Çok çalışmak lazım çok :koskos
cmr_cihangir
31-05-2012, 20:36
Bir 600 tl de beni bekliyor o zaman:S
Çok çalışmak lazım çok :koskos
Ömer Gedik
31-05-2012, 20:59
Fren balatası 167,91 TL
%20 indirim var. 134,33 TL Geri kalanı da işçilik almışlar sanırım muhti.
Disklere tornayı ben gereksiz buluyorum.
Fren balatası 167,91 TL
indirim var. 134,33 TL Geri kalanı da işçilik almışlar sanırım muhti.
doğrudur. balatayı bana telefonla bilgi verdiler toplam 225 ama 180e geliyor diye bende onay verdim. faturayı detaylı incelemedim. disk için çizikler var dediler 80 lira dediler kalsın dedim istemez 50ye düştüler.
Fren balatası 167,91 TL
indirim var. 134,33 TL Geri kalanı da işçilik almışlar sanırım muhti.
disklere neden torna yapılır....
Ömer Gedik
31-05-2012, 23:26
Diskte çizik varsa veya balatanın aşındıramadığı yüzey olan en dış kısım fazla kaba kaldıysa diski tornaya bağlayarak düzeltirler.
Havalandırmalı Diskte diskin yüzeyini inceltmeye yönelik torna işlemini önermem.
Diskte çizik varsa veya balatanın aşındıramadığı yüzey olan en dış kısım fazla kaba kaldıysa diski tornaya bağlayarak düzeltirler.
Havalandırmalı Diskte diskin yüzeyini inceltmeye yönelik torna işlemini önermem.
anlaşıldı:iyi
abimin Nissan Qashqai aracı 40000 bakımı,peugeot servisine pahalı diyenler vardı galiba:)
fikir sahibi olmak için ekliyorum yönetim isterse kaldırabilir
http://i1102.photobucket.com/albums/g443/maximus260/_fotoraf93.jpg
Ömer Gedik
08-06-2012, 15:18
62.66 TL polen filtresi :kac
aracı servise ben götürdüm...ömer sayende fiyatlardan az çok haberdarız polen filtresi için çok güzel çene yaptım böyle fiyat olur mu diye
Ömer Gedik
08-06-2012, 15:42
aracı servise ben götürdüm...ömer sayende fiyatlardan az çok haberdarız polen filtresi için çok güzel çene yaptım böyle fiyat olur mu diye
Yapılmayacak gibi de değil hani. :s Uzun dönemli bakım nedir acaba? Yakıt filtresi değişimi mi?
Yapılmayacak gibi de değil hani. :s Uzun dönemli bakım nedir acaba? Yakıt filtresi değişimi mi?
hakkaten o nedir ya hiç gözüme çarpmadı, yakıt filtresi fiyatı ayrı yazıyor ama
Ömer Gedik
08-06-2012, 15:54
Muhtemelen 40.000 bakımı işçiliği Yağ, Yağ filtresi, Hava filtresi ve Polen Filtresi değişimini kapsıyor.
Uzun dönemli bakım işçiliği ise Yakıt filtresini kapsıyor.
TanerHoca
08-06-2012, 16:01
pahalı değil bence.bundan 10 yıl önce mazda 323 sedan aracımın polen filtresi için 50 lira istemişlerdi.
socrates(MeRiÇ)
08-06-2012, 18:50
İstanbula geldiğim zaman, ilk adres olarak Maslak Atatürk Oto Sanayi Paris Oto'ya Dursun ustaya gittim 60.000 km bakımı için . Gerçi 65.000 km oldu benim araba ama, neyse :D
Yapılan işlemler ve ücretleri aşağıda:
Motor Yağı ---------- 60 TL
Yağ Filtresi --------- 18 TL
Hava Filtresi --------- 23 TL
Polen Filtresi ---------25 TL
Mazot Filtresi ---------70 TL
Ön Fren Diskleri -------130 TL
Ön Fren Balataları ------90 TL
Arka Fren Balataları ---- 65 TL
Filtre Takozları -------- 15 TL
Karter Tapası --------- 10 TL
İşçilik----------------- 125 TL
------------------------------
Toplam ---------------630 TL
murat hf
11-06-2012, 12:00
bende km dolduramadığımız için yıllık bakımını cuma günü yaptırmış bulunmaktayım
normal şartlarda 300 tl fiyat verildi +50 tl verilirse karter koruma (sac) taktırabileceğim söylendi
onuda okeylediten sonra toplam maliyet olarak 11ooo km bakım 350 tl halletmiş olduk bilginize
saygılarımla
dün bakım yaptırdım özel serviste
mobil 300 5-30 yağ
yağ filtresi
hava filtresi
polen filtresi
arka balatalar/ değişim
işçilik dahil 215 tl ödedim parçalar orjinaldi
baykaralar 400 tl fiyat çekmişti arka balatalar hariç!
en çok triger den ve debriyaj balatasından endişe ediyorum yazdığın bakımlarda trigeri görmedim acaba yazmayımı unuttun yoksa değişmedinmi?
servis birdahaki bakımda değiştirelim dedi yani 124.000 de acaba çokmu erken olur burada hep 180.000 diye yazılmış hiç trigeri kopan biri oldumu ve debriyaj balatalarınız nekadar gidiyor benim araç 114 binde ve hiç değişmemiş
Arkadaşlar 207 1,6 hdi outdoor um var
90.000 bakim fiaytlari konusunda bilgili olan var mi acaba
Abdullah
16-08-2012, 08:02
Arkadaşlar 207 1,6 hdi outdoor um var
90.000 bakim fiaytlari konusunda bilgili olan var mi acaba
selamlar aramıza hoşgeldiniz. Bu kilometrede mazot filitreside değişeceğinden başka ekstra bir masrafınız yok ise 350-400 arası tutacaktır. Aracınızın fotograflarını aşağıdaki linkte yayınlarsanız mutlu oluruz. Teşekkürler...
http://www.forumpeugeot.com/forumdisplay.php?58-Arac%FDm
selamlar aramıza hoşgeldiniz. Bu kilometrede mazot filitreside değişeceğinden başka ekstra bir masrafınız yok ise 350-400 arası tutacaktır. Aracınızın fotograflarını aşağıdaki linkte yayınlarsanız mutlu oluruz. Teşekkürler...
http://www.forumpeugeot.com/forumdisplay.php?58-Arac%FDm
Servis fiyatı verdin sanrım usta :)
Max 200 tl tutmaz bile :)
Abdullah
16-08-2012, 10:19
Servis fiyatı verdin sanrım usta :)
Max 200 tl tutmaz bile :)
aynen Emrahım yetkili servis fiyatı verdim yoksa malum parçalar 100 tutsa 50 de ustaya 150 ye kapatırsın ;)
Yasin CCK
16-08-2012, 10:22
Yapmayın arkadaşlar, mazot filtresi ve yağ var, 100 TL tutarmı hiç.
TanerHoca
16-08-2012, 10:36
Yapmayın arkadaşlar, mazot filtresi ve yağ var, 100 TL tutarmı hiç.
oruçtandır oruçtan...:D
Abdullah
16-08-2012, 11:06
yağı atladık :) yetkili servis harici 200-250 ye çıkarsın. Yetkili serviste dediğim fiyat olur ;)
2011 308 dizel manuel aracımın 30.000 km bakımı için İstanbul Bayrampaşa Baykaralar 'a gittim. 470.00 TL tuttu.
Mepa ikitelliden 450.00 TL fiyat almıştım fakat bana daha yakın olduğu için Baykaraları tercih ettim.
bana kalırsa yapılan işe göre çok fazla bir fiyat, aracı kameradan izledim filtresini yağını değiştirim çıtır bir kontrol sonrası bir köşeye çekip bırakıyorlar ısrarla aracımı istemem ile aracımı yukarı çıkardılar.
Pek bir detaylı kontrol beklemeyin hiç birinden.
onuralasoglu
17-08-2012, 09:25
Arkadaşlar merhaba,
3 ayda 8500 km yaptım ve araç 118500 oldu, malum önümüz bayram ondan sonraki hafta da kısmetse Kütahya yapıcaz haftasonu yani 120000'i görücem :D
önceki bakımı 5. ayda 110000 km de yaptırmıştım, hava-polen-yağ filtreleri yağ gibi standart bakım yapıldı.
120000 bakımda normalde neler yapılır?
Abdullah
17-08-2012, 09:59
Arkadaşlar merhaba,
3 ayda 8500 km yaptım ve araç 118500 oldu, malum önümüz bayram ondan sonraki hafta da kısmetse Kütahya yapıcaz haftasonu yani 120000'i görücem :D
önceki bakımı 5. ayda 110000 km de yaptırmıştım, hava-polen-yağ filtreleri yağ gibi standart bakım yapıldı.
120000 bakımda normalde neler yapılır?
aynı işlemler yapılacaktır. Ekstra mazot filitresi işin içine girebilir. Ayrıca triger setini garantiden daha önce değiştirmediyseniz bir kontrol ettirin derim.
onuralasoglu
18-08-2012, 11:33
teşekkürler
ben arabayı 101500 de aldım o yüzden açıkçası bilmiyorum triger seti değişti mi değişmedi mi. sanırım en iyisi genel baktırmak olacak.
308 auto6r hdi 20 bin bakımına İstanbulda yetkili serviste 360 tl fiyat verdiler.(Telefonla fiyat sorduğunuzda 450 tl diyorlar.)
Tatil için Kayseri ' ye gitmiştim telefon ile fiyat sordum 280 tl fiyat verdiler.Bakımı yaklaşık 2000 km kadar geç yaptırmayı düşünüyorum.
gokhancpt
28-08-2012, 01:11
308 auto6r hdi 20 bin bakımına İstanbulda yetkili serviste 360 tl fiyat verdiler.(Telefonla fiyat sorduğunuzda 450 tl diyorlar.)
Tatil için Kayseri ' ye gitmiştim telefon ile fiyat sordum 280 tl fiyat verdiler.Bakımı yaklaşık 2000 km kadar geç yaptırmayı düşünüyorum.
Sinan, 20 bin bakımı yok, ancak senesi dolduysa yaptırırsın. Ama sende benim gibi yok arkadas 15 binde değil ben 10 binde bir yaptıracağım diyorsan ozaman ayrı. Yani 2000 değil 5000 daha gitsen bir problem olmaz;)
360 + 60 rot balans 420 verdim bende Aktifiriyılda (30bin bakım 1 diye gecen paket işte)
Hoş balans ayarımın içine etmişler elemeseler daha iyiydi..Istanbula donuste uçucam tepelerine!!
Abdullah
28-08-2012, 10:16
360 + 60 rot balans 420 verdim bende Aktifiriyılda (30bin bakım 1 diye gecen paket işte)
Hoş balans ayarımın içine etmişler elemeseler daha iyiydi..Istanbula donuste uçucam tepelerine!!
abi keşke serviste yaptırmasaydın balansı. Ben serviste balans yaptırmaya hiç sıcak bakmıyorum. Onun yerine güvendiğim bir lastikciye gidip çok güzel balansımı yaptırıyorum.
TanerHoca
28-08-2012, 15:48
yağ senden 360 tl fiyat çok pahalı olmuş.demek ki tam sentetik 5/30 yağı (150 tl servis fiyatı) da onlar koysaydı sırf bakım için 510 lira ödeyecektin ki bu da oldukça yüksek bir fiyat.:i-ih1:
Yağ benden değil hocam yağ halen bagajda duruyor bir dahaki sefere kaldı :) Yağ için herzamanki garanti vermiyoruz muhabbeti yapıldı lanet olsun dedim bıraktım..
Bugün memnuniyet anketi için aradılar sağolsunlar, tabiki memnun değilim,
3 senedir titremeyen aracım titriyo artık 130a çıkamıyoruz bide tatildeyim böyle idare artık Istanbula dönene kadar..
TanerHoca
28-08-2012, 19:35
o zaman fiyat makul. :iyi
biraderin insignia'ya 30.000 bakımı için 700 tl fiyat vermişler.:kac
Sinan, 20 bin bakımı yok, ancak senesi dolduysa yaptırırsın. Ama sende benim gibi yok arkadas 15 binde değil ben 10 binde bir yaptıracağım diyorsan ozaman ayrı. Yani 2000 değil 5000 daha gitsen bir problem olmaz;)
Daha önce 10 bin kmde bakım yaptırmıştım. Fiyat almak için aradığım servisler ısrarla 15bin yerine 10 binde aracımı getirmemi söylemişlerdi. Bende 12500 km de ilk bakımını yaptırmıştım .Şu anda 25000 km olmasını bekliyorum .2000 km falan kaldı 2 ayda yaparım :) Aslında arabanın garantiside 11.ayda doluyor son bir kontrol yaptırıp özel bir servise bile bakım için gidebilirim.
Dün balans ayarına ön arka 40 tl verdim ve lastikleri ön arka yer değiştirtdim.
Lastik tamirine 70 tl verdim. ( Aynı lastigi 2 ayrı lastikçide iki kere tamir ettirdim her defasında sök tak balans ayarı olmadı başka lastikçiye götür ...valla yılan hikayesine döndü.)
İş bittikten sonra birde baktım adamlar benim lastiklerin aynısını hatta daha dişlisini 75 -100 tl arası satıyorlar. :(((
Arkadaşlar meraba ankarada oturuyorum ; arabamın bakıma girmesi gerekiyor. Daha 10bin km'de ama ilk yılını doldurduğu için bakıma girecek. Ankarada hangi servisi önerirsiniz, ilk bakım ücretleri hakkında bilginiz var mı? Araba dizel auto6r 308... şimdiden cevaplaınız için teşekkürler..
Not:forumda yeniyim umarım yanlış yere yazmamışımdır...
Arkadaşlar meraba ankarada oturuyorum ; arabamın bakıma girmesi gerekiyor. Daha 10bin km'de ama ilk yılını doldurduğu için bakıma girecek. Ankarada hangi servisi önerirsiniz, ilk bakım ücretleri hakkında bilginiz var mı? Araba dizel auto6r 308... şimdiden cevaplaınız için teşekkürler..
Not:forumda yeniyim umarım yanlış yere yazmamışımdır...
Öncelikle kendinizi tanışma bölümü altında tanıtırsanız hepimiz size yardımcı olmaya çalışırız.
Ankara'da ABC, Tek Oto, Göral ve Fatih Peugeot var. Göral'dan memnun olan var olmayan var, bazıları ABC'yi seviyor bazıları Tek Otoyu, yani herkes farklı birşey yaşamıştır ve kendince bir bilgisi görgüsü vardır. Ben gündüz farlarımı açtırmak için ABC'ye gitmiştim özel serviste 50 TL istenen uygulama için 20 küsür TL verip farlarımı açtırmıştım. Evin yakınlığı da önemli tabi Eskişehir yoluna yakınsanız Tek otoya bir bakın fiyat alın, İstanbul yolu yakınsa ABC'den fiyat alın. Göral benim 308'e garantili olduğu dönem iki sefer 10/40 yağ koyduğu için ve bunun normal olduğunu söylediği için benim gözümde "0", siz yine de aracınızı iyi tanıyın ne yapılacak nasıl yapılacak hangi yağ konulacak bilin, bakım sonrası bunları sorgulayın bilinçli tüketici ve kullanıcı olmakta fayda var.
Bizim foruma üye olmanız bilinçlenme için oldukça iyi adım olmuş forumu yakından takip edin oldukça faydalı olacaktır.
Hocam teşekkür ederim. Göraldan randevu aldım pzartesi servise gireceğim. Hangi yağı kullanmam gerekir acaba. Arabam dizel otomatik..
arkadaslar benim arac 407 1.6 hdi executive 170.000 de ben sasmazda bi usta var sureklı oraya bakıma goturuyorum. sehir ici cok yol yapıyorum.
bakım masrafları ne tutar bi bilginiz varmı ? bide hangi yagı onerirsiniz ?
Meraba arkadaşlar bugün bakıma girdim. Ankara göral de...araba ilk yılını doldurduğundan bakıma girmiştim, genel bakım yağ katkısı toplam 325 lira ödedim. Kullanılan yağ 5/30...
Meraba arkadaşlar bugün bakıma girdim. Ankara göral de...araba ilk yılını doldurduğundan bakıma girmiştim, genel bakım yağ katkısı toplam 325 lira ödedim. Kullanılan yağ 5/30...
Doğru yağ koymaya başlamışlar demek ki :9 Araya araya söyleye söyleye anlattık sonunda dizele 10/40 yağ konulmayacağını. Neyse buna da şükür.
principeaz
23-10-2012, 13:03
Selam Arkadaşlar,
Geçen hafta 2010 model peugeot 308 hdi auto6r alarak aranıza katıldım.En kısa zamanda resimleri yükliycem.Araç 70.000 km'de.Araç sahibi bakımını yeni yaptırdığını söylemişti ve serviste de bunu onayladı ustalar.
Ilk defa dizel araç kullanıcam ve sormak istediğim dizel araçların bakımı kaç km'de bir yapılması gerekir, servis mi usta mı tercih edilir, Normal periyodik bakımın servisteki ücreti aşağı yukarı ne kadardır?
Bu konular hakkında bilgisi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.
Teşekkürler
Yasin CCK
23-10-2012, 15:12
Öncelikle hoşgeldiniz. Sorularınıza bu konu içinde birçok cevap bulabilirsiniz.
sessizgece
02-11-2012, 15:19
şanzuman güncellemesi için servise gittiğimde bakım için de fiyat aldım. Aracım yaklaşık 43.000 km de ve araç bilgisayarı 800km var diye gösteriyor.
Yağ, yağ filtresi, hava filtresi, polen filtresi ve mazot filtresi dahil olmak üzere 275 tl fiyat verdiler.
bagaj havuzuna 70tl fiyat verdiler.
Abdullah
02-11-2012, 16:54
gayet iyi fiyat.
sessizgece
10-11-2012, 14:19
aracımı servisten aldım. sol ön balatada ötme vardı. balatalar bitti diye düşünmüştüm, ama herhangi bir sorun yokmuş.
motor yağı, yağ-hava-mazot-polen filtreleri, cam suyu 267 tl 5 taksit ödedim.
bugün bakım kampanyasının son günüymüş. fiyatlar kampanyalı
fiyat güzel hayırlı olsun...
sessizgece
10-11-2012, 16:01
teşekkür ederim
balata ötünce ilerisi için aşağıdaki ürünleri sepetime ekledim, ek kısa sürede de stoğuma ekleyeceğim. balata değişince bunları kullanmayı düşünüyorum
Fren diski : omnı competition 283 mm (Delikli ve Çizgili)
Ön balata : feredo ds performans veya ebc green stuff
Arka balata : ebc green stuff
dirtyharry
10-11-2012, 19:32
Bu aralar bende arastiriyorum disk ve balata mevzusunu omni ve feredo icin bir fiyat Aldinizmi
Anka gündüz farını açmak için para alıyorlarsa ayıptır ...
sessizgece
10-11-2012, 22:04
Bu aralar bende arastiriyorum disk ve balata mevzusunu omni ve feredo icin bir fiyat Aldinizmi
Internettem bakmistim. Yazdiklarim ortalama 800tl gibo bir rakam.isyerinde favorilereeekledigimden siteyi suan hatirlayamadim. Ancak p.tesi bakabilirim
dirtyharry
11-11-2012, 02:14
tamam banada yollayabılırsenız cok ıyı olur ben brembo max ve ebc green stuff balatalara 550 tl fıyat aldım bu fıyata fren yagıda dahıl ate blue dot4
sessizgece
12-11-2012, 23:31
kusura bakma arkadaşım. forma ulaşamadığımdan yazamadım.:utan1: sabah erkenden yazarım.
sessizgece
13-11-2012, 08:05
şimdi buldum.
http://www.otosupermarket.com/308-2008-Sonrasi,LA_486-2.html
umarım bilgi verir.
dirtyharry
13-11-2012, 09:47
baya bir çeşit varmış tamamdır tesekkurler
Merhabalar değerli forum üyeleri.
malumunuz 308 hdi bakım aralığı 15,000 km bu rakam bana çok gibi geldiğinden aracımın bakımını 10,000 km de bir yaptırmaya başlamıştım,geçenlerde de hava ve polen filtresini kendim değiştirmek istedim daha 10,000 km olmadan filitrelerin durumunu fotoğrafladım,bana hiç bir önceki bakımda serviste değiştirilmiş gibi gelmedi,özellikle polen filitresi.
http://img818.imageshack.us/img818/9672/20120830182341.jpg
http://img822.imageshack.us/img822/7013/20120830183305.jpg
Yasin CCK
08-12-2012, 12:04
Hakikaten çok fazla kirlenmiş.
Bir önceki bakımı yetkili servis mi yaptı? Çıkardığı eski filtreleri taktığı yeni filtrenin kutusuna koyup size vermedi mi ?
Ömer Gedik
08-12-2012, 12:14
mimit
Maalesef 5 bin km sonra mahvoluyor filtrelerimiz. Ben kötü düşünmek istemiyorum. Görüntü anormal değil.
Bende filtreleri 5000 kmde bir değiştiriyorum artık,yani bir ben değiştiriyorum birde servis te yağ ile birlikte değişiyor,daha önceki aracımda da polen filitresini kendim değiştirirdim ama hiç bu kadar kirli bir filtre görmemiştim onun için şaşırdım doğrusu,bakımlarda yetkili serviste yapılıyor ama son bakım sürekli gittiğim serviste yapılmamıştı farklı bir servise gitmiştim.
Arkadaşlar yarın 43000'e gelen aslanı bakıma alacağım. Mobil esp formula 5w30 yağı malum kredi kartı kampanyasından 46 TL'ye aldım. Geçen 33000 km'deki bakımda araç bir sene içinde yalnızca 3000 km yaptığı için bakımı yenilemiş ve mazot filtresini de değiştirmiştim.
Yarın vatan abinin yanına gitmeyi planlıyorum. Kafamdaki değişecek ürünler şöyle:
- Polen filtresi - karbonlu polen filtresi ile değiştireceğim
- Yağ filtresi
- Hava filtresi
ve tabi ki yağ değişecek.
Kontrol için de antifriz oranını ölçtürmeyi, fren ve direksiyon hidrolliğini kontrol ettirmeyi, alternatör kayışına baktırmayı, turbo girişindeki turuncu conta ve diğer contaları kontrol ettirmeyi, araç liftte iken alt takımlara baktırmayı planlıyorum.
Şu fren hidroliği değişimi ile alternatör kayışı değişimi ile ilgili düşünceleriniz neler? Fren hidroliği ile ilgili fren performansından şikayetim yok ancak alternatör kayışının zamanı geldi mi sizce? 43000 km 'de 2009 model 308 HDI 110 HP.
Başka nelere baktırsam gitmişken?
Teşekkürler. Yarın bakımdan sonra ayrıntıları yazarım.
Bugün yağımı alıp vatan peugeot'a gittim. Yağ filtresi, karbonlu polen filtresi, hava filtresi, turbo hortumunun ucundaki turuncu conta değiştirildi. mobil esp formula 5w30 yağ konuldu. Sonrasında sağa sola bakıldı. Herşey saat gibi. Yağı 46 TL'ye almıştım, bugün bakıma da 130 TL verdim. 20 TL kadar fazlalık karbonlu polenden.
Birkaç resim:
http://i1270.photobucket.com/albums/jj606/ankasimmurg/1_zps113d7865.jpg
http://i1270.photobucket.com/albums/jj606/ankasimmurg/2_zps035ece6d.jpg
Polen ve hava filtresinin halleri:
http://i1270.photobucket.com/albums/jj606/ankasimmurg/4_zps04c0fb38.jpg
Turuncu conta değişim sonrası:
http://i1270.photobucket.com/albums/jj606/ankasimmurg/3_zps50ccf084.jpg
Çırak motoru temizleyeceğim diye wd 40 benzeri bir sıvı sıktı motora umarım yağlı değildir dedim ama bildiğiniz yağ temizleyici imiş eve gider gitmez temizledim motoru. Ayrıntılar Anka'nın aslanı başlığında.
http://i1270.photobucket.com/albums/jj606/ankasimmurg/5_zpsc6ecef3e.jpg
Bir bakım da böyle geldi geçti. Sıradaki bakımda ön disklere bir ele atacağım. Ama ancak yaza başı gibi olacak.
Yasin CCK
25-01-2013, 10:53
Hayırlı olsun. Güzel günlerde kullanın aracınızı...
Abdullah
25-01-2013, 11:02
Hayırlı olsun. Turuncu contanın ordaki kelepçeniz vidalı kelepçe fotografdan gördüğüm kadarıyla. O kelepçeyi değiştirmenizi tavsiye ederim. Servise gittiğinizde bu kelepçenin vidalı olmayan sıkmalı olanından istiyorum derseniz onlar size getirir.
Hayırlı olsun ..
Bu tutuncu conta olayı çok can sıkıyor gerçekten
Abdullah
25-01-2013, 11:07
Hayırlı olsun ..
Bu tutuncu conta olayı çok can sıkıyor gerçekten
Kelepçeden kelepçedennn ;)
Hemen diğer bakıma vidasız kelepçe isteyeceğim. Şu kendinden gergili olanlar var öyle birşey mi bu kelepçe? Ama içi epey parçalanmıştı. Araç 43binde benim kilometrelerde ve üzerinde olanlar ilk bakımda bir kontrol ettirsinler. Ömer'in bakımları okurken aklıma takıldı baktım benim conta da gitmiş. Değiştirdik de şu kelepçe olayını atlamışım. Sağolun arkadaşlar. Çok şey öğrendim öğrenmeye de devam ediyorum.
Abdullah
26-01-2013, 00:29
Hemen diğer bakıma vidasız kelepçe isteyeceğim. Şu kendinden gergili olanlar var öyle birşey mi bu kelepçe? Ama içi epey parçalanmıştı. Araç 43binde benim kilometrelerde ve üzerinde olanlar ilk bakımda bir kontrol ettirsinler. Ömer'in bakımları okurken aklıma takıldı baktım benim conta da gitmiş. Değiştirdik de şu kelepçe olayını atlamışım. Sağolun arkadaşlar. Çok şey öğrendim öğrenmeye de devam ediyorum.
Ömerin konusuna baktıysan eğer orada kelepçenin resmi olması gerekiyor. Ever kendinden gergili gibi zaten dediğim gibi 2 tip var servis anlayacaktır ;) Yardımcı olabildiysek ne mutlu bize.
Ömer'in konusundaki kelepçeye baktım. En kısa sürede sanayiye gidip değiştireceğim.
http://img836.imageshack.us/img836/2849/dsc07569.jpg
Arkadaşlar geçen günden beri aklımda benim hava filtresi neden farklı Mehmet de eklemiş hava filtresinin resmini o filtrede bir lastik uzantı var ve daha karemsi bir görüntü var. Benim filtre tam dikdörtgen. 2009 sonrası bu filtrelerde bir değişiklik mi oldu?
Ömer Gedik
26-01-2013, 23:09
ANKA Senin araç DV6 kodlu eski üniteden. Yeni motorlarda farklı bir filtre mevcut.
Ömer şimdi sen benim aslana yaşlı diyorsun yani :)
Bu gün 27219 kmdeki aracımın 2. bakımını yaptırdım.
Fix menu bakım 1 diye geçiyor.340 tl tuttu.
ESSO 51 MOBİL1 FULLY SYNTHETIC 5W30 yag kullanmışlar. (Kullanılan yag Mobil 1 ESP Formula 5W-30 ile aynımı acaba? )
Kullanılan yağ fabrikanın önerdiği ürün, doğru ürün ama bence mobil 1 esp total a göre daha iyi bir yağ.
İki ürünü de kullanmış birisi olarak,mobil i daha çok beğeniyorum,servisler 15,000 km de bir çağırıyor ama yağların ömrü bu kadar uzun değil,ben 5000 km de bir hava ve polen filtresini kendim değiştiriyorum, yağ bakımını da 10,000 km ye çektim.belli aralıklarla en azından ayda bir defa aracınızın yağını kontrol edin, araçtan yada yağdan kaynaklı azalmalar olabiliyor.
Kullanılan yağ fabrikanın önerdiği ürün, doğru ürün ama bence mobil 1 esp total a göre daha iyi bir yağ.
İki ürünü de kullanmış birisi olarak,mobil i daha çok beğeniyorum,servisler 15,000 km de bir çağırıyor ama yağların ömrü bu kadar uzun değil,ben 5000 km de bir hava ve polen filtresini kendim değiştiriyorum, yağ bakımını da 10,000 km ye çektim.belli aralıklarla en azından ayda bir defa aracınızın yağını kontrol edin, araçtan yada yağdan kaynaklı azalmalar olabiliyor.
Bazı servisler 10000 bazılarıda 15000 kmde bakıma çağırıyorlar.Bende ikisinin ortasında bakımlarımı yaptırdım.Bakıma girmeden önce yağ seviyesini kontrol etmiştim ,yağ çubuğu maximumdaydı.
Servisin kullandığı yağın Mobil 1 ESP Formula 5w30 olduğunu düşünüyorum.
Faturanızda ne yazıyor ise onu kullanıyorlardır en azından böyle olmak zorunda ki ne aldığınızı bilin, ayrıca peugeot Total öneriyor bunun içinde yetkili servisler genelde Total kullanır ama Ankara da ki bayilerden birisi müşteri Total istemediği sürece Castrol kullanıyor. Mobil ayrıca diğer markalara göre pahalı olduğundan servislerin böyle bir işe girişeceklerini sanmıyorum.
Şöylede bir ek yapayım ESSO kötü bir yağ değil, önceki aracım 406 için kullandığım bir yağ ve bulması oldukça zordu,en son Mobil in essoyu satın aldığı yönünde haberler çıkmıştı,Eğer hala kendi adıyla üretim yapabiliyorlarsa bu çok güzel,bende araştırıp bulurum ve alıp kullanırım.Mobil kendi ürününü Esso adı altında satıyorsa(çünkü Avrupada tutulan bir marka, kendi yağ değişim ve bakım merkezleri vardır ESSO nun) dediğiniz gibi o zaman esp 5/30 konulmuş olabilir ama gerçekten esso ise çok çok daha iyi.
Ben aracı aldıktan sonraki ilk bakımımda mobil 5w30 esp formula koydurdum arabanın sesi azaldı ve çok rahat çalışmaya başladı. Gidişi bile değişti bence. Ben yağdan çok memnunum. Geçenlerde yağı değiştirdim eski yağın akışı ile bunun arasında çok fark var. Bazı akıllı ! servisler turbolu araca halen 10-40 yağ koyup "ne olacak" diyor ve inanın turbonun yağlandığını ve bu yağın da motor yağı olduğunu bilmeyen hatta ve hatta turbonun egzoz gazı ile çalışmadığını motora bağlı kompresör gibi bir parça olduğunu düşünenler var. İşi bilen yerde yaptırın tüm bakımınızı ve en azından kitapçıkları okuyun.
Ne kadar bilgili olursanız o kadar iyi.
Bu mesaj benim için özel oldu çünkü 308. mesajım olmuş :)
Benim aracım 36000 km'de ve benden önceki sahibini bilmem ama ben turuncu contayı değiştirmedim. Elimde o boru kelepçesini sıkacak genişlikte pense olmadığı için açıp kontrol edemedim. Benim devamlı gittiğim özel servis de o conta eskiyince değişir, sürekli değiştirmeye gerek yok, seninkinin durumu iyi dediler. Ayrıca Denizli'de özel de olsa, yetkili de olsa hiçbir servis fren titremesinin salıncak burçalrından olacağını kabul etmiyor. diskler değişecek diyorlar ısrarla. Yazın diskleri, balataları ve isteseler de istemeseler de salıncak burçlarını değiştirticem. Disk ve balata için Brembo düşünüyorum.
Bir soru da ben sorayım, sol arka tekerimden rulman sesi geliyormuş. araç kaldırılıp lastik makineyle hızla çevrildi, egzoz gibi, "vvvvvvuuuuuuuvvvvvv" diye ses çıkarıyor lastik. Arka tekerin rulmanı fren diskiyle birlikte mi değişiyor? bu sesin sebebi olan parçanın değişimi kaça mal olur acaba? Ben o sesi hep egzoz sanmıştım aldığımdan beri, umursamamaıştım. meğer baya ötüyormuş. :)
Arkadaşlar son dönem de klasik 10000 bakımı için (hava,polen,yağ filtresi ve yağ) ne ödüyorsunuz? Burada paylaşırsak fiyatları ona göre servislerin fiyatlarını değerlendirebiliriz. Aralık 300 ile 400 TL arası değişiyor gibi duruyordu en son.
Özel servis penceresinden:
308 dizel için parçaların piyasadaki indirimli halleri:
Karbonlu polen filtresi: 28
Yağ filtresi: 12
Hava filtresi: 17
Mobil 5w30 esp: 90
Ortalama fiyat: 150
İşçilik de özel servislerde 50 civarında. 10000 bakımı özel serviste orijinal ürün ve kaliteli polen filtresi ile 200'e mal oluyor diyelim. Polen normal olursa 180'e gelir.
Resmi servis penceresinden:
Orijinal ürün fiyatlarına baktığımda Ömer'in yazdıkları şöyle:
Karbonlu polen filtresi: 38
Yağ filtresi: 15
Hava filtresi: 25
Yağ da değişmekle birlikte 120 ila 150 arası
İşçilik ortalama 90-100 gibi.
Burası ortalama 290 tutuyor, tabi her zaman olduğu gibi nasıl bitiriyorlarsa hiç anlamam "1 kutu balata spreyi" :) ve abuk subuk mini mini bir sürü parça ile 300'ü geçiyor fiyat.
Ömer Gedik
22-03-2013, 22:22
tesla
Arka disk değişiminde Disk sipariş edilince rulman ile beraber geliyor.
Ancak rulman değişimi için sadece rulman değişebilir. Tabi ki oluşacak sökme takma işçiliği (Pres kullanımı) maliyeti eklenecektir.
Peugeot Fiyatları aşağıdaki şekilde
Rulman 157,11 TL
Disk 222,60 TL
Arkadaşlar son dönem de klasik 10000 bakımı için (hava,polen,yağ filtresi ve yağ) ne ödüyorsunuz? Burada paylaşırsak fiyatları ona göre servislerin fiyatlarını değerlendirebiliriz. Aralık 300 ile 400 TL arası değişiyor gibi duruyordu en son.
Özel servis penceresinden:
308 dizel için parçaların piyasadaki indirimli halleri:
Karbonlu polen filtresi: 28
Yağ filtresi: 12
Hava filtresi: 17
Mobil 5w30 esp: 90
Ortalama fiyat: 150
İşçilik de özel servislerde 50 civarında. 10000 bakımı özel serviste orijinal ürün ve kaliteli polen filtresi ile 200'e mal oluyor diyelim. Polen normal olursa 180'e gelir.
Resmi servis penceresinden:
Orijinal ürün fiyatlarına baktığımda Ömer'in yazdıkları şöyle:
Karbonlu polen filtresi: 38
Yağ filtresi: 15
Hava filtresi: 25
Yağ da değişmekle birlikte 120 ila 150 arası
İşçilik ortalama 90-100 gibi.
Burası ortalama 290 tutuyor, tabi her zaman olduğu gibi nasıl bitiriyorlarsa hiç anlamam "1 kutu balata spreyi" :) ve abuk subuk mini mini bir sürü parça ile 300'ü geçiyor fiyat.
Şimdi ye kadar sanayide hiç bakıma girmedim ama bakımdan sonra yağı mobil1 esp ile değiştirmek için(abc de castrol koymuşlardı, fatihte total 5w30 sentetik) sanayideki ustama gittim, o zaman ki konuşmamızda orijinal parçalar ile;
100 110 tl yağ,50 - 55 filtreler tutar demişti, 40 50 de işçilik olsa üst rakamları aldığımızda 215 tl yapar,ustanın kullanacağı balata sarf malzemeleri de var desek olsun olsun 250 güncel fiyatları bilmiyorum ama bundan üç aşağı beş yukarı aynı olur. servisten 300 liraya çıkacağımızı düşürsek,direk eve ama sanayiden çıkarsak en yakın shell e gidip aslana 50 tl lik GTL ısmarlarım :)
Mobil 5w30 85-98 TL civarlarında en iyisi servisle konuşup yağı kendin götürmek gibi geliyor bana. O varilden yağ koyma olayını sevemedim ben, ne aldığımı ne konduğunu bilmek isterim. Resmi servise gidersem bu yönde bir talebim olacak ki zaten mobil koyan yer de yok. Ben mobil istiyorum.
evet hocam muhtemelen fiyatlar düşmüştür benim dediğim konuşmanın üzerinden 1 yıldan fazla zaman geçti,sanayideki ustalarda yedek paraçadan illaki birşeyler alıyorlardır kendine,ama malzemeleri kendiniz alıp sanayide işçilik verseniz de arada sanırım 20 25 lira anca oynar.
Ama aldığım parçayı görüyorum ya o yetiyor bana. Bir de 2-3 sefer aynı yere gidince titiz olduğunu işi bildiğini anlıyor adamlar ve ona göre davranıyorlar.
5 yaş altı peugeot 'lara indirim kampanyası vardı. benzinli 307 nin bakımı;
yağ
yağ filtresi
hava filtresi
polen filtresi
bujiler
ön fren diskleri
değişti toplam 370TL tuttu.
araçta benzin filtresi yokmuş :korku3 değişemedi.
Ömer Gedik
31-03-2013, 06:57
Insmuh
Ben şunu anlamadım Disk değişti balata değişmedi mi?
Dediğin gibi 307lerde benzin filtresi yok. Nadiren çıkıyor.
Düzeltiyorum disk değil balata olacaktı.
Ömer Gedik
31-03-2013, 20:46
Düzeltiyorum disk değil balata olacaktı.
Heh şimdi oldu. :)
kesendemir
08-04-2013, 12:19
Selamlar,
cumartesi günü aracıma daha önce ustamın önerdiği Castrol Magnatec 10w/40 yağdan tedirgin olup, bizzat kendi ellerimle aldığım Mobil 1 Esp Formula5w/30 motor yağını koydum ve yağ, polen ve hava filtrelerini değiştirdim. Bir de aracıma motor silk engine treatmen kullandım. Aracımda önceki yakıt ortalam 6,7Lt/100km iken bu ortalama şimdilik 5,7'e düştü. Ancak daha doğru bir değer için daha uzun süre kullanmam gerek. Ancak Bu ürünlerden sonra şikayetçi olduğum motor sesinden ciddi azalmalar meydana geldi. (Ya da bana öyle geldi ;)). Yağ da dahil olmak üzere toplamda 225 TL harcadım.
Bu ürünleri kullandıkça daha iyi değerlendirebilir ancak şimdiye kadarki durumda oldukça etkileyici bir performansı olduğunu gördüm. Tavsiye ederim..
Hocam zaten başından beri 5w30 esp formula koymanız lazım, düşünün ki bu yağ çok yüksek ısıdaki egzoz gazı ile dönen turboyu da soğutuyor. Dolayısı ile sıcağa dayanıklı bir yağ lazım, 10-40 yağı öneren süper zeki ustalarımız sistemin nasıl çalıştığından bihaber oldukları için önerirler. Mobil çok iyi bir seçim bence aynen devam edin. Hatta yakıt olarak da shell dizel gtl öneririm, çok az pahalıdır ama inanılmaz fark yaratıyor, arabanın sesi de çekişi de değişiyor. Sağlam bir bayii bulun en az 2 depo kullanın ne dediğimi anlarsınız.
Arabanın kitapçığında bile çok net 5-30 yağı önerirler. Ses kesilmesi ve yakıtın düşmesi konusunda %100 haklısınız, aynısını ben de gördüm, ses de kesildi yakıt da düştü. Hatta geçenlerde hava dozerini temizlettim yakıtım 100 km 'de 0,5 litre azaldı, 6 litreden 5,5 litreye düştü. Süperiz bu ara 100 km'de 5,5 litre yakan mükemmel bir arabaya sahibim, bu şansı siz de paylaşıyorsunuz tabi ki.
Güle güle kazasız belasız kullanın.
Bende bugun aslanı 60,000 bakımına götürdüm,anlaşmalı servisimiz yoğundu bugün için randevu alamadık,yarın yola çıkacağım için bakımı yaptırmam gerekiyordu,uzun bir aradan sonra sanayideki ustamızın yanına gittik.
Mobil ESP 5W30 yağ, peugeot yağ filitresi, peugeot hava filitresi ve carbonlu polen filitremiz takıldı + Carbon clean yapıldı. 4. viteste aslan bizi koltuğa yapıtırabiliyormuş unutmuşuz hatırladık.sanayide iyi bir usta bulursanız, temizlik konusunda da gerekli olanı yapıyorlar demiştim bir kaç konuşmamızda, benim ustamın da koltukları örtmek gibi bir huyu vardır mesela.
Fiyatlandırmaya gelince,bir kaç plastik tırnak,bir kutu wd 40,bir kutu balata temizleme spreyi ve carbon clean dahil 250 tl. wd 40 ve balata spreyinde kalanlarda bagajda :)
http://img694.imageshack.us/img694/4581/20130418105504.jpg
http://img94.imageshack.us/img94/8514/20130418111039.jpg
http://img268.imageshack.us/img268/1736/20130418111402.jpg
e_uludag
03-05-2013, 12:27
herkese selamlar,
En son bakımı 39000 km' de yapılan ve şu anda 50500 km' deki 308 hdi aracın yarın Fatih'te bakımını yaptıracağım. Randevu alırken yaklaşık bir fiyat alayım dedim, 350 tl civarı tutucağını, mazot filtresi de değişirse ekstra 110 tl' de onun tutacağını söylediler. Üye indirimi uygulayacaklar. 110 tl, mazot filtresi için sizce fazla değil mi? Bunun dışında nelere dikkat etmek lazım, tecrübesi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.
saygılar.
converse10
03-05-2013, 16:13
herkese selamlar,
En son bakımı 39000 km' de yapılan ve şu anda 50500 km' deki 308 hdi aracın yarın Fatih'te bakımını yaptıracağım. Randevu alırken yaklaşık bir fiyat alayım dedim, 350 tl civarı tutucağını, mazot filtresi de değişirse ekstra 110 tl' de onun tutacağını söylediler. Üye indirimi uygulayacaklar. 110 tl, mazot filtresi için sizce fazla değil mi? Bunun dışında nelere dikkat etmek lazım, tecrübesi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.
saygılar.
60-80 TL civarlarında diyebiliyorum.Dediğiniz fiyat çok yüksek
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-peugeot-308-1.6-hdi-mazot-filtresi-delphi-939-115787527/detay/
http://www.peugeotparca.com/peugeot-308-mazot-filtresi-orjinal-1-6-hdi-hdf939-urun756.html
http://www.hepsipeugeot.com/308-MAZOT-FILTRESI-16HDI,PR-4063.html
http://www.peugeotmarket.com/308-16-HDI-MAZOT-FILTRESI,PR-76.html
Ömer Gedik
03-05-2013, 20:23
Ürünün orjinal Peugeot satış fiyatı 86 TL
Bahsi geçen tüm sitelerde Delphi marka aynı ürün mevcut. Bu ürünü piyasadan yazılan fiyatlara alırsınız ama orjinal bayii çıkışlı olarak alamazsınız.
110 TL de sanırım işçilik dahil fiyat verilmiş. Muhtemel iskontolarla daha makul seviyeye inecektir.
e_uludag
03-05-2013, 21:24
Bakalım yarın değişen parça ve fiyatları paylaşırım..
Arkadaşlarperiyodik bakımlarda fren hidroligini degiştiren varmı ?
converse10
04-05-2013, 00:27
bildiğim kadarıyla balatalar değiştiginde eksik olan kısım tamamlanıyor.Tamamlanırken fren sıvısının aynı model ve cins olamasına özen gösteriliyor.
Hasan_33
04-05-2013, 07:40
Arkadaşlarperiyodik bakımlarda fren hidroligini degiştiren varmı ?
bizim burda 2 yilda bir fren hidroliginin komple yenilenmesi tavsiye ediliyor, ben bir kere yaptirdim.
Dün şirket aracımız olan psa kardeş grubumuz dan 2012 Nemo nun 20.000 bakımı yapıldı. Tüm filtreler+yağ+balatalar değişti 520 tl tuttu.
converse10
04-05-2013, 10:37
çok yüksek fiyatla yapmışlar
Banada yüksek geldi ama balata değişti diye normal karşıladım.balata 250 tl civarında olması gerek.
e_uludag
04-05-2013, 11:37
Bu sabah aracı 50000 km bakımı için servise bıraktım. Mazot filtresinin değişimi ve rutin bakım yaklaşık 400 tl tutacak. Az önce arayıp balata ve disklerin değişmesi gerektiğini söylediler. Fiyat balatalar 140 tl, diskler 170 tl. Kalsın dedim, şu an için frenle alakalı bir şikayetim yok.
Bu arada mazot filtresi parça fiyatı 71 tl imiş, 30 tl de işçiliği var.
converse10
04-05-2013, 11:57
ben aracın 45000 bakımını burdaki özel serviste yaptırdım ön balataların değişimi dahil 245TL ödedim.Sadece mazot filitresi değişmedi.Unutmadan söyleyeyim kullanılan tüm ürünler orjinal balatalarda trw markaydı.:gül3:
e_uludag
05-05-2013, 15:54
Bakım yapıldı, işte fiyatlar;
MAZOT FİLTRESİ
86,98
YAĞ FİLTRESİ
14,40
HAVA FİLTRESİ
24,98
POLEN FİLTRESİ
37,72
KARTER TAPA CONTA
0,85
DEBİMETRE CONTASI
3,16
TOTAL INEO ECS 5W30 MOTOR YAĞI
160,93
CAM TEMİZLEME İLACI
2,83
TEMİZLİK SPREYİ
6,04
İŞÇİLİK SİSTEMATİK İŞLEMLER
101,60
İŞÇİLİK YAKIT FİLTRE SÖKME TAKMA
36,29
TOPLAM
475,78
kdv hesaplanmış fiyatlar yukarıdaki gibi, 3 taksit yaptırdığımdan üyelik indirimi yapılmadı.
Sonuç; fiyat bakımından 2.0 tdi passat' ın 50000 km bakımı ile neredeyse aynı...
e_uludag
05-05-2013, 15:56
ben aracın 45000 bakımını burdaki özel serviste yaptırdım ön balataların değişimi dahil 245TL ödedim.Sadece mazot filitresi değişmedi.Unutmadan söyleyeyim kullanılan tüm ürünler orjinal balatalarda trw markaydı.:gül3:
sanırım bir dahaki sefere sizin servise gelicem:)
Ömer Gedik
05-05-2013, 19:43
160,93 TL Total İneo Yağ mı :kafa
O fiyata forumdaki arkadaşlara 2 tane veririm bu yağdan
Yan Sanayi balatalar oldukça ucuz ve Orjinal kalitesini hiç tutmuyor.
Yağı ne koydular merak ettim?
converse10
05-05-2013, 20:59
Gittiğim özel servis peugeot afyon bayisinin sahibinin oğlu önceden kendisi bayide servis müdürüydü sonradan sanayiden özel servis açtı ki, malzemelerin kalitesi konusunda orjinalci olduğumu bildiği için başka malzeme kullanmadı ve 7000 km oldu tık çıkmadı araçtan:dans3ve gayet fren mesafesi frenlerin tutuşu iyi
statiker
22-07-2013, 08:18
2010 model 27 bin km 206 sedan 1.4 dizel aracımın 3. yıl periyodik bakımını yaptırdım. (İstanbul - Tuzla Küçük Oto Sanayi Sitesi) Karadeniz Otomotiv
Motor yağı: Mobil1 10w40 (4 lt) :60 TL
Yağ Filtresi (Sardes) : 15 TL
Hava Filtresi (Sardes): 10 TL
Polen Filtresi (Sardes): 15 TL
Mazot Filtresi (Sardes): 45 TL
Ön fren diski (2 adet) : 110 TL
Ön fren balatası (1 takım-4 adet Bosch): 60 TL
Temizleme spreyi : 10 TL
Bakım işçiliği: 100 TL
Egzoz pulu + kartı : 37 TL
Dipsiz ampül (arka plaka aydınlatma): 1 TL
Toplam 463 TL, Nakit 430 TL ye işi bağladık.
Yalnız belirteyim işçiliğin içinde arka balata kontrolü, zımparalama ve temizliği de var.
Ustaya bakım kitapçığında motor yağının Total 10w40 kullanılması gerektiğini söylememe rağmen Mobil1 daha iyi dedi.
Evet arkadaşlar kullanılan malzemelerin markası, kalitesi ve ödediğim ücret hakkındaki yorumlarınızı bekliyorum...
Bir de bir şey daha sorucam fren diski ve balatalar yeni olduğu için takip mesafeni iyi ayarla dedi usta servisten çıkarken.
Frene basınca istediğim yerde duramıyorum. Bu durum ne kadar sürecek??
Bu hafta içi aracı ilk muayeneye sokacaktım; sonra aracın frenleri tutmuyor diye ağır kusurlu demesinler...
Ömer Gedik
22-07-2013, 11:44
Mobil yağ gayet iyidir.
Filtreleri ve Balataları keşke orjinal kullansaydınız.
statiker
22-07-2013, 12:04
Bakımın başından sonuna aracın başındaydım. Garantisi dolduğundan, ilk defa özel serviste bakım yaptırdım. Son bakımı geçen sene DKY Peuget da yaptırmıştım. Değiştirilen filtrelere baktım tıpatıp aynı, markasını göremedim tabi. Belki yetkili servislerde Sardes kullanıyordur?
Ayrıca balata için BOSCH iyi bir marka değil mi?
Bir de bu fren mesafesi ile ilgili yazdığıma cevap verebilecek biri var mı?
Sardes'in oem üretici olduğunu sanmıyorum. Bu marka yerine mann, mahle, hengst gibi oem üreticilerin ürünlerini kullansanız daha iyi olurdu. Tabiiki bu işin en garanrtisi orjinal ürünleri kullanmak. Taktırdığınız filtreler görünüş olarak orjinale benzeyebilir ancak kalite olarak orjinal gibi olacağını sanmıyorum. En basiti yağ filtresinden örnek verecek olursak. Kalitesiz yağ filtrelerinin geçirgen gözenekleri yağın ısınmasıyla şişiyor ve geçirgenliği azalıyor. İlerleyen zamanla ise yavaş yavaş mıotor içindeki hareketli parçaların döndüğü yuvaları bozuyor. Kalitesiz hava filtresinden geçen partiküller ise motor içinde başta silindir yüzeylerine zarar veriyor.
Balatalar frene basış durumunuza göre alışma dönemi değişir. Ancak en fazlha 500-600 km içinde alışacaktır. Hatta 5-10 defa yüksek süratte ve yol uygunsa sert fren yaparak balataralı alıştırabilirsiniz. Balatada da orjinal kullansaydınız iyi olurdu. Piyasaya verilen ürünlerle oem verilen ürünlerde kalite farkı oluyor. Bu arada piyasada özellikle bol miktarda uzakdoğudan gelme sahte bosch balata bulunuyor.
Orjinal kullanmayacağım derseniz eğer Alman Textar firması lisansıyla balata üreten Kale balatayı kullanabilirsiniz. Ben önceki VW aracımda bu balatayı kullanmıştım ve orjinalden bile daha iyi olduğunu söyleyebilirim. 206'larada uygun balataları var.
statiker
22-07-2013, 13:49
Sayın ssgti ilginize teşekkürler.
Yalnız beni bayağı bi korkuttunuz!! Bu aşamada yağı boşaltmadan hiç değilse orijinal yağ filtresini değiştirme imkanı var mı?
Cahillik işte bilsem taktırır mıyım?
Korkutmak amaçlı yazmadım Ancak Sardes marka filtre hiç kullanmadım, huç isminide duymadım. Kalitesi hakkında bir fikrimde yok. Belkide kaliteli üründür. Ancak siz bundan sonraki bakımlarda orjinal malzeme kullanırsanız kafanızdaki soru işaretleride kalkar. Eğer orjinal kullanmayacağım derseniz eğer başta Mann, Mahle, Ufi, Knetch gibi kaliteli markalara ait filtreleri kullanmanızı tavsiye ederim.
statiker
22-07-2013, 14:10
Teşekkürler. Ben en iyisi bir sonraki bakımı 5000 km sonra orijinal parçalarla yaptırayım kafam rahat etsin.
Bu resmi servislerin yağ için aldıkları ücret beni benden alıyor:) Fatih'e gidersem önceden arayıp kendi yağımı getirmeyi önereceğim kabul ederlerse mobil esp 5w30'umu alır giderim.
Bende bu hafta Aktif_İriyıl'a ilk bakımı(15000) yaptırmak için gideceğim. Bakalım ilgi alaka nasıl olacak. Şu debriyaja basınca kesilen ses ile ilgili yine bastırıcam, oradan bir 308de deneme yapacağım bu sefer, bakalım sonuç ne olacak.
Evet arkadaşlar su anda servisteyim. bakım ücretini sordum 420tl dediler. tekoto 380tl fiyat vermişti. indirim yaparken fiyat sisiriyorlar gibi. ek olarak klimadan koku geliyordu, söyledim gazi alıp tekrar basmak lazım falan dediler sanki ekstra ücret alacaklar gibi geldi, daha yeni aracın kliması için para alinir mi?
Ömer Gedik
27-07-2013, 12:07
420 TL net bedel mi yoksa bu tutardan indirim mi alacaksın?
Yeni araç kliması için para alınmaz ancak kokuyu da bence gazdan ötürü yapmaz.
Merhaba
15 yıldır yedek parça sektöründe bulunan birisi olarak Sardes markasının orijinal ile hiçbir alakası olmadıgını belirmek isterim
bu marka yan sanayi tabir edeceğimiz piyasa Aftermaket markasidir. Ürünlerinin bir kısmı İskenderun imalatı bir kısmı uzakdoğu ithalatidir.
Balata konusunda Bosch kendi uretmedigi fren ürünlerinde de kendi kalite standartlarını uygulatmaktadir.
Ayrica özellikle filtrelerde son iki yıldır orijinal peugeot poşet ambalajlarında sahte ürünler bulunmaktadır. Bunlar sanayilerdeki bazı esnaflar tarafından satışı yapılmaktadır. Alırken anlaşılacak tek nokta yetkili servisteki fiyatı ile perakendecideki fiyatı arasında ciddi uçurum varsa kaçının derim. Ortalama orijinal ile sanayideki satılan orijinal parça arasındaki fiyat farkı % 20-25 gecmemeli.
Forumun yeni bir üyesi olarak bilgilendirmek istedim.
Saygilar.
asdfg112
27-07-2013, 22:50
serviste yağ ve filtre değişimi için ne kadar ücret istiyorlar bilgisi olan var mı arkadaşlar? aracım 6500'de ama yağ ve filtre değiştirmek istiyorum, ilk kullanımda alışma sürecinde motor yağı normalden fazla eskimiş olabilir diyerek.
420 TL net bedel mi yoksa bu tutardan indirim mi alacaksın?
Yeni araç kliması için para alınmaz ancak kokuyu da bence gazdan ötürü yapmaz.
420TL üzerinden indirim aldım. Klıma konusunda da sisteme antibakeriyel ürün fln sıkmışlar ve yaklaşık 70 lira ücret aldılar. Yeni araçta klıma için para mı alınır dedim temizlik yaptık fln filan dediler. Açıkcası fiyatlar malum sebepten dolayı yukseltilmiş gibi. Hatta buraya gelmeden başka bir bayi ile görüştüm orası 380 lira fiyat soyledı dedim, kullanılan yağa göre değişiklik oluyor dedi.
İşte 15.000 ilk bakımda değiştirilen ürünler ve fiyatları;
Tapa contası 0,73tl
Yağ filtresi 12,44tl
Hava fşltresi 25,76tl
Polen filtresi 26,14tl
Loctite Multi sprey 6,61tl
Balata temizleyici 5,24tl
Klima temizleyici 29,66tl
Uzun süreli koruma spreyi 11tl
Genel amaçlı yağlama spreyi 8tl
Protec Motor içi temizleme 33,9tl
Motor Yağ Total Quartz 9000 5w40 108tl
Silecek suyu katkısı 2,5tl
işçilikler
polenfiltresi değiştirilmesi 15tl
revizyon A Normal Bakım 105tl
Klima Sistem temizleme 22,5tl
Ömer Gedik
28-07-2013, 22:28
Motor içi temizleme niye uygulandı? Ayrıca çok fazla sprey ve türevi detay görüyorum. Yazdığınıza kdv dahil mi ve bu fiyatlar üzerinden mi indirim sağlandı?
Motor içi temizleme niye uygulandı? Ayrıca çok fazla sprey ve türevi detay görüyorum. Yazdığınıza kdv dahil mi ve bu fiyatlar üzerinden mi indirim sağlandı?
Valla bilemiyorum ki, paket içeriği olarak düşündüm. Bencede fazla ama tam bilgim olmadığı için bir şey diyemedim açıkcası. Bunlara ek olarak 58 lira kdv eklendi, toplamda 490 tl tuttu ve üzerinden indirim uygulandı. Bence bu konular ile ilgili firma yetkilisi ile konuşulmalı, örneğin ilk bakımda bunlar yapılır ve ucreti bu olmalıdır gibi bir bilgi verilmeli Filo üyelerine. Herkese farklı bir uygulama yapılıyor gibi örneğin polen filtresi değiştirilmesi için ücret alınması normal mi? Polen filtresinin ne özelliği var? bilmediğim için soruyorum.
Yeni 308'lerde farklı bir yerde değilse polen filtresini eli oraya yetişen bir çocuk bile değiştirir. 15 TL bana çok fazla geldi.
Bir de gerçekten şu temizleme spreyi nedir? 5 TL'lik yarı dolu spreye 30 TL aldıklarını bile bilirim servislerde, hep fiyatı artırma çabası. Geçenlerde özel serviste de yazmışlardı 15 TL temizlik spreyi diye. Ben 50000 km bakımı için fiyat alacağım kafama yatmazsa yedek parçaları ve yağı alıp özel servise gideceğim sadece işçilik verip halledeceğim işimi.